Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Розведення форелі

Райдужна форель (Parasalmo mykiss Walbaum) - один з перших об'єктів сімейства лососевих, що відноситься до роду тихоокеанських форелі (Parasaimo), який став активно використовуватися для вирощування в штучних умовахРайдужна форель

(Parasalmo mykiss Walbaum) - один з перших об'єктів сімейства лососевих, що відноситься до роду тихоокеанських форелі (Parasaimo), який став активно використовуватися для вирощування в штучних умовах. Свою назву ця риба отримала за сріблясту забарвлення з чорними цятками на спині і широку райдужну смугу уздовж бічної лінії. Її м'ясо багате протеїнами, ненасиченими жирними кислотами, мікроелементами і вітамінами, які мають істотне значення в повноцінному харчуванні людини.

Райдужна форель відноситься до холодноводних риб. Вона повністю одомашнена і мало вимоглива до умов середовища, а технологія виробництва її посадкового матеріалу економічна і нескладна. В даний час райдужна форель стає основним об'єктом індустріального рибництва, яке успішно розвивається в кожній країні з доступними прісноводними і морськими ресурсами. На європейському рибному ринку райдужна форель займає одне з перших місць.

В даний час різні види райдужної форелі можна вирощувати в спеціально підготовлених озерах, спускних ставках, басейнах і садках. Для Європейського Півночі найбільш перспективним і економічно вигідним є метод Садковий форелеводства. Цьому сприяють хороші кліматичні умови, велика кількість прісних і морських водойм, енергозабезпеченість, зручні транспортні зв'язки, наявність фахівців і вільної робочої сили. При використанні Садковий методу форелеводства відпадає необхідність будувати дорогі рибоводні споруди (ставки).

Перспективно також застосування комбінованих способів отримання товарної продукції форелі, наприклад, отримання ікри і садивного матеріалу в спеціальних модулях басейнового типу, вирощування товарної продукції в садках і отримання товарної риби великих розмірів в спеціально відгороджених ділянках водойм. Все це свідчить про те, що райдужна форель в даний час - один з перспективних об'єктів рибництва, особливо Садковий рибництва.

Вибір відповідного водойми для розміщення кошів - найважливіший момент на початку діяльності Вибір відповідного водойми для розміщення кошів - найважливіший момент на початку діяльності. Фахівці повинні провести ряд аналізів (визначити тип і характеристики водойми, характеристики клімату, гідрохімічні і гоксілогіческіе характеристики, наявність кормової бази і т. Д.) І визначити, наскільки придатний даний водойму для рибогосподарської діяльності, причому для вирощування саме форелі. Крім того, при виборі водойми необхідно дізнатися про можливість землевідведення для господарства на даній території і можливості оренди акваторії.

Вирощування форелі в садках:
Якщо ви хочете створити товарне Садковий господарство, оцінка придатності водойми, вибір типу кошів, вибір виду риби і спеціалізація господарства повинні бути доручені фахівцям. До складу Повносистемні форелевого господарства, крім водних джерел, входять інкубаторій, Малькова басейни, форелеві ставки і виробничі споруди.
Велику форель, придатну для отримання баличних виробів, вирощують переважно в ставках і садках. Придатні також високі круглі басейни з конусним дном, в яких форель розподіляється по всьому об'єму води.
Для вирощування форелі глибина садка вибирається рівною 5-6 м, відстань між дном садка і водойми повинно бути не менше 1,0-1,5 м. При вирощуванні форелі в садках щільність посадки становить в середньому 90 шт. / Куб.м, максимально 100 шт. / куб.м, кормової коефіцієнт залежить від якості корму. Садки можуть бути розміщені в проточних ставках, водосховищах, річках, естуаріях і в відкритих морях. Переклад форелі з прісної води в морську можливий.

Садки для вирощування форелі:
Найпростішим садком з давніх часів є кошик з вербових прутів, вміщена у водойму і прігруженная камінням. Наявність більш міцних і довговічних матеріалів (сталей, полімерних покриттів, канатів, мотузок та сіткового полотна з синтетичних матеріалів) дозволило збільшити розміри кошів і використовувати їх на морських просторах. Такі великі за розміром садки з автоматичними кормороздавачами випускає в Росії компанія «Садко-Шельф Лтд».
Найпростіший сучасний садок являє собою плаваючу раму з прикріпленим до неї мережевим мішком. Садки для вирощування цьоголіток форелі виконуються з риболовецької поділи 6 мм. Рама або кріпиться до берега, або встановлюється на якорях. Відповідно, обслуговування ведеться або з містків, або за допомогою плавзасобів.

Лотки і басейни для вирощування форелі:   Лотки і басейни необхідні для вирощування сеголетков форелі з молоди масою 1-2 г Лотки і басейни для вирощування форелі:
Лотки і басейни необхідні для вирощування сеголетков форелі з молоди масою 1-2 г. лотки використовуються з різних матеріалів розміром 4 × 0,8 × 0,8 м, басейни можуть бути бетонними, металевими, зі склопластику, гнучких плівок і інших матеріалів, круглі або квадратні із закругленими кутами, площею до 8 кв. м і глибиною води - до 0,6 м. Кількість лотків і басейнів залежить від обсягу разводимой риби

Оптимальна температура вирощування форелі - + 16-18 ° С. Статевої зрілості райдужна форель досягає у віці 2-5 років. Нереститься навесні (в квітні-травні) при температурі води від +4 до + 11С. При регулюванні умов розмноження екологічним методом потомство можна отримувати цілий рік. Величина ікринок і плодючість райдужної форелі сильно варіюють в залежності від віку і розмірів самок. Повноцінними є самки, що дають ікру жовто-оранжевого кольору діаметром від 3,0 до 5,3 мм в незапліднені стані. Найчастіше плодючість варіює від 1300 до 4200 ікринок. На кожен кілограм живої ваги зазвичай доводиться 1300-2000 ікринок.

У повноцінних форелевих господарствах повинні міститися виробники в віці 3-7 років масою понад 400 г, добре вгодовані, мають пружну мускулатуру, яскраву райдужну забарвлення, що володіють різкими і сильними рухами.
Маточне стадо форелі слід утримувати в ставках з таким розрахунком, щоб природна їжа складала не менше 50%. Вирощування стада лише на штучному кормі веде до зниження життєздатності і виродження форелі. Ремонтні групи двох і трьохлітками містять в окремих ставках. У ремонтних ставках розміщують в два-три рази більше посадкового матеріалу великих особин, ніж це необхідно для щорічної заміни 25% виробників.

  • Технологія розведення форелі
  • Устаткування для розведення форелі Годування форелі:
    Для годування форелі розроблені кілька видів сухих гранульованих кормів з різним діаметром гранул: стартові корми для личинок, продукційні для товарної риби. Склад кормів з ростом риби змінюється.
    Завод «AQUAREX» пропонує екструдовані корми для промислового рибництва. Корми біологічно збалансовані, містять вітаміни і добавки, для всіх вікових груп риб. Можуть бути як плаваючі, так і тонуть. Усі корми максимально ефективні при оптимальних температурах, концентраціях кисню в воді і генетичної однорідності риб.
    Перше годування личинок потрібно проводити живим зоопланктоном. Для личинок: живий зоопланктон, яєчний жовток, зварений круто і протертий через сито, кров'яна тканину селезінки, протиснута через тканину або газ. Для годування малюків готують пастоподібні корму, в які входять в процентному співвідношенні: кров'яна тканину селезінки 85%, м'ясо-кісткове і м'ясо-рибний борошно 14%, риб'ячий жир 1%.

    Форель ціна:
    Фахівці стверджують, що при грамотному підході прибуток може подвоюватися щорічно. Але термін окупності початкових вкладень в залежності від початкових умов - 1-3 роки. Ціна на живу форель масою 0,6-0,8 кг - від 220 рублів за 1 кг (в Москві).

    рекомендації:
    Якщо ви не володієте достатнім досвідом в рибоводне справі, то починати потрібно з самого простого і надійного виду господарювання - з вирощування риби до товарної маси з купованого посадкового матеріалу. Молодняк можна придбати в уже існуючому господарстві або в Федеральному селекційному центрі в селищі Ропша Ленінградської області - основний організації Мінсільгоспу Росії з питань селекційно-племінної роботи в рибництві, провідного виробника племінного рибопосадкового матеріалу форелі. У цьому випадку значно знижуються початкові витрати, відпадає необхідність в пристрої маточного ставка, а також придбання інкубаційних апаратів.
    Попит на продукцію рибоводів досить великий - за розрахунками фахівців один тільки Санкт-Петербург може щорічно спожити 800 тонн форелі (живий). У фермера проблем зі збутом не буває: можна продавати рибу навіть прямо в господарстві.

    рентабельність:

  • Початкові витрати: від 500 тис. Рублів.
  • Місячний дохід: від 100 тис. Рублів. постачальники:
  • ТОВ «Рембуд-Сервіс» 188300, Ленінградська обл., М Гатчина, вул. Чехова, д. 25-а, офіс 40, тел .: (812) 952-42-91, (81371) 7-63-04, 7-62-96, e-mail: [email protected], http: //www.ast-remstroy.com/
  • ВАТ «Ставропольський Дослідно-механічний завод» 356140, Ставропольський край, м Ізобільний, сел. Цукрозаводу, тел .: (86545) 2-39-32, 2-17-55, факс: (86545) 2-57-33, e-mail: [email protected], http://www.aosomz.ru /
  • Компанія «Садко-Шельф Лтд» 199053, г. Санкт-Петербург, наб. Макарова, д. 26, офіс 65, 192007, г. Санкт-Петербург, а / я 52, e-mail: [email protected], http://www.sadco-shelf.sp.ru/
  • Завод з виробництва рибних кормів «AQUAREX» 170100, г. Тверь, ул. Вокзальна, буд. 9, тел. / Факс: (4822) 35-35-87, 35-77-06, 8-910-845-31-13, e-mail: [email protected], http: //www.aqua-rex.ru/
  • Федеральний селекційно-генетичний центр рибництва 188514, Ленінградська обл., П. Ропша, ш. Стрельнінскій, д. 4, тел .: (812) 422-79-95, http://www.fsgcr.com/

Новости