Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біографія групи SCORPIONS (Скорпіонс)

Що стала вже легендарною на всій планеті музична група Scorpions (рус

Що стала вже легендарною на всій планеті музична група Scorpions (рус. Скорпіони) була утворена в 1965 році в німецькому місті Ганновер. Вона є найбільш популярною рок-групою в Німеччині і не тільки. Досить сказати, що Scorpions продали понад ста млн копій альбомів по всьому світу. Скорпіони виконують на сцені не тільки класичний рок, але і гітарні ліричні балади.

Засновником колективу є Рудольф Шенкер. У 1969 до складу групи влилися його молодший брат Міхаель, а також вокаліст Клаус Майне, якого можна назвати лідером і особою Scorpions.

Клаус народився в сім'ї робітників людей Хуго і Ерні Майні. У 1964 році він з відзнакою закінчив школу, а після отримав освіту за спеціальністю декоратор в ганноверском дизайнерському коледжі в Ганновері, отримавши спеціальність декоратора. Став працювати водієм. Співав Майні з дитинства, але це було просто захоплення. А в Scorpions він потрапив завдяки знайомству з Рудольфом Шенкером. Той кілька разів запрошував його в якості вокаліста в колектив, поки Майні не погодився. Клаус є не тільки голосом групи, але ще автором тексту більшості пісень. Вокаліст Скорпіонів одружений на Габі, яка народила йому сина, що проживає нині в Ведемарк.

Scorpions дебютували на міжнародній рок-сцені в 1972 p., Записавши альбом Lonesome Crow. До групи запросили гітариста Улі Рота, але він вирішив не залишати свій колектив Dawn Road, в якому виступали Ахім Кіршінг (клавішні), Франсіс Бухгольц (бас) і Юрген Розенталь (ударні). І тоді до них вирішив приєднатися Рудольф Шенкер, а незабаром і Клаус Майне. Можна сказати, що в цей момент колишні «Скорпіони» припинили своє існування, а колектив Dawn Road просто взяв собі ім'я, яке вже знали всі німці. Новий склад групи записав в 1974 р диск Fly to the Rainbow. У той же рік в групі змінився ударник. На місце Розенталя прийшов Руді Леннерс.

Наступні альбоми Scorpions - In Trance (1975 г.) і Virgin Killer (1976 г.) дозволили групі знайти свою унікальну стилістику - надпотужні рифи, вокальні мелодійні лінії і витіюваті соло на гітарі. Альбом 1977 г. Taken by Force відкрив світові потужні балади Скорпіонів. Групу покинули Леннерс і Рот, а поповнив Герман Раребелл і Матіас Ябс. А в 1979 р з групи остаточно пішов Міхаель Шенкер. Популярність Скорпіонів стрімко росла не тільки в старому світі, але і на Сході.

У 1980 році вийшов знаменитий альбом Animal Magnetism. Початок 80-х затьмарили серйозні проблеми з голосом у Майні, який переніс операцію і почала говорити і співати заново. Але в 1982 р записаний альбом «Blackout», що потрапив в Top-10 видання Billboard, а через 2 роки Love At First Sting з безсмертним хітом Still Loving You . Так була завойована і Америка. У 1988 р після 4-річної перерви виходить альбом Savage Amusement, що мали величезний успіх.

Але найуспішніший альбом «Scorpions» записали в 1990 р '- Crazy World з піснею Wind Of Change (понад 1 млн продажів), присвячена подіям в СРСР. А за рік до цього група розлучилася з продюсером Дітером Дірксом і стала співпрацювати з Phonogram Records. У 1992 р групу покинув Бухгольц, а Scorpions увійшли до 3-ї успішну фазу кар'єри і поїхали в багаторічне турне по всій планеті. У 1996 році Скорпіонами записаний альбом Pure Instinct.

У 2000-і роки Скорпіони продовжили творчість, записавши кілька експериментальних альбомів (Unbreakable в 2004 р, Humanity: Hour I в 2007 р. Та ін), і постійно гастролюють по світу. З 2010 року колектив гастролював з прощальним туром, який називався Get Your Sting And Blackout. Він тривав аж до 2013 року

nagitaru.ru!

Переглядів сторінки: 2884

Новости