Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туристів не надихнуло відновлення рейсів до Єгипту

За півтора місяці, що минули з тих пір, як перші рейси «Аерофлоту» і EgyptAir знову зв'язали Москву і Каїр, в російських турагентствах не побільшало запитів на поїздки в Єгипет. Так відповіли більшість (64%) з більш 600 турфірм Москви і області, які взяли участь в опитуванні Служби «БАНК».

На другому місці виявилася відповідь: «Запити є, але разові, ажіотажу не спостерігається». Про це повідомили 34% респондентів.

Туристка потрапила в лікарню в Туреччині

І стягнула з туроператора 200 тисяч рублів

Під час 15-годинної затримки вильоту з Анталії до Новосибірська туристці в аеропорту стало погано. Її відвезли в госпіталь. На цей момент тур вже завершився, страховка не діяла. Зворотній рейс мешканка Томська пропустила.

Існує й альтернативна думка. У ряді агентств заявили, що фактично відразу після появи інформації про прямих рейсах в Каїр Єгипет увійшов до топ-3 напрямків, які запитують клієнти. Правда, такими даними поділилися всього в 2% турфірм. А крім того, і в них пояснили, що до продажу справа все одно не доходить.

Пояснюють в агентствах цю тенденцію просто: «Народ прагне Єгипту, але за іншою вартості і з зручним перельотом - до Хургади і Шарм-ель-Шейха». За словами менеджерів з продажу, завдяки розтиражованим в ЗМІ повідомленнями про відновлення польотів між Росією і Єгиптом все згадали про ці курортах. Але не готові платити за квитки такі гроші (прямий переліт на двох з Москви до Каїра і назад в липні виходить мінімум на 10 тис. Руб. Дорожче, ніж стикувальними рейсами). Більш того, деякі турагенти зізналися, що якщо у клієнтів і закрадаються думки все ж зважитися на таку поїздку, вони самі відмовляють мандрівників від цієї ідеї. Щоб не вислуховувати за скаргою про те, що при такій високій ціні дорога виявилася вкрай напружена.

Спостерігачі, між тим, звертають увагу на той факт, що всі розмови про додаткові перевірки, які повинні пройти аеропорти Хургади і Шарм-ель-Шейха, перш ніж російська влада вживе рішення відновити польоти на ці курорти, як-то вщухли. Зате EgyptAir отримала дозвіл на чартерні рейси з Каїра в Санкт-Петербург, Єкатеринбург і Волгоград на період чемпіонату світу. Що наводить турбізнес на думку: небо між нашими країнами відкрили в першу чергу для того, щоб єгиптяни приїхали на мундіаль. І цілком може бути, що після цієї події тему чартерів, які повезуть до Єгипту росіян, знову заморозять на невизначений термін.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язкова

Новости