Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

DUTY FREE, 10 кращих магазинів світу, 10 корисних заміток

Х'юстон

Більшість американських duty free вражають своєю скромністю і навіть очевидною збитковістю в порівнянні з азіатськими магазинами безмитної торгівлі Більшість американських duty free вражають своєю скромністю і навіть очевидною збитковістю в порівнянні з азіатськими магазинами безмитної торгівлі. Однак новий міжнародний аеропорт імені Джорджа Буша - виняток. Якщо говорити про традиційні безмитних товарах, то уваги заслуговують американські Бурдон і дуже непогані американські сигари. Ціни на ці товари приємно дивують.

Фішкою зони вильоту є магазин ковбойському одягу і аксесуарів, розташований по сусідству з меморіалом Джорджа Буша.

На тлі пам'ятника президента-тата прийнято фотографуватися, а в ковбойському крамниці можна зі смаком отоваритися. Крім крислатих капелюхів, які у нас в країні зважаться носити тільки дуже екстравагантні люди, тут представлені відмінні шкіряні куртки, традиційні чоботи (у нас, їх чомусь називають козаками), але головне - чудові рукавички, зшиті з тонкої оленячої шкіри. Винятковий вибір і чоловічих, і жіночих моделей радує око. Важливо, що вся продукція зроблена в Техасі! Погодьтеся, це саме по собі досить рідкісне явище в епоху глобалізації.

Вас також може зацікавити наступне:

Відпочинок в Тунісі Відпочинок на Кіпрі Тури в Казань

З питань замовлення звертайтесь: +7 (351) 230-19-00, +7 (351) 230-29-00, e-mail: [email protected]

Залишити заявку

Дубай

Дубай

Найбільш відомий у росіян магазин безмитної торгівлі, завдяки популярності дубайського напрямки став для наших туристів чимось на зразок еталону якості. Зали цього duty free величезні, асортимент досить універсальний. Особливо гарні косметичні відділи, по кількості товару порівнянні з пристойними магазинами будь-якого міста світу, а за ціною очевидно виграють.

Якщо хочеться привезти додому арабські продукти, варто звернути увагу на горішки (від кешью до фісташок) у великих пакетах з написами арабською мовою. Нічого подібного в Москві ви не купите. Можливо, в дубайському duty free найсмачніші горіхи в світі.

Практично кожен п'ятий тутешній продавець або касир добре говорить по-російськи, так як є студентом якогось ташкентського вузу. Виявляється, дубайці активно залучають узбеків для роботи в своєму duty free. Іноді, тільки прилетівши на берега Пе6рсідского затоки, розумієш, що вихідці з Ташкента - вельми симпатичні і доброзичливі люди.

Лондон

На лондонський аеропорт Хітроу прийнято скаржитися, і є за що - великі черги на реєстрацію, дурні розпитування з боку прикордонників, затримані рейси, втрачений багаж ... Тільки до магазинів безмитної торгівлі в Хітроу претензії пред'являти не за що. Вибір великий, ціни прийнятні, крім того, на традиційні англійські напої (наприклад, на джин) часто влаштовують розпродажі або пропонують дві пляшки за ціною однієї.

Любителів віскі в терміналі вильоту порадує спеціальний магазин. Тут можна продегустувати колекційні сорти англійської та шотландської класики і при бажанні не дорого придбати якийсь single malt 15-річної витримки. Приємно, що такий віскі продають не тільки в літрових, а й в маленьких пляшках. Чудовий подарунок для начальника-чоловіка.

Є в аеропорту і невеликий філіал знаменитого універмагу Harrod's. Асортимент, звичайно, незрівнянно менше, ніж в лондонському магазині, зате майже всі з логотипом Harrod's. Фірмовий чай в жерстяній баночці з емблемою королівського універмагу - відмінний подарунок для начальника-жінки.

Пекін

Пекін

Маленькі азіати люблять все велике і масштабне. Найбільші нові аеропорти, як відомо, знаходяться в Азії. Один з них - пекінський. І місцевий duty free вражає своїми розмірами. Тільки зал з парфумерією та косметикою перевершує весь магазин безмитної торгівлі якогось Стокгольма.

Пекінський аеропорт - ворота Піднебесної, тому тут можна зустріти як найкраще, так і найгірше, що є в Китаї. З розряду хороших покупок - затишна плюшева панда, традиційний китайський сувенір. Напис Made in China прикрашає майже всі м'які іграшки в світі, але привезти таку річ з самого Китаю не тільки не соромно, а навіть забавно. Недорогим і приємним сувеніром буде баночка чаю - його тут багато різного, в тому числі екзотичний білий. Подарунком трохи дорожче стане нитка морського перлів.

Алкогольний відділ теж порадує величезною кількістю всіляких напоїв. Купувати китайську горілку, спокусившись красою її упаковки, не варто. Ціна півлітрової пляшки цього напою порівнянна з коньячної, смак його вельми специфічний, а запах і зовсім на любителя. Вкрай уважні, будьте при отриманні здачі - серед купи дрібних доларових купюр вам можуть підсунути фальшиву. Все-таки це Китай.

Токіо

Кажуть, в Токіо все дорого. Це і так, і не так - треба просто знати місця. Наприклад, в закладах громадського харчування, де обідають японці, ціни дуже низькі. Найдешевший алкоголь в Токіо продається в супермаркеті електроніки Big Camera і в магазинах duty free токійського аеропорту Наріта. Увагу слід звернути на японський віскі - мало хто знає, що Santory дивно гарний на смак навіть у порівнянні з кращими сортами шотландського або ірландського віскі і в будь-якому випадку смачніше саке.

Ще в аеропорту варто купувати косметику японських марок Shiseido і Kaneba. Ціна рази в два менше, ніж в Росії, до того ж це вироби саме японського виробництва (то, що продають під такими марками в Європі, в Європі і виготовляють). Купуючи крем або будь-яке інше кошти для особи, обов'язково треба запитати у продавців, чи не входить до складу відбілюючий компонент. Азіати люблять вибілювати шкіру, а у нас це подобається не всім.

Традиційний японський сувенір, який можна купити в Наріте, - короткий халат. Кімоно коштує дорого, і носити його навряд чи хтось буде, а халат з ієрогліфами - річ не тільки красива, але і функціональна.

Хороший подарунок з Японії - зелений чай, а також сезонні солодощі. Вони бувають різного смаку і кольору. Наприклад, святкові рожеві тістечка продають під час цвітіння сакури.

Гонконг

Гонконгський duty free привабливий своєю екзотикою. Електронна техніка, телефони і всякі гаджети в ньому помітно дорожче, ніж в місті. Найкраще тут набувати різних дивини, такі як горілчані та винні настоянки на зміях і ящірок. Або справжні південно-китайські сигарети в жерстяних банках, які виглядають дуже незвично. Знайти подібне щастя в самому Гонконзі досить непросто, а в duty free все в одному місці.

На окрему увагу заслуговує місткий Disney-store - фірмовий магазин гонконгського Діснейленду, де можна закупити якісний дитячий одяг. Є тут сувеніри та для дорослих поціновувачів - типу будильника з китайськими ієрогліфами замість первинних арабських цифр

Куала-лумпа

Малайзія - країна досить строгих мусульманських звичаїв. Як наслідок, придбати алкоголь у Куала-Лумпурі, по-перше, складно, а по-друге, дорого. Це стосується навіть холодного пива, настільки приємного для багатьох російських туристів на відпочинку в жаркій тропічній країні. Магазин безмитної торгівлі на прильоті в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура здатний значно полегшити становище мандрівників.

Безмитні магазини в зоні вильоту радують ще більше. Можливо, вся справа в загальній приємній атмосфері нового аеровокзалу малайзійської столиці. З численних магазинчиків і бутиків запам'ятався тютюновий відділ з приголомшливим вибором сигар і тютюну за дуже помірними цінами.

Варшава

Тихий і малолюдний варшавський аеропорт імені Фредеріка Шопена - одне з кращих місць для покупок в duty free, як це не дивно. Польща не найбагатша з європейських країн, тому ціни тут помітно нижче, ніж в аеропортах Західної Європи, а вибір набагато більше. Якщо зіставити варшавський аеропорт, наприклад, з паризьким Шарль-де Голлем, то порівняння явно буде на користь першого.

Майте на увазі, що магазинів безмитної торгівлі в аеропорту кілька. Знайти надо тот, в якому торгують саме польськими продуктами. Там продають не тільки алкоголь, але і інші товари місцевого виробництва, в тому числі мед.

Польща - справжній рай для любителів оковитої, яка є тут національним напоєм. Для себе варто купити справжню зубрівку. Це кольорова горілка, справжня на однойменній траві з Біловезької Пущі (в Росії кольорові горілки не продають, і даремно, адже вони дивно добре підходять, наприклад, до пельменів). Відмінним подарунком стане гданська горілка «Золотувка», в якій плавають «лусочки» золота - це дуже красиво і виглядає багато. Людині з почуттям гумору можна привезти як сувенір горілку «Сивуха» з Сургучова пробкою в подарунковій дерев'яній коробці.

Сінгапур

Найбільший, дешевий і ємний duty free молл. Одне з найпривабливіших місць в світі для шопінгу. Регулярні розпродажі і спеціальні промоакції роблять цей магазин безмитної торгівлі дуже привабливим. Зі стандартних дьюті-фрі товарів має сенс подивитися віскі і коньяки. Крім того, привабливі тутешні ціни на електроніку і фототехніку, особливо на новинки.

Прямо на вході в безмитну зону розташований торгує перлами фірмовий магазин Chomel - свого роду Mikimoto по-сінгапурськи. Ціни нижче японських, а дизайн прикрас буває більш сміливим і молодіжним. Товарів місцевого виробництва і локальних брендів в Сінгапурі не так багато, тому вироби Chomel можна рекомендувати як справжній сінгапурського подарунка.

Гельсінкі

Аеропорт Ванта в Гельсінкі в останні роки став популярним місцем пересадки для наших співвітчизників, які вирушають в США. Таким мандрівникам можна порекомендувати саме в Гельсінкі купувати стандартний "набір загрантуріста» - безмитні алкоголь і сигарети. Ціни тут по-фінськи високі, зате вибір набагато більше, ніж в маленьких американських магазинах duty free.

З власне фінських продуктів чудовий подарунок - консервоване м'ясо екзотичних для жителів наших великих міст тварин. Лосятину і ведмежатини фіни їдять з варенням, яке теж є в duty free. Зрозуміло, дуже фінський сувенір - який-небудь предмет із зображенням забавних Мумії-тролів. Вибір багатий - від кухлів і магнітів з термометром на холодильник до парасольок і тапочок. Такий штучці порадіють не тільки діти, а й дорослі.

Нотатки на полях

1. Магазин дьюті фрі, або міні лікнеп.

Магазин, який торгує в роздріб товарами без мит, це дьюті фрі. Правда, визначення «безмитне» - не зовсім вірне. В іноземній державі з Вас не знімуть національний податок, а ось в рідній країні - щасливого покупця чекає митний контроль. Ось тут-то і почнеться найцікавіше. Якщо Ви привезли з собою понад покладену норму - заповніть декларацію і радійте покупкам далі.

2. Магазин дьюті фрі, або місце зустрічі.

Магазини дьюті фрі мають постійну «прописку» в міжнародній зоні міжнародних аеропортів, морських портів або на борту пасажирських суден. До відома: на кордоні між США і Канадою є магазини, що торгують безмитними товарами для автомобільних мандрівників. У Токіо (Японія) безмитні магазини можна знайти в ділових районах в центрі міста. На Філіппінах є ціла безмитна алея під назвою «Безмитна Алея Фієсти». Вона розташована на пристойній відстані від аеропорту. Тут знаходяться товари з США, Австралії та Азії, які не знайдеш ні в одному з магазинів країни.

3. Д'юті фрі в Москві.

Безмитна торгівля займає лідируючі позиції в 42 державах світу. У нашій країні duty-free базується в Москві: це дьюті фрі Домодєдово (2 магазини Chanel: в кінці залу і на 2 поверсі; хороший вибір косметики Givenchy, Lancome і Guerlain; тютюнова і алкогольна продукція), дьюті фрі Шереметьєво (2 магазини в залі очікування) і дьюті фрі Внуково (2 косметичних магазину).

4. Дьті фрі в США.

Врахуйте вимога: товари повинні бути без упаковок і доступні для огляду митником. Повна інструкція доступна за адресою: www.customs.ustreas.gov. Отже, в США можна ввозити: 200 сигарет, або 100 сигар, або 2 кілограми курильного тютюну; 1 літр алкогольних напоїв (в'їжджає повинен досягти 21 року); сувеніри та подарунки на суму до 400 дол.

5. Д'юті фрі в Китаї.

У Китай можуть бути імпортовані: 400 сигарет, 2 пляшки алкогольних напоїв, «розумне» кількість духів, 50 грамів срібла або золота. Це правило поширюється на тих, хто перебуває в КНР менше 6 місяців. Якщо ви підете в країну на більш довгий термін, то безмитними будуть: 600 сигарет, 4 пляшки алкоголю, духи і ті ж 50 грамів срібла або золота.

6. Д'юті фрі в Сінгапурі.

Імпортувати товари в Сінгапур можуть всі люди, які досягли 18 років. Не обкладається митом: 1 літр алкоголю, 1 літр вина і 1 літр пива. Обмеження накладені на: жуйку, тютюн, іграшкове і не іграшкове зброї, рибу, овочі і фрукти. Заборонено ввозити в Сінгапур: сигарети і лікер з написом «Singapore duty not paid», ліки і психотропні речовини, порнографічну літературу і фільми, касети і лазерні диски.

7. Д'юті фрі у Франції.

До Франції з собою можна привезти: 200 сигарет, або 250 грамів тютюну, або 100 цигарок; 1 літр алкоголю понад 22% (на вибір - 2 літри алкоголю до 22%); 2 літри вина; 50 грамів парфумів; 500 грамів кави і 100 грамів чаю; інші товари при вартості до 175 євро. Декларуються: золоті прикраси, не призначені для особистого використання, з вагою менше 500 грамів. Заборонено ввозити: рослини, ліки, м'ясо, антикваріат і «непристойну літературу».

8. Д'юті фрі-топ, або самі продавані товари.

Самі купуються товари в безмитних магазинах:

  • Жіночий парфум. Обсяги продажів такого товару як «парфумерія дьюті фрі» становить близько 3,2 млрд. Дол. По всій планеті в аеропортах можна купити Christian Dior, Gucci, Aramis, Elizabeth Arden і Estee Lauder.
  • Косметика. Тут обсяги продажів трохи нижче - 2,8 млрд доларів. У магазинах дьюті фрі туристки економлять на помаді і пудрі, кремі і основі від Guerlain, Clinique, Este Lauder, Lancome і Chanel.
  • Сигарети. Обсяг продажів - 2,4 млрд доларів. Шанувальники «подиміти» купують в дьюті фрі кубинські сигари, спеціальний тютюн і сигарети від Golden Virginia, Regal, Davidoff і Montecristo.
  • Кондитерські вироби - 1,7 млрд доларів. Від цукерок з усього світу і до смачних льодяників.
  • Алкоголь - 1,5 млрд. Доларів. Що таке «дьюті фрі алкоголь»? Це можливість економити на алкоголі вищого класу зі всієї земної кулі. Наприклад, Chivas Regal, Grand Marnier, Remy Martin або Black Velvet.

9. Прийоми росіян в дьюті фрі.

І останнє, russian tourist - особливий вид мандрівника. Наші співвітчизники примудряються на вильоті з Москви купити 2 літри алкоголю і скласти їх в багаж. Останній здається при вильоті. Потім купується ще 2 літри. З ними-то і проходиться митний огляд. Після всіх роздоріжжі турист отримує багаж. В результаті у нас на руках опиняються 4 літри алкоголю! Вдалих Вам придбань, панове мандрівники!

Дивіться також: Про Шуб-турах детальніше

Що таке «дьюті фрі алкоголь»?

Новости