Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіпр для самостійних. Квитки на літак. Оренда апартаментів і авто

  1. Порядок отримання про-візи
  2. Квитки на Кіпр
  3. Трансфер з / в аеропорт
  4. Оренда апартаментів на Кіпрі
  5. Сайти по оренді нерухомості на Кіпрі:
  6. мобільний зв'язок
  7. Екскурсії на Кіпрі

Кіпр дуже зручний з точки зору самостійного подорожі. Все що потрібно, щоб потрапити на Кіпр - це отримати про-візу і купити квиток на літак. Ну і вирішити питання, в який саме місце ви поїдете.

Кіпр - країна з дуже низькою злочинністю. Тут не розводять лохів, немає жебраків і кишенькових злодіїв. Люди не лякає і доброзичливі. Звичайно, трапляються і квартирні крадіжки і крадіжки велосипедів, але дуже рідко.

Порядок отримання про-візи

Про-візу дуже просто отримати через Інтернет. Все що для цього потрібно - це заповнити Заява і відправити його на електронну пошту посольства республіки Кіпр: [Email protected] . Файл заяви потрібно назвати по Вашого прізвища та імені, наприклад: Petrov_Leonid.doc. Важливий момент: файл повинен бути збережений у форматі в MS Word, на жаль, альтернативний Open Office може не пройти. Протягом доби Ви отримаєте, електронкою, готову про-візу. Зазвичай, вона приходить протягом півгодини. Для отримання про-візи необхідно мати діючий закордонний паспорт з терміном дії не менше шести місяців з дня закінчення поїздки. Така про-віза дає можливість туристу в'їхати на Кіпр один раз і залишатися протягом 90 днів. На Кіпр можна приїжджати два рази на рік на 90 днів, щоразу отримуючи про-візу. Якщо термін дії закордонного паспорта менш шести місяців, але більше трьох, то про-візу теж дадуть, але вже доведеться отримувати її особисто в посольстві Кіпру.

Громадяни України також можуть отримати про-візу на Кіпр , Надіславши заповнену анкету електронною поштою.

Квитки на Кіпр

З Москви на Кіпр до недавнього часу літали всього три авіакомпанії: Кіпрські авіалінії, Аерофлот і Трансаеро. Ціну тримали приблизно однакову. Однак, на нашу радість, з 2014 року на Кіпр почали літати авіакомпанії S7 і Оренбурзькі авіалінії. І, як мені здається, саме ця обставина вплинула на вартість перельотів між Росією і Кіпром, створивши здорову конкуренцію.
Кіпрські авіалінії, Аерофлот, S7 і Оренбурзькі авіалінії приземляються в Ларнаці, а Трансаеро - в Пафосі. Політ триває близько 3,5 - 4 годин. Квитки влітку 2014 року у S7 і Оренбурзьких авіаліній можна знайти за ціною від 15000 рублів. Послуги інших перевізників коштують трохи дорожче: від 17000 рублів туди-назад. Для порівняння, в минулому році квитки на Кіпр з Москви і назад коштували 16000 рублів в квітні і від 20 000 рублів в липні-серпні. Зверніть увагу, що, наприклад, при купівлі квитка Кіпрських авіаліній можна вибрати харчування на борту, яке Вам по-душі: вегетаріанське, кашерное, безбілкову, без солі і інше, інше. Ми якось замовили кашерное. Цікаво було спробувати. Великий плюс у тому, що особливе харчування замовляється окремо і його якість, може бути вище. Для пошуку дешевих квитків ми користуємося сервісом aviasales.ru . Це агрегатор, який шерстить базу по уйме авіакомпаній і транспортних агентств і видає ціну вже з усіма накрутками. Що важливо: в транспортних агентствах квитки, найчастіше, виявляються дешевше, ніж безпосередньо у авіаперевізника. Також є можливість знайти дешеві квитки, які не вказуючи певну дату.

Також є можливість знайти дешеві квитки, які не вказуючи певну дату

Кіпр

Трансфер з / в аеропорт

З аеропорту Ларнаки, наприклад до Ай-Анапи 50км шляху, до Пратараса близько 60км. З тільки ж до Лімассола. Таксі з Ларнаки в Лімассол коштує від 55 євро. Якщо нічний рейс, то близько 65 євро. Але, на Кіпрі є приватні російські таксисти, які відвезуть в півтора рази дешевше. Знайти контакти можна на одному з форумів: russiancyprus.info або russian-cyprus.org .

Оренда апартаментів на Кіпрі

Можна банально зупинитися в готелі, а можна орендувати апартаменти. Апартаменти на двох з однією спальнею або студіо, в межах 200 метрів від моря можна знайти за ціною від 30 євро / день. Це в сезон. Якщо постаратися. Можна зняти двоспальні апартаменти на 4-5 чоловік за 60-80 євро / день.

Сайти по оренді нерухомості на Кіпрі:

  • http://arenda.votpusk.ru/ оренда апартаментів на Кіпрі
  • http://www.ihads.ru оренда апартаментів на Кіпрі
  • http://www.kazo.com.cy оренда апартаментів в Лімассолі

Оренда авто на Кіпрі

відпочиваючи на Кіпрі дуже зручно взяти в оренду авто та самостійно об'їздити весь острів. Ціни сильно різняться в залежності від сезону і від прокатника. Є представництва великих компаній, таких як Sixt, Hertz, Europcar, а є містечкові прокатники. Оренда авто у місцевих прокатників може обійтися дешевше. Оскільки рух на Кіпрі лівосторонній, краще брати авто з АКПП. В іншому випадку будете довбати правою рукою в дверцята при перемиканні передач з незвички :) Прокатні машини мають червоні номерні знаки. Щоб інші водії боялися :) «ГИБДД» до туристів ставиться досить прихильно і прощає дрібні порушення, що не спускає місцевим. Не дивлячись на те що рух лівосторонній, пристосуватися до нього досить просто. Трафік на Кіпрі дуже низький. Дороги - одні з кращих в Європі. Коротше, водити - одне задоволення! Щоб взяти авто в прокат потрібно бути старше 21 року, мати стаж водіння більше 3-х років, міжнародні права і паспорт. Підходять так само наші російські міжнародні права старого зразка.

Підходять так само наші російські міжнародні права старого зразка

прокатне авто на Кіпрі

мобільний зв'язок

Щоб дзвонити в Росію з Кіпру краще використовувати Google Hangouts або Skype через безкоштовний wifi в готелі або кафе. Якщо все-таки хочеться дзвонити з телефону, то краще за все купити сімку місцевого оператора, а не годувати знахабнілих російських стільникових операторів. подробиця читайте тут .

Екскурсії на Кіпрі

Можна з'їздити в гірські села Тродоса , на водоспади Платрес , В заповідник Акамас , Подивитися стародавні розкопки пафосу , Фортеці, монастирі, зокрема Киккос , Дістатися до всяко-різних красивих пляжів , З'їздити на північний Кіпр . Про це та багато іншого читайте в інших статтях розділу .

Новости