Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Не минуло й півроку: «Бірюзова Катунь» знову змінює гендиректора на тлі проблем зі звітністю

Підготовка до сезону 2018 виявилася пов'язана з труднощами

Гендиректор ВАТ ОЕЗ ТРТ "Бірюзова Катунь", 70-річний екс-глава Алтайського району Віктор Коршунов в найближчі дні може покинути пост. Він був призначений на посаду в січні 2018 року, а настільки швидка відставка може бути пов'язана з очевидними проблемами турзони, з якими, як розповіли джерела ІА «Банкфакс», пан Коршунов не просто не зміг впоратися, але почасти й сам став їх причиною.

очищення лісу

Формально єдиним акціонером турзони є Алтайський край в особі уряду, на практиці - регіональне Управління із зовнішніх зв'язків, туризму і курортної справи, яке управляє активом. Як повідомили інсайдери, на 15 червня заплановано засідання Ради директорів «Бірюзовій Катуні», на яке в тому числі буде винесено питання про долю Віктора Коршунова. Спочатку контракт з ним укладався на півроку - до кінця червня, з перспективою на продовження. Однак, як запевняють джерела, після закінчення встановленого терміну єдиний акціонер більш не бачить Віктора Коршунова на цій посаді.

Крайове управління вже підготувало свого кандидата на місце, що звільняється. Новим гендиректором нібито повинен стати Сергій Сошенко, який зараз займає посаду начальника відділу державних проектів і програм управління по туризму. У цьому підрозділі крайового відомства він пропрацював уже кілька років. Як стверджується, пан Сошенко має досвід роботи на керівній посаді і добре знайомий з функціонуванням «Бірюзовій Катуні». Його контракт спочатку також пропонується укласти на півроку.

Формально йдеться про санітарні рубках

Відзначимо, що звільнення Віктора Коршунова інсайдери називають очікуваним через цілого ряду спірних рішень, що підірвали авторитет гендиректора. Так, за минулі півроку він провів скорочення персоналу, що торкнулися половину штатної чисельності співробітників, що, природно, стало причиною серйозного невдоволення. Підготовка до сезону 2018 пройшла не найкращим чином, а скасування платного в'їзду майже ніяк не вплинула на функціонування турзони. Більш того, під виглядом санітарних рубок на території ОЕЗ почалися роботи, які могли б привернути увагу контролюючих органів.

Джерела додали, що на засіданні ради директорів також буде обговорюватися непроста ситуація зі звітністю ВАТ за 2017 рік. Річний і бухгалтерський звіти, в тому числі відомості про фінансові результати, нібито не отримали позитивного аудиторського висновку. Рада директорів просить звернути увагу на цю ситуацію і в найкоротші терміни усунути виявлені аудиторами недоліки. Ймовірно, займатися цим доведеться вже новому гендиректору. Відомо також, що неприємні події останнього часу вже привели Віктора Коршунова до лікарняного ліжка.

Нагадаємо, ОЕЗ безпосередньо керує уряд Алтайського краю. Регіон отримав контроль над "Бірюзова Катунь" від Мінекономрозвитку в рамках угоди від 24 жовтня 2016 року. Чистий збиток «Бірюзовій Катуні» в 2016 році склав 63,5 млн рублів, збільшившись в 1,6 рази до попереднього року. Це рекордний за п'ять років збиток турзони, яка жодного разу поки не показувала прибуток в річному звіті.

Фото: архів ІА «Банкфакс»

Довідка:

ОЕЗ туристсько-рекреаційного типу "Бірюзова Катунь" створена в Алтайському краї постановою уряду РФ в лютому 2007 року. Для розміщення ОЕЗ обрана територія загальною площею 33,6 кв. км, розташована на лівому березі річки Катунь в районі гори Червоний камінь в Алтайському районі. Проект розрахований на реалізацію до 2055 роки із загальним обсягом інвестицій 30 млрд рублів.

Новости