Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

MileClub: Бонусні Милі та Секрети Безкоштовних переліт

перший
Як відомо, практично кожна велика світова авіакомпанія має свою програму заохочення часто літаючих пасажирів. Що б вступити в неї, як правило, досить зайти на сайт авіакомпанії і безкоштовно зареєструватися. Зазвичай це займає не більше п'яти хвилин. Участь в програмі дає можливість збирати милі цієї компанії. Способів отримати милі безліч - перельоти, оренда автомобілів, бронювання готелів, розраховуючись карткою банку-партнера авіакомпанії і безліч інших про які ми будемо писати в майбутньому.

Головним способом отримання миль є переліт авіакомпанією, членом якої ви є. Для цього необхідно надати номер програми при купівлі квитка. Зазвичай, чим далі ви летите, чим вищий клас обслуговування і чим дорожче переліт, тим більше бонусних миль ви отримаєте. Пізніше, ці милі можуть бути використані для бонусних перельотів цієї або іншою компанією одного альянсу.

Більшість великих світових авіаліній складаються в одному з трьох глобальних авіа-альянсах. Грамотне використання цих альянсів дасть можливість отримати максимальну кількість безкоштовних перельотів.


Найбільший з трьох світових авіа-альянсів це - Star Alliance.
У Star Alliance входять Adria Airways, Aegean Airlines, Аir Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, TACA Airlines, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, THAI, Turkish Airlines, United, US Airways.
http://www.staralliance.com/en/about/member_airlines/

Два інші альянсу називаються - Oneworld і SkyTeam   У Oneworld входять Аirberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines
Два інші альянсу називаються - Oneworld і SkyTeam
У Oneworld входять Аirberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines.
http://www.oneworld.com/member-airlines/

У SkyTeam входять Aeroflot, Aerolineas, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines, Xiamen Air.
http://www.skyteam.com/en/About-us/Our-members/

Якщо ви збираєте милі S7, то ви можете використовувати ці милі для нагородного перельоту на S7 або на будь-якому іншому партнерові альянсу Oneworld включаючи British Airways і AirBerlin.

Якщо у вас є милі Аерофлоту, то на ці милі ви можете здійснювати бонусні перельоти Аерофлотом або іншим партнером SkyTeam. Це зручно якщо ви збираєте милі Аерофлоту, але він не літає в потрібну вам країну, наприклад в Аргентину, ви можете використовувати милі Аерофлоту для польоту на Delta або Air France і без проблем дістатися до Буенос Айреса.

Нещодавно я літав з Москви в США на Singapore Airlines використовуючи милі United Airlines. Це можливо, тому, що Singapore Airlines і United беруть участь в Star Alliance. Головне що-б миль вистачило і вільні місця були. Найцікавіше те, що використовуючи милі United цей переліт коштував 30 тисяч миль і $ 20, а якби я розплачувався Сінгапурські миль він би коштував 17 тисяч миль, але з доплатою більше 200 євро. Що краще і о котрій оцінюється одна миля кожної авіакомпанії ми напишемо в подальшому.


У окремих великих авіакомпаній, які перебувають в глобальних альянсах, є партнери не входять не в один з альянсів, але на які теж можна використовувати милі. Детально про це пізніше.
Одне з головним переваг альянсів це можливість платно літати однієї авіалінією, а милі зараховувати в бонусну програму іншого, що складається в тому ж альянсі. Все що для цього потрібно це при покупці квитка надати номер програми партнера. Це дасть можливість збирати милі потрібної вам авіалінії (з найбільш вигідною програмою лояльності) НЕ літаючи нею. Про перевагу і особливості різних авіаліній ми напишемо пізніше.

Наприклад, ви зібралися в черговий раз відвідати турецький берег і виявили недорогий платний квиток на Turkish Airlines, але ви знаєте що милі Lufthansa цінніші для вас і хочете замість миль Turkish Airlines отримати милі Lufthansa за цей переліт. Все, що вам для цього потрібно це при покупці квитка у Turkish Airlines вказати свій номер програми Lufthansa і милі за цей переліт виявляться на вашому рахунку у Lufthansa. А головне, це дасть вам можливість збирати милі Lufthansa ними НЕ літаючи. Ви також можете збирати милі Turkish Airlines і Lufthansa одночасно. (Про перевагу диверсифікації миль ми напишемо пізніше.)


За тією ж схемою ви можете літати на S7, милі збирати і отримувати статус у, наприклад, British Airways, а в наслідку на ці ж милі купити бонусний квиток на Japan Airlines.

Умови і нагородна вартість перельотів у багатьох авіаліній різні. Так переліт в одну і ту ж точку в Азії може на 10-40% відрізнятися у двох різних авіаліній навіть учасників одного альянсу. Про те як вигідно цим користуватися і піде мова в нашому журналі.

Новости