Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Губернатор Олександр Карлін: «Виноградники - відмінний бізнес-хід для підвищення туристичної привабливості Алтайського краю»

3 вересня 2012 р 14:47

Через тиждень в Алтайському районі почнеться вироблення вина з винограду врожаю 2012 року.

губернатор краю Олександр Карлін побував в Алтайському районі, де з 2009 року обробляють французький виноград чотирьох сортів: Шардоне, Мускат, Піно Нуар, Міньyo. Уже в цьому році виробники планують випустити три сорти французьких вин під маркою «Алтайська лоза»: червоне сухе вино, червоне напівсолодке, а також біле напівсолодке. Як відзначають фахівці, при нинішній погоді виноград досягне оптимальної зрілості вже на наступному тижні. Нагадаємо, що в 2011 році в Алтайський край уже завезли необхідне німецьке обладнання для пресування винограду, сертифіковане за європейськими стандартами.

Нагадаємо, що в 2011 році в Алтайський край уже завезли необхідне німецьке обладнання для пресування винограду, сертифіковане за європейськими стандартами


Під час візиту на виноградник глава регіону Олександр Карлін відзначив: «Хочеться підкреслити, що в цей проект не було вкладено жодної копійки з крайового бюджету. Ми надавали організаційну, методичну підтримку, допомагали налагоджувати контакти, запрошували французьких фахівців. Ми це робили і робитимемо. Ніхто не говорить про те, що Алтайський край вже завтра складе конкуренцію виноробам Іспанії, Італії, Південної Африки, Франції. Питання в іншому: виноградники - це відмінний бізнес-хід для підвищення туристичної привабливості району. Крім цього в регіоні починає формуватися культура виноробства. Зараз в Алтайському краї більше 20 районованих сортів винограду, придатних для виробництва столових сортів вин. Зараз ми вже стоїмо на порозі промислового виробництва вин ».

Зараз ми вже стоїмо на порозі промислового виробництва вин »


Перша вироблення партії винограду врожаю 2012 роки відбудеться вже через тиждень - в десятих числах вересня, всього їх буде три. За словами гендиректора концерну «АлтайСпіртПром» Володимира Вагнера, французькі колеги активно допомагають початківцям алтайських виноробам. «Завдяки французькою технологією ми сміливо ставимо перед собою завдання промислового вирощування винограду», - зазначає Володимир Вагнер.

«Завдяки французькою технологією ми сміливо ставимо перед собою завдання промислового вирощування винограду», - зазначає Володимир Вагнер


На алтайських виноградних плантаціях вже висадили 23 тис. Саджанців, плантація займає 6,5 га. «Ми розорали 15 гектарів уздовж траси, щоб туристи могли бачити виноградники. В майбутньому на трасі до «Бірюзовій Катуні» ми хочемо розмістити підвали з вином, де гості зможуть дегустувати продукт », - поділився планами Володимир Вагнер.

Довідка: Виноградники в Алтайському районі заклали в 2009 році за ініціативою Володимира Вагнера і при активній підтримці Адміністрації краю. Місце вибрано не випадково - клімат передгір'їв добре пом'якшує сибірські морози. Консультантами алтайських виноградарів стали вчені-селекціонери та винороби з французької провінції Франш-Конте.

Першу дослідну партію червоного вина «Алтайська лоза» отримали в грудні 2011 року. Вино позиціонується як французьке, так як для його виробництва використовують новітні французькі технології вирощування винограду та його переробки.

Вино позиціонується як французьке, так як для його виробництва використовують новітні французькі технології вирощування винограду та його переробки


Одночасно в регіоні активно готують фахівців для його обробітку. Фахівці «Алтайського винзаводу» - випускники кафедри технології бродильних виробництв і виноробства Алтайського державного технічного університету ім. І.І. Ползунова - пройшли стажування в аграрному технологічному ліцеї в місті Монмор (Франція) і на підприємстві «Маєток Бо - Батько і сини». Через кілька років на Алтаї планується виробляти до 500 тис. Пляшок червоного і білого вина. У краї також розраховують налагодити виробництво виноградних джемів і соків.

Фото прес-служби Адміністрації Алтайського краю


Новости