Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мечеть шейха Зайда

  1. опис Біла Мечеть або мечеть шейха Зайда ібн Султана Аль Нахьяна з'явилася в Дубаях порівняно...
  2. Цікаво знати
  3. Корисно знати туристам

опис

Біла Мечеть або мечеть шейха Зайда ібн Султана Аль Нахьяна з'явилася в Дубаях порівняно нещодавно.

Вона беззастережно вважається одним із сучасних чудес ОАЕ.

Туристи з усіх куточків планети приїжджають в Об'єднані Арабські Емірати для того, щоб отримати незабутні враження, відвідування Білій Мечеті вносить в це вагомий внесок.

Вона не менш прекрасна, ніж Нова Мечеть ( Ель-Міна ) в Хургаді ( Єгипет ).

Інформація про мечеті шейха Зайда внесена в усі путівники по Еміратам, її опис та зображення зустрінеться вам в будь-якому рекламному проспекті.

Мечеть унікальна не тільки завдяки чарівною архітектурою, багатому оздобленню і розмірами (вона входить до шістки найбільших мечетей в світі). Біла мечеть одна з небагатьох, куди пускають всіх бажаючих незалежно від віросповідання і національності. У більшість подібних культових споруд пускають виключно мусульман.

Знайти мечеть шейха Зайда в Дубаї досить легко - вона розташована між двома мостами - Mussafah і Maqta.

Початок історії

Деякий час існувала думка, що Біла мечеть була побудована виключно для залучення мандрівників, будучи проявом сучасного марнотратного способу життя Еміратів. Але незважаючи на те, що споруда здається живою ілюстрацією казок Шахерезади, це, в першу чергу, будинок для спілкування з Аллахом для правовірних мусульман.

А ще мечеть уособлює подяку і глибоку повагу до шейха Зайду ібн Султану Аль Нахьяна. Цей своєрідний монумент вихваляє великого правителя ОАЕ, який створив передову країну з декількох бідних князівств, населених бедуїнами.

Цей своєрідний монумент вихваляє великого правителя ОАЕ, який створив передову країну з декількох бідних князівств, населених бедуїнами

Шейх, який залишив наш світ 3 листопада 2004 року, був з усіма почестями похований в мечеті його імені.

Цікаво знати

Цікава не тільки сама мечеть, в ній туристів чекає пара неймовірних пам'яток:

  • килим - дивує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і вельми значні габарити. Його площа становить 5627 м2, килим практично повністю покриває підлогу мечеті. Автором малюнка є відомий художник з Ірану Алі Халік, саме ж виріб створювала компанія «Килими Ірану». Над створенням шедевра працювало близько 1200 ткачів, а також тридцять робітників і двадцять технічних груп. Килим дуже важкий, він важить сорок сім тонн і складається з 75% вовни і 25% бавовни
  • люстри - всього їх сім, основна з них вважалася найбільшою в світі до 26 червня 2010 року, коли в Катарі з'явилася величезна світиться конструкція, офіційно визнана книгою рекордів Гіннеса найбільшою люстрою в світі. У мечеті люстра важить цілих 12 тонн, її діаметр становить 10 метрів, а висота - 15 метрів.

Корисно знати туристам

Починаючи з весни 2008 року Міністерство туризму ОАЕ оголосило, що в Білу мечеть буде відкритий доступ туристам. Але при цьому, природно, відвідувачі повинні дотримуватися деяких правил, щоб вільно прогулюватися всередині споруди.

В першу чергу необхідно дотримуватися суворого дрес-код:

  1. чоловіки - сорочка і штани, які повністю закривають ноги і руки. Якщо ви прийдете на екскурсію в футболці і шортах, то вас просто не пустять в мечеть
  2. жінки - довга спідниця, можливі штани, у верхній частині або сорочка, або блуза з довгими рукавами. Голову необхідно обов'язково покрити хусткою, сховавши під нього волосся.

Не можна одягати облягаючий або відкритий одяг, вона також стане перешкодою для відвідування мечеті шейха Зайда.

Взуття рекомендується вибирати з тієї точки зору, що вона повинна легко зніматися і вдягатися, так як перед входом в спорудження необхідно буде роззутися.

Природно, на території мечеті можна курити, пити і їсти. Вхід в мечеть на екскурсію оплачувати не потрібно, всі бажаючі проходять всередину абсолютно безкоштовно.

Новости