Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шеф-кухар Євро-2012 дав українцям майстер-клас: засмутився, що не знайшов жаб

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

9 листопада 2011, 20:01 Переглядів: 9 листопада 2011, 20:01 Переглядів:   Пан Роман на харківській кухні віртуозно орудував ножем і наспівував

Пан Роман на харківській кухні віртуозно орудував ножем і наспівував. Фото: Харківська міськрада.

Вчити майбутніх кухарів, які мають нагодувати гостей і учасників Євро-2012, в Харків особисто приїхав головний по кухні на футбольному чемпіонаті і зимовій Олімпіаді в Сочі, ректор Академії готельного бізнесу, туризму та громадського харчування в Познані Роман Девід Таубер. Шеф-кухар Євро провів для студентів Харківського торговельно-економічного коледжу майстер-клас з приготування пасти карбонара, салату з креветок і супів по-європейськи.

Перш ніж приступити до готування на кухні коледжу, пан Роман разом зі своїми помічниками-студентами Познанської академії об'їздив харківські супермаркети, в яких особисто вибрав найсвіжіші продукти.

"На ринок, на жаль, ми не потрапили, оскільки за покупками вирушили після обіду. Пан Роман був приємно здивований тим, що на магазинних полицях було багато польських продуктів. Правда, засмутився, що не вдалося знайти в Харкові жаб, а хотів приготувати страву з жаб'ячих лапок ", - розповіла нам харків'янка Юлія Ромаева, яка зараз навчається в познанської академії під керівництвом метра.

Правда, засмутився, що не вдалося знайти в Харкові жаб, а хотів приготувати страву з жаб'ячих лапок , - розповіла нам харків'янка Юлія Ромаева, яка зараз навчається в познанської академії під керівництвом метра

Годину часу Романа Девіда Таубера обходиться близько 500 євро з людини. Фото: О. Єрмоленко

І все ж шеф-кухар показав клас, всього за 3 хвилини приготувавши фірмовий салат з креветками, білокачанної капустою, соусом з вишневого джему і гірчиці.

За віртуозними рухами шефа на кухні спостерігали кілька десятків студентів, ще більше народу зібралося в фойє біля екрану телевізора, на якому транслювали те, що відбувається. За 5 хвилин пан Роман впорався з приготуванням бефстроганова. На традиційну італійську пасту Карбонара з грибами, беконом і фірмову - з сьомгою - пішло по 6 хвилин.

Продемонстрував пан Роман і майстерність поводження з ножем: нарізаючи овочі на салати, він дивився на всі боки і співав пісні. А потім дав волю студентам.

"Я багато нового дізналася про біфштекс, про те, що для його подачі існує і спеціальний столик. Було цікаво вирізати хліб і масло для канапе стаканчиком", - поділилася майбутній кухар-технолог Вікторія Глушко.

Після приготування шеф-кухар особисто розкладав приготовані страви по тарілках і роздав на дегустацію присутнім. Кореспонденту "Сегодня" дісталася порція бефстроганова: ніжне м'ясо з грибами і сметанним соусом.

Студенти вчилися готувати пасту і вирізали склянками хліб для канапе. Фото: О. Єрмоленко

Пан Роман - голова комітету з харчування Євро-2012 - в постійних роз'їздах, він викладає в Аргентині, Бразилії, Англії, Франції, Швейцарії. Час його майстер-класу обходиться близько 500 євро з людини, але харків'ян він вчив безкоштовно.

"Він дав нашим хлопцям дуже високу оцінку за їх майстерність, фантазію і працездатність. І сьогодні наші студенти офіційно запрошені паном Романом Таубер обслуговувати об'єкти ЄВРО-2012", - говорить директор коледжу Людмила Радченко . Через кілька тижнів премудростям європейської кухні Таубер навчить і кухарів харківських кафе і ресторанів. До речі, шеф-кухар ЧЄ зробив акцент: "Кожен кухар, обслуговуючий об'єкти ЄВРО-2012, повинен вміти, в першу чергу, готувати національні страви, адже гості ЧЄ їдуть сюди пробувати саме українську кухню".

А готувати борщі, пампушки і вареники студенти можуть: з останнього Міжнародного чемпіонату кулінарів, який проходив в Кишиневі, за українські страви вони привезли 11 золотих медалей.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Шеф-кухар Євро-2012 дав українцям майстер-клас: засмутився, що не знайшов жаб". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єрмоленко Оксана

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости