Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тавдинские печери

Тавдинские печери (або Талдинские печери) - масив з великого числа печер (близько 30) карстового походження на кордоні Майминского району Республіки Алтай і Алтайського краю

Тавдинские печери (або Талдинские печери) - масив з великого числа печер (близько 30) карстового походження на кордоні Майминского району Республіки Алтай і Алтайського краю. Свою назву печери отримали від назви села Тавда (друга назва - Талда), раніше розташовувалася неподалік від цих місць. Протяжність скель з печерами становить близько 5 км. Входи до печер знаходяться в прямовисних скелях і кручах, велика частина з яких легко доступні. У зв'язку з улюбленим і великою відвідуваністю цього місця туристами, деякі входи навіть обладнані дерев'яними сходами, в найбільш відвідувані туристами печери провёден світло. Багато печери мають по кілька входів і з'єднуються один з одним, утворюючи велику взаємопов'язану систему.

Велика Тавдинського печера

Печера під назвою «Велика Тавдинського» (інші назви цієї печери - «Дівочі сльози», «Тавдинського-1») - це найбільш відвідувана туристами печера в Тавдинського масиві. Нижні входи в неї знаходяться в 70-80 м від дороги і видно в просвіти між деревами. Головна галерея досить простора і поступово піднімається. Перепад від самого нижнього входу до вищого становить 23 метри. На останньому 40-метровій ділянці, перед найвищим входом, галерея, підносячись, закручується спіраллю, перекриваючи свою нижню частину і утворюючи уступ.

Під час археологічних розкопок у печері були виявлені предмети гончарного виробництва, рибальські приналежності. Знайдено також предмети, що відносяться до епохи бронзи.


Новости