Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ціни міцнішають: горілка і коньяк з 1 липня подорожчали на чверть

Любителям випити доведеться розщедритися. Мінімальна роздрібна ціна на горілку з 1 липня 2012 року збільшилася приблизно на 25% - з 98 рублів до 125 рублів за 0,5 літра. В силу вступив наказ Росалкогольрегулювання "Про встановлення та введення з 1 липня 2012 р цін, не нижче яких здійснюються закупівля (за винятком імпорту), поставки (за винятком експорту) і роздрібний продаж алкогольної продукції міцністю понад 28%".

Тепер мінімальна заводська відпускна ціна на горілку повинна бути не нижче 99 рублів за півлітра, тоді як до 1 липня вона становила близько 80 рублів. Відпускна ціна в оптових організаціях - не менше ніж 109 рублів (раніше - 85,5 рубля). Якщо ще минулого тижня півлітра вогненної води можна було купити за 98 рублів, то тепер горілка дешевше 125 рублів з прилавків зникне, повідомляє "Ехо Москви". аналогічно справа йде і з коньяком (тепер - не дешевше 219 рублів за 0,5 літра), бренді і напоями, виробленими на основі винних дистиляторів і коньячних спиртів (не дешевше 190 рублів за 0,5 літра).

Що стосується алкогольних напоїв інший фортеці, то їх вартість безпосередньо залежатиме від кількості градусів. Чим міцніше, тим дорожче: один градус варто 3,125 рубля. Мінімальна заводська відпускна ціна етилового спирту зросла до 35 рублів за літр.

Акцизи на алкогольну продукцію з 1 липня підвищилися до 300 рублів за один літр безводного етилового спирту в готовій продукції. Це вже не перше підвищення акцизів цього року - в січні їх з 231 рубля підняли до 254 рублів. Таким чином, акциз на підлогу літрову пляшку горілки тепер становить 60 рублів.

Крім того, з 1 липня пиво офіційно стало вважатися алкогольним напоєм, розпивати його на вулиці, в транспорті, на подвір'ях та під'їздах не можна. Такі заходи чиновники пояснюють тим, що проблема зловживання спиртним приймає все більш загрозливих масштабів. Збільшення мінімальних відпускних цін на алкоголь, на думку фахівців, призведе до серйозного подорожчання цієї продукції і, як наслідок, до скорочення сурогатів і нелегального спиртного. У той же час багато хто побоюється, що це змусить багатьох Росіян знову згадати науку самогоноваріння.

Відео: телеканал "Вести"

Відео: телеканал   Вести

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

Новости