Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найпопулярніші акваріумні рибки

Головна

»Найпопулярніші акваріумні рибки

Акваріумні рибки теж підкоряються моді. Та й кілька десятків років тому різновидів рибок було не так багато, як зараз. Наприклад, колекціонери обмінювалися грою килли поштою! Але про це ми розповімо як-небудь потім.

1. Найпопулярнішими рибками, з незапам'ятних часів, вважаються Золоті рибки. І хоч зміст цих карасиків, насправді, не є тривіальним завданням, абсолютно в будь-якому акваріумному магазині, де продають рибок, золота рибка напевно буде. Золотих рибок безліч. У нас є цілий цикл статей про них - Золото в акваріумі .

2. Анциструс звичайний і анциструс золотий. В народі - сомик прилипала або сомик присоска :)
Сильно любимо аквариумистами за свої властивості чистити скла, акваріумні рослини і елементи декору від нальоту і наросту водоростей, особливо по молодості. З жорсткими водоростями, такими як Борода, вони не дуже то і справляються, а ось будь-яку пил з корчів і листів рослин знімають досить ефективно. Крім вже зовсім великих сусідів (великі цихліди, аровани, піраньї і т.д.), вони можуть ужитися з усіма. Самі ж досить нешкідливі, хоча і можуть завдати пошкодження м'яких тканин особливо замислених риб.

3. Неон блакитний, неон червоний і неон чорний. Ця весела харацінка, якщо звичайно ви посадите їх зграйкою від 15 хвостів, виглядає дуже ефективно в акваріумах будь-яких розмірів! Звичайно, вони вимогливі до сусідів і стануть ласощами для багатьох великих видів риб, особливо цихлид. Зате в поєднанні з іншими харацінових (мінори, тернеции, даніо-реріо) вони дуже і дуже красиві!

4. Напевно, неправильно об'єднувати безліч порід живонароджених Гуппі, моллинезий, мечоносців і пецілій в одну групу, але це так - для новачків, хто тільки що купив акваріум і стоїть перед вітриною з безліччю акваріумів - всі вони один і той же вид. І вибирають їх, найчастіше за принципом "Мені ось цю рибку, ось цих два і ще ось ту!". Грамотні і відповідальні продавці не дадуть Вам купити живонароджених риб разом з агресивними барбусами, великими ціхлідамі або дискусами. А найкращі продавці запропонують тільки самців - найчастіше вони невеликі і дуже красиві, особливо у гуппі. До речі, вони так називаються, бо не відкладають ікру, як левова частка всіх риб, а виношують і народжують вже живих мальків!

5. Барбус суматранський і барбус моховитий (мутант). Цю акваріумну рибку дізнаються навіть ті, хто не тримає акваріуми. Ласкаве прізвисько "барбоси" чітко передає суть цих риб - дуже активні, часом агресивні риби, особливо якщо не в зграї 15-20 особин, можуть забивати сусідів перевершують їх за розміром, але поступаються в швидкості! Цих красенів найкраще тримати зі швидкою рибою, здатної піти від атак барбусів. Інакше, як мінімум хвости, у сусідів будуть зношені грунтовно.

6. Незважаючи на свою красу, Бійцівська рибка (Півник Betta splendens) це зовсім непроста рибка. Петушки приречені жити на самоті, якщо звичайно у Вас не дуже великий акваріум з безліччю укриттів і рослин, переважно у верхній частині води. Це лабіринтова рибка (дихає повітрям з атмосфери) і тому часто зависає у самого верху. А якщо немає подразника (наприклад дзеркала, щоб рибка думала, що перед нею суперник), то вид його не такий вже і святковий. Зараз (в 2015-2017 роках) мисливці за наживою продають півників в невеликих чарках на 1-2 літра. Ми, сообшества акваріумістів, вважаємо це шкуродерством. Така рибка неминуче загине незабаром без належного догляду, який сучасна людина, та й ще й новачок, не здатний дати їй. Почитайте цикл статей Про півня і взагалі, про лабіринтових рибах.

7. Гурамі і скалярии. Абсолютно дві різні групи риб (Гурамі, як і півники вище - лабірінтовие, а Скалярии - цихліди) ця парочка ще з радянського часу часто зустрічається в акваріумах разом. Спокійні і граціозні Ангельські рибки і не менш спокійні, середнього розміру, Гурамі (мармурові, перлинні, медові ...) - відмінні сусіди в акваріумах від 80л. Риби дуже парні, так що не варто брати їх по одній штучці. Краще 3-4 кожного виду, що-б однозначно виділився самець домінант в кожній групі. Скалярии в природі харчуються дрібною харацінкой, типу неонов, але в акваріумі, при хорошому годуванні, можуть не звертати на них жодної уваги =)

Є ще безліч досить полулярних акваріумних риб і ми розповімо про них в наступний раз!

Всі фотографії взяті з фотогалереї AQA.ru

Записів не знайдено.

Новости