Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Стюардеси звинуватили «Аерофлот» в дискримінації за зовнішністю, вагою та віком

Фото: aeroflot.com

Бортпровідниці провідною російський авіакомпанії «Аерофлот» подали в суд на роботодавця за те, що їх трудові права порушуються. Приводом для подачі позову стало рішення керівництва авіакомпанії про те, що на міжнародних рейсах працюватимуть тільки «молоді і худі» стюардеси, повідомляє Радіо «Свобода» .

Одна зі співробітниць «Аерофлоту» Євгена Магурін розповіла, що приводом для збору даних був ребрендинг і замовлення нової форми. І дівчатам з розміром одягу більше 46-го доведеться працювати тільки на внутрішніх перельотах.

За її словами, мотиваційна частина зарплати стюардес складається з декількох критеріїв, зокрема, графи «успішність». «Відповідно до внутрішнього документа, в ньому зазначено« зростання для жінок 160-175, вага пропорційно зростанню, розмір одягу - 42-48 ». Магурін зазначила, що через нові правил рейси виконуються «мінімальним складом», оскільки вони торкнулися близько 400 робітниць.

Позови проти «Аерофлоту» направили ще кілька стюардес.

Президент регіональної громадської організації «Шереметьєвський профспілка бортпровідників» Ілона Борисова розповіла «Солідарності», в чому виражається дискримінація співробітниць.

- бортпровідник змусили зробити обміри, поставили всіх на ваги. Залежно від цього і з урахуванням віку їх розподілили по напрямках. Таким чином, у нас наймолодші і привабливі дівчата літають без обмежень в усіх напрямках, перш за все за кордон. А ті, хто не подобається нашому керівництву, виконують короткі рейси по Росії. З цього випливає і дискримінація пасажирів: хтось літає і милується на красивих, але малодосвідчених дівчат, кого-то супроводжують не наймолодші, але зате досвідчені стюардеси, - зазначила Ілона Борисова.

Глава профспілки бортпровідників підкреслила, що таким чином розмір оплати праці стюардес в «Аерофлоті» став залежати від розміру її одягу: чим менше розмір - тим більше зарплата.

- Є нарахування так званого особистого вкладу - це заохочувальна виплата, яка безпосередньо залежить від розміру одягу. Маючи в руках такий механізм, як розподіл бортпровідників за напрямками, дуже легко цю залежність перекласти на оплату праці. Адже велика різниця - виконати 4 довгих рейси на місяць і таким чином виконати місячну норму нальоту або безліч коротких рейсів, але при цьому норма не буде дістатися. Одним з критеріїв нарахування заохочувальних виплат є річний наліт в 600 годин. Якщо людина щомісяця не налітають норму, то в річний наліт він теж не вкладається, - розповіла Ілона Борисова.

Новости