Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Самостійне подорож по Алтаю. Чергове ..

19 серпня:

пізно увечері прибули на тк Манжерок , Розташувалися в наметах.
20 серпня: встали пізніше після напруженої дороги, сніданок, молодь викупалася в Катуні і в шлях, по Чуйскому тракту.
по дорозі, не доїжджаючи Черги, завернули в зубрятнік - дуже серйозні тварини скажу я вам)) Вселяють повагу, дуже близько підходити страшнувато.
пізно увечері прибули на   тк Манжерок   , Розташувалися в наметах
Сьогодні за планом (20.08) хотіли подивитися міст в Каянче, дуже красиві фотки якого ходять по інтернету.
Проїхали Семінський перевал, висота приблизно 1800 м, Онгудай, і після Улити, км через 5, повернули ліворуч на покажчику на Степушкін, назва ймовірно вигадане, щоб усіх заплутати.
Каянча розташована через 20 км після повороту, по ідеальній дорозі, після важливого об'єкта путінської дачі або Алтайського подвір'я інакше, але до жаданого моста нас не пустили.
Не доїжджаючи до "подвір'я" стоїть шлагбаум і пускають тільки за списками, тих хто проживає в Каянче, ..... розгорнулися ... і зупинилися на ночівлю на злитті Урсула і Катуні.

21 серпня з ранку був дощ, тому виїхали ближче до обіду, коли трохи прояснилося. доїхали до Кочівника , Розташувалися на нічліг. По дорозі зупинялися лише у оленя каменя, решту залишили на зворотну дорогу !!!
22 серпня: У планах - марсові поля, тепер ми знаємо, що є життя на Марсі точно, на відміну від вчених !!! :)) Обійшли Марс-1, сфоткали з марсіанами на марсових пейзажах Марс - 2, йти 3 км, що не пішли.

Пообідали, .... з козамі), і поїхали назад, а в в 21-00 нас чекала лазня на кочівників і звичайно ж на зворотному шляху заїхали ще на гейзерних озеро !!!
23 серпня. Радіальний виїзд на перевал Кату-Ярик.

Так то недалеко 100 км туди і стільки ж назад, але дорога не Чуйський тракт, тому виїхали раніше. Через Акташ, на Червоні Ворота, повз Мертвого озера, яке вже зариблено і ожило і далі через Улаганского перевал і р.ц. Улаган. Дорога дуже мальовнича: численні озера на тлі сніжних гір Північно-Чуйської хребта, річки, перевал, Пазирикськие кургани в 5-ти км від с. Баликтуюль. Через 30 км від с. Баликтуюль - потрапляєш на пров. Кати Ярик, 3 км крутого серпантину, якщо спускатися в долину Чулишмана. І таку дорогу зробили в 1989 році, раніше потрапити сюди можна було тільки по Телецькому озера або по кінної стежці. Але ми в цей раз не спускалися в долину, тільки помилувалися красою, пофоткались, пообідали і поїхали назад, на Кочівник.

Але ми в цей раз не спускалися в долину, тільки помилувалися красою, пофоткались, пообідали і поїхали назад, на Кочівник

24 серпня. Виїхали ближче до обіду, зібравши табір, поїхали назад по Чуйскому тракту через пров. Чіке-Таман. до Туекти. У Туекте повернули ліворуч, на Усть-Кан і Усть-Коксу. По дорозі помилувалися порогом Бегемот, зупинилися біля пам'ятника Кольку Снігірьовим, це пам'ятник усім загиблим водіям, як нагадування бути обережніше, і оформлений як романтична історія про трагічне кохання, текст пісні про яку вибитий на пямятніке:

Є по «Чуйскому тракту» дорога, багато їздить по ній шоферів.
Був один там відчайдушний шофер, звали Колька його Снєгірьов.
Він машину тритонки АМО, як сестричку рідну любив.
Чуйський тракт до Монгольської кордону він на АМО своєї вивчив.
А на «Форді» працювала Рая, і частенько над Чуей -рекой
«Форд» зелений і Колькіного «АМО» над обривом неслися стрілою.
Полюбив Колька Раєчку сильно .......

Ну вообщем майже всі померли.

Недоезжая Усть-Кокси заночували у д. Тюгурюк, на березі р.Кокса.

25 серпня. Було красиве туманний ранок. Проїхали Усть-Коксу, доїхали до повороту на мульти, згорнули направо по мосту через Катунь. Через 10 км після Мульти приїхали на маральнік-1. Тут пообідали, залишили машину на т / б Кедрова Узлісся (парковка 100 р / ніч), одягли рюкзаки (мені не дісталося) і пішли 12 км до Мультінскіх озер, майже як справжні туристи, до озера автомобільна дорога, їздять різні машини типу УАЗ і УРАЛ, хорошої прохідності, доставка коштує приблизно 1000 р / чол., але ми пішки. Заночували через пару км.

26 серпня. Йдемо до озера, вниз-вгору, пару раз пішли не туди, коли намагалися обійти дорогу по кінної стежці або знайти брід. Заночували поруч з озером.

27 серпня. Через пару ходок ми на Нижньому Мультінском озері, краса неймовірна, стоянка 100 р / чол., Є 3 будиночки з грубками. Пообідали, хтось розслабився від тепла, ситості і краси, хтось прогулявся уздовж озера по стежці, до Середнього Мультінского озера, там теж стоянка і пара лазень, можна зануритися в озера після баньки, берег піщаний.

28 серпня. До обіду відпочивали, милувалися, розслаблялися. Після обіду - в зворотний шлях, через 4 години повернулися до машини. На Кедрової узліссі стоянка з душем -200 р / чол., Дорогувато, доїхали до Кануні, встали на березі.

29 серпня. Дорога назад до р. Сема, там і заночували, відразу після Камлака.

30 серпня.

Виїхали раніше, заїхали на Бірюзовій Катуні на пасіку, і там злегка зависли, поки вибрали мед, медовухи і всякі зілля, поки послухали пасічника про життя бджіл і про сон на вуликах (що стала популярною оздоровча процедура). Після 10-ї ранку нарешті рушили до Омська, і до ночі були вдома.

Новости