Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найдивніші тварини в світі

  1. морські равлики морські равлики Морські равлики ( "nudibranch") мають різноманітні форми і дуже...
  2. гігантський мурахоїд
  3. Мавпа - хобота
  4. хамелеон Джексона
  5. Ай-ай (aye-aye)
  6. Мавпа-пігмей
  7. Птах-фрегат
  8. Малайський тапір
  9. качконіс

морські равлики

морські равлики

Морські равлики ( "nudibranch") мають різноманітні форми і дуже яскраві кольори. Деякі з них смугасті, як тигри, інші покриті неоновими плямами. Якісь просто не можуть бути точно визначені і описані, але вони дійсно надзвичайно красиві. Морських равликів можна побачити на коралових рифах по всьому світу - від великого австралійського Бар'єрного Рифа, рифів на Червоному морі до острова Сан-Мігель. Будьте обережні, оскільки більшість морських равликів дуже отруйні.

Нарвав ( "Monodon monoceros") - найближча вид до антилопу

нарвав

У холодних водах Північного Льодовитого океану можна побачити нарвала з сімейства китових. це самі "Близькі родичі" тварин-єдинорогів в світі. У китів середніх розмірів є спіральний ріг, який насправді є зубом. У особин чоловічої статі - ріг може досягати 2,7 метра. Хоча ніхто точно не знає, для чого цей ріг служить, вважається, що вони використовують його для ритуалів при догляді за самками. Ця діяльність дуже схожа на битву з мечем.

гігантський мурахоїд

гігантський мурахоїд

Гігантський мурахоїд ( "Myrmecophaga tridactyla") мешкає в лісах і саванах Центральної і Південної Америки. Представники цього сімейства особливо поширені в Західній Бразилії. Саме їх назва передбачає, що ці тварини харчуються мурахами і термітами. У них досить химерна форма і десять сантиметрів пазурів, щоб дістатися до їжі, кошлатий хвіст, який тримає рівновагу, коли він копає землю.

Цікавий факт : Мурашкоїд ніколи не наступають на "свої долоньки", щоб кігті залишалися гострими.

Мавпа - хобота

Мавпа - хобота

Мавпа хобота ( "nasalis larvatus") - червоно-коричневого кольору, ближче до цегельного відтінку. У них дивно великі носи і висять як хобот. Коли вони годуються, то повинні відштовхнути ніс в сторону, щоб їжу можна було покласти в рот. Це прекрасні плавці, що, в цілому, не характерно для мавп. Цей вид мавп знаходиться під загрозою зникнення, і єдиним місцем, де їх ще можна зустріти, це ліси і болота Борнео.

хамелеон Джексона

хамелеон Джексона

Хамелеон Джексона ( "Trioceros jacksonii") - досить дико виглядає хамелеон з трьома рогами на голові. Як і всі інші хамелеони, у нього обертаються очі, швидкий мову (в 1000 разів швидше, ніж інші частини його тіла) і здатність змінювати колір шкіри, коли чує хижаків. Ці хамелеони надзвичайно чутливі і бувають агресивні, якщо самець входить на територію іншої. Ці «красиві» створення можна побачити в лісах Кенії і Танзанії.

Ай-ай (aye-aye)

Ай-ай (aye-aye)

Ай-ай (aye-aye) - один з найбільш дивних і рідкісних видів лемурів. На відміну від інших лемурів, вони виглядають досить страшно. У них великі очі і зловісні довгі пальці (особливо на передніх лапах). Вони служать, щоб звірята могли триматися за гілки. Місцеве населення вважає їх передвісником невдачі. Цих маленьких химерних лемурів можна побачити тільки в східних лісах острова Мадагаскар.

Мавпа-пігмей

Мавпа-пігмей

У пігмей-мавпи довгий хвіст, шкура, яка досить пишна і надає маленькій мавпі вид маленького левеняти. Фактично, вони є меншими представниками своїх видів. Зрілі чоловічі мавпи вагою від 140 до 160 грамів. Ці мавпи, крім їх розміру, також вражають звуками, які вони видають, для спілкування один з одним.

Ці маленькі істоти можна побачити в тропічних лісах Амазонки, включаючи частини Бразилії, Еквадору, Перу і Колумбії.

Птах-фрегат

Птах-фрегат

Чудовий фрегат ( "Fregata") - птах, у якій самці мають унікальний спосіб доглядати за самками. У самців є так званий "грудної мішок" - він нагадує повітряну кулю, який повністю закриває не тільки горло, але і груди. Щороку в період шлюбних ігор (квітень, травень) самці стоять на гілці або на будь-якому підвищенні і роздмухують "грудної мішок".

У цей час вони не можуть літати, але, щоб привернути увагу самки, вони б'ють дзьобом і швидко розмахують крилами. Якщо ви хочете побачити цих красенів в період їх розмноження, вам слід відвідати Галапагоські острови.

Малайський тапір

Малайський тапір

Малайський або Чепрачний тапір ( "Acrocodia indica") - найбільший і красивий вид травоїдних тапірів. Малайський тапір має білі і чорні плями, такі як панда , І довгий гнучкий ніс, який вони використовують, коли плавають. Маленькі дитинчата зовсім чорні до півроку. Це дозволяє їм ховатися від хижаків у темних лісових хащах. Ці представники фауни населяють тропічні ліси південного Таїланду, Малайського півострова і острова Суматра.

Оскільки цих тварин непросто помітити в їх природному середовищі існування, найкращим місцем для знайомства з ними буде Малайзійський національний парк "Таман Нагара".

качконіс

качконіс

Качконіс (Platypus), також один з дивних істот у світі. У них плоский хвіст бобрів, дивні "плавники" і великий дзьоб, як у качки. Це, безумовно, дуже цікавий екземпляр тваринного світу. Качконіс - один з небагатьох ссавців на планеті, які відкладають яйця.

Їх можна побачити в річках і прісноводних озерах Австралії. Це унікальна тварина - один із символів Австралії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Рейтинг: 5.0 / 5. З 4 голосів.

Please wait ...

Новости