Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Група «Альянс» повністю поглине Alliance Oil

  1. Довідка:

Група «Альянс» має намір консолідувати Alliance Oil, довівши своє пайову участь в нафтокомпанії до 100%.

згідно прес-релізу , Опублікованому на сайті, в даний час «Альянсу», а також підконтрольним їй структурам, належить 45% звичайних і 7% привілейованих акцій, тобто 43,9% від статутного капіталу компанії. Міноритаріям запропоновано 60 шведських крон ($ 9,4) за звичайну і 313 шведських крон ($ 49) за привілейовану.

Операція буде оформлена як злиття Alliance Oil з однією з афілійованих структур групи - Alford Financial. Крім того, сама нафтокомпанія виставить на викуп конвертовані облігації на суму $ 278,5 млн.

Розгляд угоди винесено на позачергове зібрання акціонерів, яке відбудеться 2 грудня 2013 року. Рада директорів Alliance Oil рекомендувала акціонерам її схвалити. За операцію голосуватимуть сам «Альянс», іспанська Repsol (близько 3%) і незалежні директори Alliance Oil (0,2%). Іншими великими акціонерами є BP2S Paris (23%) і Morgan Chase NA (2,4%).

Якщо операція буде схвалена, то злиття завершиться до 11 грудня поточного року, після чого відбудеться делістинг - виняток цінних паперів Alliance Oil зі списку котирувань біржі.

Довідка:

«НК« Альянс »- російська вертикально інтегрована нафтова компанія. У 2008 році злилася зі шведською West Siberian Resources, в результаті чого була утворена міжнародна нафтова компанія Alliance Oil, інкорпорована на Бермудських островах. Штаб-квартира розташована в Москві. Основна діяльність компанії зосереджена на Далекому Сході РФ і Казахстані. Найбільші активи НК «Альянс» - компанії «Татнефтеотдача», «Потенціал Ойл» (Казахстан), Хабаровський НПЗ, «Амурнефтепродукт», «Приморнефтепродукт», «Хабаровскнефтепродукт», «Альянстрансойл», «Альянс-Байкалнефтесбит», «Альянс Бункер».

Якщо ви знайшли в статті помилку, виділіть її,
натисніть Ctrl + Enter і запропонуйте виправлення

Новости