Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Гірському Алтаї поруч з каракольський озерами збираються побудувати новий ГЛК

Республіка Алтай заявила один проект для участі в федеральної цільової програми «Розвиток внутрішнього і в'їзного туризму в РФ на 2019-2025 роки». Регіон хоче побудувати дорогу до каракольський озер. Великий інвестор уже готовий вкласти в гірськолижний комплекс рекордну суму.

Проект Республіки Алтай був презентований на засідання робочої групи по формуванню нової ФЦП. Керівник представництва регіону в Москві Ірина Лозова заявила створення транспортної інфраструктури для всесезонного гірськолижного комплексу «каракольський озера». Він розташований на високогірному каскаді озер.
За її словами, регіон вже розробив проект дороги до майбутнього об'єкта. На реалізацію потрібно понад 5,3 млрд рублів. Траса протяжністю 20 км буде прокладена на висоті 2650 метрів над рівнем моря. Сам регіон з бюджету профінансує лише 5% від необхідних витрат.
Проект Республіки Алтай був презентований на засідання робочої групи по формуванню нової ФЦП
У сам гірськолижний комплекс вже готова інвестувати АФК «Система» - федеральна компанія, яка вже розвиває проекти в сфері туризму і транспорту інфраструктури в регіоні. Так, компанія володіє 60% акцій аеропорту Горно-Алтайська, а також туристичним комплексом «Алтай Резорт». Ірина Лозова розповіла, що АФК «Система» хоче вкласти в будівництво гірськолижного комплексу близько 12 млрд рублів.

Об'єктом туркластера «каракольський озера» також повинна стати сонячна електростанція.
До 2025 в Республіці Алтай планують ввести всі об'єкти кластера, турпотік в регіоні збільшиться з 2,05 до 2,6 млн туристів.
Експерти робочої групи відзначили, що влада регіону своєчасно освоюють кошти, дотримуються графік зведення об'єктів, а інвестори виконують всі зобов'язання.

У ФЦП «Розвиток внутрішнього і в'їзного туризму в РФ на 2011-2018 роки» у Республіки Алтай був включений гірськолижний комплекс «Манжерок» (Manzherok) . Його регіон обіцяє здати в жовтні 2018 року.
Нагадаємо, на засіданні робочої групи три проекти для включення в нову ФЦП презентував і Алтайський край.
джерело: https://www.ski.ru

Новости