Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грін-карт: що робити після виграшу в 2016 році?

  1. Етап 1 Грін-карт: Реєстрація в програмі на отримання диверсифікаційної візи (Грін-карт).
  2. Етап 2 Грін-карт: Підготовка і відправка форм і фотографій.
  3. Етап 3 Грін-карт: Збір і підготовка необхідних документів.
  4. Етап 4 Грін-карт: Проходження співбесіди в Посольстві або Консульстві США за кордоном (за межами США).
  5. Етап 5 Грін-карт: В'їзд в США.

І так, Вам дуже пощастило, і Ви отримали підтвердження, що Ваша заявка на отримання Грін-карт в числі щасливчиків - мігрантів, яким пощастило в цьому році. Після невеликого радісного шоку у багатьох мігрантів виникає питання: "Що ж робити після виграшу Грін-карт?"

Взагалі процес участі в програмі Грін-карт (інша назва програма на отримання диверсифікаційної візи), яку щорічно проводить Держдеп США, має 5 етапів:

  1. Реєстрація в програмі на отримання диверсифікаційної візи (Грін-карт). Далі перевірка статусу Вашої заявки на сайті Держдепу США.
  2. Підготовка та відправка форм і фотографій.
  3. Збір і підготовка необхідних документів.
  4. Проходження співбесіди в Посольстві або Консульстві США за кордоном (за межами США).
  5. В'їзд в США.

В'їзд в США

Етап 1 Грін-карт: Реєстрація в програмі на отримання диверсифікаційної візи (Грін-карт).

Про це етапі участі в програмі Грін-карт я вже писав в статті - Як заповнювати грін-карт (Green Card lottery USA) . Немає необхідності ще раз переписувати цю інформацію, просто перейдіть за цим посиланням - Green Card lottery USA.

Етап 2 Грін-карт: Підготовка і відправка форм і фотографій.

На цьому етапі участі в Грін-карт все переможці на отриманні диверсіфікаційній візи повинні заповнити електронну візову анкету DS-260 . Дуже уважно і ретельно перевіряйте інформацію, яку вказуєте візовій анкеті DS-260 .

Раджу показати заповнену анкету кому-небудь з членів сім'ї, який розуміє англійську і може виловити випадкові помилки, допущені при заповненні візової анкети DS-260 .

Звертаю Вашу увагу, що Консульський Центр США в штаті Кентуккі більше не приймає паперових форм.

Етап 3 Грін-карт: Збір і підготовка необхідних документів.

Далі Вам потрібно зібрати великий перелік документів, який вказаний нижче. Посольство США рекомендує почати підготовку документів і збір документів якомога раніше. Ці документи повинні бути підготовлені не тільки по відношенню до заявника, а й чоловіка і дітей.

Слід сказати, що переклади документів робити НЕ потрібно, якщо вони видані українською, російською або англійською мовами. У випадках, коли потрібні копії, маються на увазі звичайні ксерокопії. Нотаріальне завірення копій цих документів не потрібно!

І так Ви повинні підготувати такі документи (список документів індивідуальний для кожного заявника):

  • Довідки, дипломи та / або інші документи, що підтверджують висновок або навчання основного заявника (який виграв у Грін-карт) в навчальних закладах, або документальні докази, що основний заявник має достатній досвід роботи, - оригінали та копії;
  • Свідоцтво про народження - оригінал та копія;
  • Свідоцтво про шлюб та / або офіційні документальні докази зміни прізвища у шлюбі / шлюбах - для всіх шлюбів, в яких знаходився заявник - оригінали та по одній копії на кожного одруженого заявника;
  • Свідоцтво про розірвання шлюбу та / або інші офіційні документальні докази розірвання шлюбу - для всіх шлюбів, в яких знаходився заявник, - оригінали та копії;
  • Свідоцтва про зміну прізвища - оригінали та копії;
  • Рішення суду про усиновлення - оригінал і копія;
  • Довідки про несудимість на всі прізвища, якими користувався заявник, з усіх країн (республіки колишнього СРСР включно), в яких заявник проживав більше одного року після досягнення 16-річного віку - тільки оригінали;
  • Військовий квиток / приписне свідоцтво - оригінал і копія;
  • Всі рішення судів і пенітенціарних служб, якщо заявник був коли-небудь затриманий, заарештований, засуджений, позбавлений свободи, відбував ув'язнення - оригінал і копія;
  • Всі документи, що пояснюють перебування на території США на термін більше півроку, документи про депортацію, якщо така була, - тільки оригінали;
  • Зарубіжний і внутрішній паспорти - тільки оригінали;
  • Дві кольорові фотографії розміром 5х5 см. На звороті кожної фотографії слід написати прізвище і ім'я апліканта англійською мовою по транслітерацією в закордонному паспорті. УВАГА! Сфотографуватися потрібно не раніше, ніж за півроку до проходження співбесіди в Посольстві або Консульстві США;
  • Результати медичного огляду (тільки білий або коричневий конверт);
  • Повне ім'я, адреса і телефон людини, який буде Вашим контактом в США;
  • Консульський збір готівкою в розмірі $ 330 доларів США або еквівалент в національній валюті України на кожну особу, яка звертається за диверсифікаційна візою;
  • Докази проживання за адресою в Україні, зазначеної на формі DS-260;
  • Докази того, що Ви не будете перебувати в США на повному державному утриманні. Ці докази можуть бути комбінацією документів про Вашу власність, заощадження, форми I-134 «Документ про фінансову підтримку» від Вашого родича чи друга, який живе в США і / або письмового пропозиції про працевлаштування від роботодавця в США - тільки оригінали.

Етап 4 Грін-карт: Проходження співбесіди в Посольстві або Консульстві США за кордоном (за межами США).

Перед проходженням в Посольстві або Консульстві США Вам необхідно пройти медичний огляд. Проходження медичного огляду, включаючи обов'язкові щеплення, є обов'язковим для всіх заявників, які звертаються до Посольства (Консульство) США за диверсіфікаційній візою (Грін-карт). При цьому, Вам необхідно буде самостійно призначити дату і час проходження медогляду. Дивіться вказівки по проходження медогляду в Україні та інструкції .

Вам слід дуже ретельно і уважно підготуватися до Вашого співбесіди в Посольстві, так як недостатня підготовка до співбесіди в Посольстві США може привести до затримки у видачі візи (Грін-карт) або навіть до відмови в її видачі. Раджу не переносити день співбесіди в Посольстві, так як можливі деякі проблеми з перенесеним співбесідою в Посольстві, в зв'язку з завантаженістю персоналу і Посольство США не завжди може гарантувати перенесення дати співбесіди кожному заявнику. Всі переможці в Грін-карт повинні через портал dvlottery.state.gov дізнатися день своєї співбесіди і прийти до Посольства США повністю підготовленими, не забувши взяти з собою необхідні документи.

На Ваше співбесіду в Посольстві Ви повинні принести:

  • Закордонний паспорт, який буде дійсний не менше шести місяців після дати планованого в'їзду в США, для Вас і для кожного члена сім'ї, хто подається на диверсифікаційну візу.
  • Оригінальні цивільні документи і копії, про які ми говорили Вище.

Звертаю увагу, що на день написання цієї статті існує єдина плата за участь в DV-лотереї - 330 доларів США, яка підлягає оплаті за кожного заявника під час співбесіди в Консульському відділі.

https://www.uscis.gov/immigrantfee

Етап 5 Грін-карт: В'їзд в США.

І так Ви успішно пройшли співбесіду і настав час підготовки до виїзду в США. Слід врахувати, що Ви повинні в'їхати на територію США протягом 6 місяців з моменту успішного проходження співбесіди в Посольстві США.

Хочу додати, що всі особи, яким було видано диверсифікаційні візи, повинні сплатити 165 доларів США Службі громадянства та імміграції США (USCIS) за послуги з обробки, зберігання та реєстрації імміграційного пакета і виготовлення та видачі документів, таких як Грін-карта. Оплату необхідно здійснити до поїздки в США. На цьому веб-сайті https://www.uscis.gov (Англійською), як здійснювати оплату, а також міститься контактна інформація USCIS в разі, якщо у Вас виникнуть питання.

Кожен мігрант повинен мати свою візу, імміграційний пакет, а також дійсний паспорт. Ці документи повинні перевозитися в руках до пункту перетину кордону США, їх не можна здавати в багаж. Мігранти з похідними візами (члени сім'ї переможця Грін-карт) не можуть перетинати кордон перед тим, як його перетне головний одержувач диверсіфікаційній візи. У пункті перетину кордону інспектор Департаменту Внутрішньої Безпеки США відкриє імміграційний пакет і перевірить наявність необхідної документації, зніме відбитки пальців, після чого ухвалить рішення про можливість отримати особою дозвіл на в'їзд в США. Після отримання дозволу в'їхати, особа стає Легальним постійним жителем США. Цей статус на початку підтверджується в'їзним штампом разом з використаною імміграційною візою в паспорті іммігранта. Картка постійного жителя випускається пізніше і служить більш постійним підтвердженням статусу постійного жителя США.

PS Хочу побажати Вам удачі на шляху міграції в США. Сподіваюся Ви станете ще одним прикладом американської мрії і знайдете те щастя, заради якого обрали шлях мігранта.

Після невеликого радісного шоку у багатьох мігрантів виникає питання: "Що ж робити після виграшу Грін-карт?

Новости