Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури на Алтай. "Алтай - земля духів" комфорт

  1. Чемал - Гірничо-Алтайськ - Верхній Уймон - Мультінскіе озера - Уймонской долина - Алтайський мед -...

8 днів - екскурсійний тур - комфорт (економ - від 41900 рублів)

Чемал - Гірничо-Алтайськ - Верхній Уймон - Мультінскіе озера - Уймонской долина - Алтайський мед - каракольський долина - озеро Ару-Ким - Чуйський тракт (Акташ, Жана-аул) - музей казахів Чуйської степу

Дати туру: Новосибірськ / Алтай - Алтай (Новосибірськ): 06 / 07.06-14.06, 04 / 05.07-12.07, 18 / 19.07-26.07, 01 / 02.08-09.08, 15 / 16.08-23.08, 29 / 30.08-06.09, 12 / 13.09-20.09.2019

Тур на Алтай "Алтай - земля духів" - самий насичений тур по Гірському Алтаю. Від зміни пейзажів, подій, персонажів паморочиться голова ....
Тур на Алтай "Алтай - земля духів" - дає можливість зрозуміти і відчути Дух Великого Алтаю - землі, де до сих пір люди живуть в єднанні з природою, зберігаючи давні традиції своїх народів.
"Алтай - земля духів" - тур по Алтаю, який представляє всю красу і різноманіття Алтайській Землі: тур проведе Вас по всіх дорогах Алтаю - до монгольської і китайської кордонів; Ви побачите всю різноманітність ландшафтів і кліматичних зон. Високогірні степи і сніжно-льодові гори, масиви труднопроходимой тайги і альпійські луки, озера і водоспади Алтаю. При перетині Алтаю з півночі на південь змінюється не тільки тваринний і рослинний світ, а й життєвий уклад місцевого населення.
Пропонований тур по Алтаю поєднує в собі насичену програму і досить комфортне проживання, і тому здатний задовольнити самого допитливого мандрівника і не вимагає від учасників відмінної фізичної форми і не має обмежень за віком.

"... Алтай не просто гори, ліси,
річки, водоспади, а живий дух
щедрий, багатий велетень-велетень. Г.І. Чорос-Гуркин

Виїзд групи з Новосибірська в 22:00. Час місцевий, випереджає московське на 4 години.
Для туристів, які замовили трансфер з Барнаула, виїзд в 1-ий день туру в 8.00.
Трансфер на таксі з а / порту Горно-Алтайська в 1-ий день туру.

День 1. Розміщення на базі відпочинку в Майминского районі Республіки Алтай. Відпочинок.
Екскурсія в с. Чемал (авто + пішохідна). Візитною карткою всього Чемальського району є Чемальський ГЕС - перша ГЕС на Алтаї, побудована в 1935 році. Недалеко від ГЕС знаходиться місце злиття річок Чемал і Катунь. Найкращою оглядової точкою вважається місце, назване на честь героя алтайського епосу, - Ворота Сартакпая. Крім того, ви відвідаєте храм на острові Патмос, де доторкнетеся до історії заснування християнської місії в Чемалі, побачите самообновляющиеся ікону.
Екскурсія «Долина гірських духів». Екскурсія в урочищі Чеч-киш - мальовничий скельний каньйон в долині р. Катунь. Ви почуєте легенду урочища, підніметеся на оглядовий майданчик, звідки відкривається чудовий вид на Катунь.
У вільний час можливе замовлення екскурсій (за бажанням, за додаткову плату, 300 - 700 руб / чол): Тавдинские печери, кінні прогулянки, сплав по Катуні і тд

День 2. Екскурсія по Чуйскому тракту. Усть-Сема - Акташ.
З 2016 року Чуйський тракт, головна дорога Алтаю, увійшов до п'ятірки найкрасивіших доріг світу за версією «National Geographiс»: «Проїхати по Чуйскому тракту - все одно що перетнути всю Росію»
Але не тільки красою і природними пам'ятками цікава ця дорога. Протягом століть ця земля була «перехрестям доріг». Сотні народів пройшли тут, залишаючи знаки свого перебування у вигляді наскальних малюнків, кам'яних статуй, курганів, у вигляді живуть досі традиціях, віруваннях і звичаях місцевих жителів.
Сьогодні ми подолаємо перевали Семінський і Чіке-Таман, побачимо красуні-річки Катунь і Відчуваючи, місце їх злиття (природний парк «Чуй-Оози») і деякі пороги (3 -5 категорії складності), за якими проходять водні маршрути, відвідаємо стародавнє комплекс петрогліфів Калбак-Таш. Комплекс містить понад 500 композицій, що складаються з більш, ніж 5000 малюнків, найдавніші з яких датуються 8-м тисячоліттям до н. е. Просуваючись по Чуйскому тракту вглиб Алтаю, побачимо зміну природно-кліматичних зон. Чуйський тракт «забирається» все вище, і разом з ним, ми потрапляємо в Курайського і Чуйскую степу - одні з найбільш високогірних в світі (висота н. Р. М. До 2000 м). Велична панорама Північно-Чуйської хребта, степи і напівпустелі ... - сьогодні у нас безліч можливостей для того, щоб побачити і сфотографувати незвичайні пейзажі!
Розміщення в готелі, в с. Акташ.

День 3. Знайомство з визначними пам'ятками Улаганского і Кош-Агачського районів. Це найвіддаленіші, високогірні райони Гірського Алтаю. Крім того, це райони зі своєю, відмінною культурою. Більшу частину населення Кош-Агачському районі складають казахи, а Улаганского - одна з найдавніших народностей, що населяють Алтай - теленгитов.
Продовжимо подорож по Чуйскому тракту, проїхавши практично до кордону з Монголією, відвідаємо гейзеровий озеро і «Марс» - місця з незвичайними «космічними» пейзажами.
Наc чекає відвідування «змішаної» казахської і теленгітской сім'ї, вечеря зі стравами національної казахської кухні. Візьмемо участь в приготуванні стародавнього напою кочівників - Хаан чаю.
Екскурсія на кумисних ферму (або стоянку тваринника, в залежності від сезону).

День 4. Повернення по Чуйскому тракту в Онгудайський район. Розміщення в готелі етно-природного парку «Уч-Енмек». Онгудайский район - один з найбільших районів Гірського Алтаю. Тут до сих пір зберігаються традиційні вірування і уклад життя алтайців.
Оглядова автомобільна екскурсія в етно-природний парк «Уч-Енмек», каракольський долину: «Таємниці священної долини». Вас чекає знайомство з особливо охороняється природного територією Алтаю - каракольський долиною, яка з найдавніших часів несе сакральне значення для корінного населення. Під час екскурсії мандрівники стикнуться з історією Алтаю, познайомляться з археологічними комплексами древньої Пазирикського культури, наскельними малюнками. Унікальна можливість відкрити для себе таємне знання народу, якому довірено збереження культурного багатства Алтаю.
Фольклорний концерт (горловий спів), вечеря з дегустацією страв національної кухні.

День 5. Переїзд в Усть-Коксинский район Республіки Алтай (380 км). По дорозі зупинка на перевалах Кирликскій, Громотуха, Ябоганскій. Розміщення в готелі.
Екскурсія в с. Верх-Уймон, в музей М. К. Реріха.
Музей-заповідник Реріха був відкритий в садибі В.С. Атаманова. Тут знаменитий учений, мандрівник і художник Микола Реріх зупинявся під час Центрально-Азіатської експедиції. За результатами експедиції Реріх опублікував величезну кількість наукових статей, створив сотні прекрасних картин і проект будівництва поселення майбутнього Звенигорода в Уймонской долині. Ви зможете познайомитися з культурним і науковим доробком Реріхів.

День 6. Екскурсія по Уймонской долині. C XVIII в тут на околиці Російської імперії поселилися старовіри. Заповідна долина століттями вабила до себе волелюбних та інакомислячих людей, які шукали не тільки порятунку від переслідувачів віри, а й легендарну країну Біловоддя, де «все жили по справедливості і по Божескому закону». До сих пір в пошуках Беловодья і Шамбали в Уймонской долину приїжджає безліч людей з усієї Росії, деякі з них залишаються тут назавжди. Спробуйте «доторкнутися» до таємниці Уймонской долини!
Вас чекає знайомство з природою та історією долини, відвідування священних для місцевих жителів (алтайців і старовірів місць), знайомство з цікавими людьми, знайомство з фольклором і побутом старовірів в «Музеї історії та культури Уймонской долини», відвідування пасіки і багато іншого

День 7. Вільний день. Цей день в заповідній Уймонской долині Ви можете присвятити відпочинку, прогулянок, оздоровчим процедурам в готелі або (за бажанням, за додаткову плату від 1500 руб / чол, оплата на місці) відправитися на екскурсію на Мультінскіе озера або Червону гору. Цілий день (близько 9 години) Ви проведете серед мальовничої природи Катунского заповідника. На транспорті підвищеної прохідності ( «ГАЗ-66») від селища Мульта доїжджаємо до Нижнього Мультінского озера. Прогулянка по нескладної стежці до Середнього Мультінскому озеру. Стежка проходить через «Шуми» - мальовничу протоку між Нижнім і Середнім озерами, утворену величезними валунами, ця гряда каменів є кінцевою мореною древнього льодовика. Вода проривається крізь цю загату, утворюючи контраст з тихою гладдю двох озер.
17.00 Виїзд і повернення в готель в Майминский район Республіки Алтай (320 км). Розміщення в готелі. Відпочинок.

День 8. Закінчення туру, виїзд в Горно-Алтайськ / Новосибірськ / Барнаул (відповідно до замовленого трансфером). Орієнтовний час прибуття в Новосибірськ / Барнаул - 22:00. Час місцевий.

Вартість туру на Алтай на людину: (від с. Усть-Сема): Вартість туру на Алтай на людину: (від с
Кількість туристів в групі: 6-14 чол
«Алтай - Земля Духів» комфорт: 50800 руб.
Доплата за одномісне розміщення:
«Алтай - Земля Духів» комфорт: 11900 руб.
Вартість туру для дітей до 14 років (від с. Усть-Сема):
«Алтай - Земля Духів» комфорт: 48700 руб.
У вартість туру входить:
• екскурсійне і транспортне обслуговування по програмі туру (включаючи вхідні квитки в музеї);
• 2/3-місне розміщення в готелях і на базах відпочинку «комфорт» - зі зручностями в номері (крім 4-го дня - зі зручностями на поверсі);
• 2-разове харчування (з вечері в перший день по сніданок в день від'їзду);
• послуги супроводжуючого - гіда.

Додатково оплачується: трансфер від Новосибірська / Барнаула і назад: 2300 руб. / 2000 руб (діти до 14 років)
Вартість таксі а / п р Гірничо-Алтайськ - готель від 1500 руб / машина /

Переглянути всі тури на Алтай >>>

Наші контакти: + 7-495- 771-60-37; + 7-495-973-70-51; zolotoe-koltso-tur.ru

Новости