Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Більше тисячі робочих місць були представлені на ярмарку вакансій в Алмати

Здобувачі змогли особисто поспілкуватися з потенційними роботодавцями та ознайомитися з найбільш популярними спеціальностями.

Міський ярмарок вакансій «Час можливостей», присвячена 20-річчю Астани, пройшла сьогодні на Алматинському «Арбаті» - проспекті Жибек Жоли, повідомляє Zakon.kz .

Організаторами ярмарку виступили акимат м.Алмати, Департамент Агентства у справах державної служби та протидії корупції, Управління зайнятості та соціальних програм, Центром зайнятості населення, а також Держкорпорація «Уряд для громадян».

Головна мета ярмарку вакансій - привернути уваги до питань працевлаштування зацікавлених роботодавців та шукачів, надання консультацій з питань зайнятості населення, сприяння працевлаштуванню, професійній орієнтації і навчанню, підтримка безробітних громадян. На ярмарку були запрошені понад 150 роботодавців, якими були представлені більше 1 тисячі вакансій.

Як зазначив директор Центру зайнятості населення м.Алмати Мейра Суюндук, крім роботодавців, в ярмарку брали участь 13 навчальних центрів, вищих навчальних закладів і сам Центр зайнятості, який представляє свої продукти, які реалізуються за програмою продуктивної зайнятості. Такі програми реалізуються в кожній області, але на цьому ярмарку роботу зможуть знайти тільки алматинцев і ті, хто має тимчасову прописку в Алмати.

В цілому ж, ключовим меседжем заходу стала перспективна форма співпраці з роботодавцями, механізм працевлаштування через особистісний контакт. Знайомство з роботою і специфікою Центру зайнятості населення, як сполучна ланка роботодавець-здобувач, а також банком актуальних вакансій enbek.kz і Програмою розвитку продуктивної зайнятості та масового підприємництва «Енбеқ».

kz і Програмою розвитку продуктивної зайнятості та масового підприємництва «Енбеқ»

В ході ярмарку будуть надані консультаційні послуги найбільш соціально вразливим верствам населення (пенсіонери, особи з обмеженими можливостями, безробітні) з актуальних питань в сфері соціально значимих послуг, а також про новоутвореннях в сфері держпослуг в цілому. Крім того, відвідувачам ярмарку було запропоновано отримати електронно-цифрові підписи, скористатися правом отримання держпослуг через комп'ютери, планшети та мобільні пристрої.

Крім цього на ярмарку була представлена ​​і культурно-розважальна програма. Відвідувачі змогли побувати на ярмарку декоративно-прикладного мистецтва від ремісників медико-соціальних установ, оглянути фотогалерею з зображеннями найбільш значущих об'єктів столиці, побувати на концерті за участю артистів естради. Тут же відбувся флешмоб активної молоді міста, а самих маленьких гостей розважали аніматори та артисти вуличного жанру. Крім того, всі бажаючі могли пригоститися святковим пловом, а в честь ювілею столиці на території ярмарку був приготований 20 метровий торт.

Володимир Демидов


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

Новости