Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недорогі бази відпочинку, Алтай і інші варіанти дешево відпочити для красноярці

  1. Відпочинок ближче до дому
  2. Відпочинок на природі
  3. екскурсії
  4. Як заощадити на далеких поїздках
  5. Вибирайте квитки дешевше
  6. Чи не подорожуйте занадто далеко
  7. Замовляйте тури і квитки заздалегідь
  8. Вибирайте дешеві місця для житла

Незважаючи на кризу, всім нам хочеться гарненько відпочити. Але відпочинок не обов'язково повинен бути дорогим - спеціально для жителів Красноярського краю сайт Vipgeo.ru зібрав кілька варіантів і хитрощів для недорогого відпочинку.

Відпочинок ближче до дому

Якщо грошей зовсім небагато, а відпочити хочеться, то чому б не залишитися в області або не відвідати сусідні міста? Так ви істотно заощадите на дорозі, а відпочинок буде не менш насиченим.

Відпочинок на природі

Найбільш економний варіант відпочинку - це відпочинок на туристичній базі. В околицях Красноярська і в області їх чимало в мальовничих лісах, на узбережжях озер і на берегах протікає через область Єнісею. Відпочинок на базах зовсім недорогий, від 500 рублів за ніч, а розваги там дійсно пропонують цікаві, від катання на конях до піших прогулянок по навколишніх пам'яток. Є де побувати і на півночі Красноярської області - наприклад, заслуговує на увагу плато Путорана. До речі, на природі можна і просто поставити намет - ось вже буде зовсім економний відпочинок.

плато Путорана

Якщо ви хочете чогось цікавіше і маєте в своєму розпорядженні великими сумами, то можна відправитися на Алтай. Щоб туди потрапити, потрібно доїхати до Барнаула - це буде коштувати від 1800 рублів. На Алтаї також дуже багато баз відпочинку приблизно за ті ж гроші, і всі вони розташовані у природних пам'яток, таких як Телецкое озеро, Чемал, Катунь або озеро Ая. Організовані тури на Алтай з Красноярська коштують від 15 тисяч без урахування дороги.

Ще один недорогий варіант відпочинку на природі - поїздка на Байкал. Поїзд до Іркутська буде коштувати всього пару тисяч, а там до Байкалу з його турбазами вже рукою подати. А ще непоганим варіантом буде відпочинок в Хакасії - проїзд до Абакана буде коштувати від 500 рублів.

екскурсії

Якщо вам хочеться відпочити культурно, то з півдня Красноярського краю зовсім недалеко до багатьох цікавих міст. Наприклад, можна відвідати сам Красноярськ, з його дивовижними пам'ятками і заповідником «Стовпи». Також уваги стоять Єнісейськ, Артемівськ, Ачинськ і деякі інші міста.

Подалі можна з'їздити, наприклад, в Новосибірськ - квиток на поїзд буде коштувати близько тисячі рублів. У столиці Сибіру ви зможете подивитися на архітектурні пам'ятки, побувати в цікавих музеях, а також відвідати гордість Новосибірська - його зоопарк.

Як заощадити на далеких поїздках

Якщо ви плануєте поїхати далеко, то і тут можна значно заощадити - звичайно, якщо знати деякі хитрощі.

Вибирайте квитки дешевше

Саме дорого в далекій подорожі - це авіаквитки. Якщо ви живете в Красноярську, то є непоганий спосіб заощадити гроші. Справа в тому, що перельоти з Новосибірська зазвичай значно дешевше, ніж з Красноярська, тому якщо ви витратите дві тисячі на дорогу з Новосибірська і назад, то все одно непогано заощадите. Хоча часу, звичайно, подорож займе більше.

Також по можливості подорожуйте на поїзді мул автобусі - по Росії такі поїздки вже точно обійдуться вам дешевше, тим більше якщо ви не збираєтеся таким чином добиратися до Москви або Сочі.

Чи не подорожуйте занадто далеко

Політ з Красноярська в Європу або ОАЕ ніяк не можна назвати дешевим подорожжю. А ось наприклад відпустку в Казахстані, Китаї або Монголії може обійтися набагато дешевше, особливо з вильотом з Новосибірська - в Казахстан, наприклад, можна злітати за все за вісім тисяч в обидва боки.

Дубай, ОАЕ

Якщо хочеться саме пляжного відпочинку, то в якості недорогий альтернативи Єгипту і Туреччини зараз виступають Таїланд, В'єтнам і Абхазія.

Замовляйте тури і квитки заздалегідь

Останнім часом стало не дуже-то вигідно купувати гарячі тури або авіаквитки за день-два до вильоту. Ви не тільки можете в підсумку залишитися без відпустки - є ймовірність переплатити. На популярні напрямки в останні кілька днів ціни часто підвищуються, а не знижуються, так що ні про яку економію мова не йде.

Краще спланувати свою відпустку заздалегідь - тим більше що на раннє бронювання у багатьох авіакомпаній і турагентств діють різні знижки та акції.

Вибирайте дешеві місця для житла

Ще одна недешева складова подорожей - це проживання. Готелі стоять зовсім недешево, і їжу в них не приготувати - а значить, доведеться витрачатися на кафе, що значно підвищує вартість відпочинку. На щастя, з цієї ситуації є непоганий вихід - оренда квартир і будиночків на час відпочинку. Це буде коштувати істотно дешевше, особливо якщо ви подорожуєте не поодинці, а також дозволить вам готувати їжу самостійно. До речі, деякі орендують квартири навіть при подорожі за кордон - для цього є спеціальні сайти, але бажано знати хоча б англійську.

Ще один спосіб заощадити - зупинитися в хостелі. Хостели є як в Красноярську, так і в багатьох великих містах Росії і Європи. Ночувати доведеться з незнайомими людьми, зате коштувати койко-місце буде від 300 рублів.

Як бачите, досить легко зробити відпустку недорогим, і при цьому повноцінним. Головне - все продумати і гарненько пошукати. Вдалого вам відпочинку!

Новости