Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аліна з Росії про навчання в британському вузі на Кіпрі UCLan Сyprus

EI: Привіт! Розкажи нам трохи про себе. Як так вийшло, що ти опинився / лася на Кіпрі?
Привіт, мене звуть Аліна я з Москви. Не можу повірити, що ці 4 роки пролетіли так швидко, але в цьому році я закінчую UCLan Cyprus за фахом Hospitality and Tourism Management.

EI: За якими критерієм ти вибирала університет і чому зупинила свій вибір на UCLan Cyprus? UCLan в Англії один з найгарніших університетів, і коли я дізналася про UCLan Cyprus від подруги, то відразу загорілася ідеєю. Я надходила в 2014, коли університету було всього 2 роки, і мала задоволення спостерігати, як університет зростає прямо на очах за останні 4 роки. З кожним роком кількість учнів, курсів, обладнання та можливостей зростає.
UCLan Cyprus надає багато різних курсів і програм. Мені завжди було цікаво спілкування з людьми, туризм та готельний бізнес, тому я вибрала програму Hospitality and Tourism Management . Hospitality and Tourism Management включає різні напрямки туризму, теоретичне і практичне створення заходів, готельний бізнес, маркетинг та бізнес стратегії. Все навчання проходить англійською мовою, що допомагає покращити англійську до професійного рівня. І одним з головних чинників це, звичайно ж, затишний і привітний Кіпр.

EI: Як проходив процес надходження

EI: Як проходив процес надходження? Зіткнулася ти з будь-якими складностями під час вступу до університету? Коли я вступала в 2014 році, процес був досить складним, але зараз все набагато простіше і швидше. Команда Підтримки студентів (Student Support) дуже доброзичлива і завжди допомагає студентам, достатньо відправити їм імейл і вони відправлять докладну інструкцію до вступу і необхідний список документів. Так само повну інформацію можна знайти на сайті офіційному сайті університету. Університет також надає знижку в перший рік навчання для тих, хто навчався на п'ятірки в школі 😊

EI: Як пройшли перші дні після твого переїзду на Кіпр? Як швидко ти адаптувалася до життя і навчального процесу? Я прилетіла в кінці вересня за тиждень до початку лекцій що б адаптуватися небагато. По початку було важко, адже я не знала, де знаходяться магазини і на яких автобусах доїхати, але зараз всю інформацію надають онлайн і в "Welcome Pack" для нових учнів. Навчальний процес починається досить легко і дозволяє поступово втягнуться в новий ритм навчання. Навчання проходить в основному в написанні завдань на кілька тисяч слів і групових презентаціях.
У Ларнаці є кілька супермаркетів (Lidl, Alphamega Metro), де можна купити їжу, туди можна доїхати на автобусі від гуртожитку, і є пару магазинів в Пилі в 5 хвилинах, де можна купити продуті для дому та їжу.

EI: Розкажи, на якій програмі ти вчишся? Які твої враження? Я закінчую Hospitality and Tourism Management програму. Це програма для товариських, відкритих людей готових мислити креативно, адже навчання не тільки теорії. Навчання включає в себе стратегії створення власного бізнесу, командної роботи і творчого мислення. Мені дуже сподобалося, що курс включає в себе не тільки туризм і готельний бізнес, але так само маркетинг, спортивний туризм, розробку веб-сайтів і багато іншого, що допомагає знайти свої інші сильні сторони. Курс так само включає різні екскурсії по найкращих готелів Кіпру, виноробні і інші туристичні місця. Кіпр - найкраще місце для вивчення туризму, на мій погляд.

>> Знайти всі програми UCLan Cyprus

EI: Чим ти займаєшся у вільний від навчання час? В університеті є бібліотека і спортзал. Студентська рада організовує заходи протягом року, наприклад Welcome week з екскурсіями в міста Кіпру і традиційними вечерями з усіма новими і іноземними студентами, катання на лижах в Тродосе, щорічний карнавал і зимові вечірки. Також в Ларнаці є багато барів і ресторанів, кінотеатр і магазини. Учні туризму можуть знайти підробіток в готельному або туристичному бізнесі. І звичайно ж, пляж і море 😊

EI: Розкажи нам трохи про місто. Які плюси ти бачиш для себе? Який вибір проживання ти вибрала?

Ларнака досить і великий туристичний місто, але тихий і спокійний що дозволяє зосередитися на навчанні теж. Автобуси ходять досить часто, але часто не зовсім точно, але з часом звикаєш і адаптується до них теж.
Я проживаю в гуртожитку від університету. Це квартира з 2 або більше сусідами, у кожного своя кімната з вбиральні, але вітальня і кухня діляться. В ціну так само входить електрику, інтернет та інші рахунки. Є й інші варіанти, квартира не далеко від університету в пилі наприклад, але не так все просто, потрібно буде підключати електрику і платити депозит за нього, інтернет і воду. Плюси - живеш один, а ціна така ж як в гуртожитку.
EI: Дякую тобі велике за цікаві відповіді! На закінчення нашого інтерв'ю, що б ти хотіла сказати читачам Education Index? Я дуже рада була поділитися своїм досвідом, так як для мене це були чудові 4 роки. Це приголомшливий досвід пожити в іншій країні, познайомитися з людьми з різних країн, пізнати іншу культуру, вивчити Кіпр і в той же час вчитися в UCLan Cyprus.
Якщо у кого то є питання, то сміливо пишіть мені на фейсбук Alina Domrina або інстаграм a.domrina буду рада відповісти на інші питання 😊

>> Дивитися програми університету UCLan Cyprus

Задати питання вузу

Як так вийшло, що ти опинився / лася на Кіпрі?
EI: За якими критерієм ти вибирала університет і чому зупинила свій вибір на UCLan Cyprus?
EI: Як проходив процес надходження?
Зіткнулася ти з будь-якими складностями під час вступу до університету?
Як швидко ти адаптувалася до життя і навчального процесу?
EI: Розкажи, на якій програмі ти вчишся?
Які твої враження?
Які плюси ти бачиш для себе?
Який вибір проживання ти вибрала?
На закінчення нашого інтерв'ю, що б ти хотіла сказати читачам Education Index?

Новости