Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: «Аерофлот» зазнає колосальних збитків на польотах в Крим - блогер / Фото

Російська авіакомпанія «Аерофлот» розіслала всім своїм агентам з продажу лист з вимогою не продавати квитки на певні напрямки за ціною вище, ніж ними торгує сам «Аерофлот».

Про це у своєму Facebook повідомив російський блогер Рустем Адагамов, передає Центр журналістських розслідувань .

«Це вже другий такий лист з травня 2015 року, коли" Аерофлот "нагнули до статі і наказали ввести т.зв. "Плоскі" тарифи на "соціально значимі" напряму. В першу чергу, звичайно, на Крим, з яким носяться, як з писаною торбою. У листі агентам ультимативно наказується не продавати квитки за ціною вище, ніж ними торгує сам "Аерофлот". Ні на копійку дорожче, а то погрожують відключити від системи бронювання », - написав він.

За даними блогера, в Кремлі прийняли політичне рішення, щоб прямий квиток до Криму, Калінінграда і Далекого Сходу коштував фіксовану суму в рублях як за місяць до вильоту, так і в день вильоту.

«" Аерофлот "від цієї політичної акції зазнає колосальних збитків (19 млрд руб. В 2015 р - я подивився), які не компенсуються навіть" літаючими "грошима, які йому перераховують за польоти іноземних авіакомпаній над територією Росії. І збитки ростуть. Плюс до цього, постраждали і агенти з продажу квитків - їм невигідно торгувати собі в збиток », - зазначив Адагамов.

За його словами, тільки послуги банку для агентів обходяться в 1,7% -2%, а касир в офісі з продажу коштує ще дорожче.

«Виходить, що агент на кожному проданому на рейс" Аерофлоту "квитку замість того, щоб заробити, втрачає гроші. Тому майже всі взяли і тихенько видалили "соціально значимі" рейси "Аерофлоту" з пошукової видачі. Тепер квитки в той же Сімферополь можна купити тільки на сайті "Аерофлоту" », - пояснив він.

За даними блогера, це сильно вдарило по дистриб'юторської мережі авіакомпанії в регіонах, де до сих пір люди купують квитки в касах.

«Одним словом, усім, крім кремлівських, стало погано. І пасажирам, і авіакомпанії "Аерофлот", і торговим агентам », - підсумував Адагамов.

29 жовтня 2015 року чеченська авіакомпанія «Грозний Авіа» заявила про намір запустити регулярні авіарейси з Єревана в анексувати Росією Крим, незважаючи на протест Києва і заперечення Вірменії.

Раніше авіакомпанія «Добролет» (підрозділ російського «Аерофлоту») поповнила список санкцій ЄС 30 липня. У журналі ЄС відзначається, що «Добролет» внесений до списку як єдина компанія, яка здійснює польоти до Криму.

3 серпня авіакомпанія «Добролет» призупинила польоти в зв'язку з анулюванням договору лізингу літаків Boeing-737-800. Також іноземними партнерами були анульовані договори технічного обслуговування і страхування літаків.

5 серпня акції «Аерофлоту» обвалилися на 6,5% на тлі повідомлень про санкції проти російського авіабізнесу і даних про можливе обмеження повітряного простору над Росією для компаній з ЄС.

5 серпня акції «Аерофлоту» обвалилися на 6,5% на тлі повідомлень про санкції проти російського авіабізнесу і даних про можливе обмеження повітряного простору над Росією для компаній з ЄС

Новости