Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Юнекс Банк пропонує композицію з монет - копію фрески Мікеланджело «Створення Адама»

27 листопада 2013 року - ПАТ «Юнекс Банк» 27 листопада 2013 року -   ПАТ «Юнекс Банк» Юнекс Банк розпочав продаж новинки - набору з 12 срібних прямокутних монет, які разом складають одну монету великого розміру із зображенням копії відомої фрески «Створення Адама»Юнекс Банк розпочав продаж новинки - набору з 12 срібних прямокутних монет, які разом складають одну монету великого розміру із зображенням копії відомої фрески «Створення Адама».

На реверсах нумізматичної композиції відтворено одна з найсильніших фресок з розпису Сікстинської капели у Ватикані, написана в 1512 році італійським художником Мікеланджело. Фреска символізує гігантську творчу енергію і породжену нею людську красу. Центральний елемент фрески - руки Бога і Адама, а мізерна відстань між їх руками, за задумом Мікеланджело, говорить про близьку, але розмежування співіснування божественного і людського світів.

У центрі аверсу кожної з 12 монет можна побачити профіль Королеви Єлизавети II, позначення року випуску - 2013 і назви емітента - Острови Ніуе. Монети викарбувані зі срібла 999 проби і мають загальну масу 960 г.

Композиція закріплена в скляну рамку з англомовної написом імені художника, назви фрески і років її створення: «Michelangelo Buonarroti, Тhе Creation of Adam, 1508-1512». Також в комплект входить лупа, сертифікат в рамці, книга з описом фрески і дерев'яний футляр.

Нумізматична новинка «Створення Адама» має велику колекційну і інвестиційну цінність, оскільки її тираж становить усього 750 примірників.

blog comments powered by

Новости