Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Я виграв Green Card: Що відбувається на кордоні з США

Від моменту, коли вас оголосили переможцем лотереї Green Card, і до моменту, коли ви переступите американський кордон, проходять довгі місяці підготовки. Підійшла черга останньої частини нашої покрокової інструкції про переїзд в Америку - що робити, коли від вашої мрії вас відділяє в прямому сенсі один крок. Від моменту, коли вас оголосили переможцем лотереї Green Card, і до моменту, коли ви переступите американський кордон, проходять довгі місяці підготовки

Ілюстративне фото: DepositPhotos

У попередніх матеріалах ми розповіли, як правильно заповнити анкету , підготувати документи і успішно пройти інтерв'ю . Уявімо, що ви разом з нами пройшли всі ці кроки, і довгоочікувана віза, нарешті, вклеєна в ваш паспорт. Після першої хвилі радості і заперечення дійсності, приходить наступне питання - що тепер?

Алматінец Руслан, який став переможцем 2017 року і вже місяць живе в США, відразу після отримання візи, купив квитки на літак, і буквально за тиждень виявився в аеропорту Нью-Йорка.

Після того, як ви офіційно отримали візу, ви можете відразу летіти в США. Головне, полетіти пізніше 6 місяців з моменту проходження медичного обстеження. Тобто, якщо ви пройшли обстеження 17 квітня, то виїхати ви повинні до 17 жовтня. Інакше всі ваші старання будуть безцільні і виїхати ви так і не зможете.

Важливо: Імміграційна віза, яку ви отримаєте в консульстві після інтерв'ю, дає право одноразової в'їзду - це ще не повноцінний документ резидента США. Після того, як ви скористалися візою і в'їхали в США, ви не можете виїхати звідти, поки не прийде ваша справжня грін-карта. Якщо ви все-таки виїхали, то назад в Америку по цій же візі ви не повернетеся, а значить порушите правила програми.

Разом з паспортом і візою, вам вручать запечатаний конверт, в якому будуть зібрані всі необхідні документи, включаючи ті, що ви робили для співбесіди в консульстві. Цей конверт призначений для митного офіцера, і його ні в якому разі не можна відкривати і пошкоджувати: рук офіцера він повинен досягти в тому ж стані, в якому ви його отримали. Якщо конверт пошкоджено, офіцер у вас його не прийме і через кордон не пропустить, а просто розгорне назад в Казахстан.

Конверт можна здавати в багаж, він повинен бути завжди при вас в ручній поклажі. З собою в ручній поклажі також потрібно взяти знімок легенів, який вам дадуть на CD-диску після медичного обстеження. Офіцер може попросити вас його показати. У випадку з Русланом, цього не сталося, але краще все ж мати диск під рукою.

Важливо: Ви не маєте право в'їжджати в США поки не сплатите пеню за випуск пластикової грін-карти. Розмір пені - 220 доларів. При цьому пеню ви повинні сплатити за кожну грін-карту, випущену на вашу сім'ю. Тобто, якщо ви летите не один, то по 220 доларів потрібно здати за вашу дружину або чоловіка, і всіх дітей. Оплачувати пеню потрібно онлайн по засланні . Займає процес не більше 10 хвилин.

Після того, як ви переконалися в усіх попередніх пунктах, ви можете сміливо летіти в США хоч в той же день. Винятком є ​​тільки один випадок.

Якщо ви більше не збираєтеся повертатися в Казахстан і плануєте змінити громадянство на американське, вам доведеться затриматися в країні ще на один місяць. За цей час вам буде потрібно отримати дозвіл на виїзд на постійне місце проживання в США від уряду Казахстану. Американській стороні це не принципово, але в Казахстані є обов'язковою і неминучою процедурою. Детальніше про це читайте тут .

Наостанок хотілося б нагадати, що краще заздалегідь подбати про такі речі як: житло, гроші на перші місяці і пошук роботи. Американці рідко здають житло людям тим, у кого ще немає кредитної історії, а у вас її швидше за все по приїзду не буде. Тому, перший час потрібно буде пожити або у знайомих, або постаратися підшукати більш лояльних господарів, які погодяться здати вам квартиру без кредитної історії, заздалегідь. Інакше є шанс залишитися на вулиці, навіть при тому, що у вас будуть гроші на оренду.

Другий момент - гроші на первинне існування. Очевидно, що життя в США набагато дорожче, ніж в Казахстані. Наприклад, проїзний у громадському транспорті на місяць вам обійдеться в 100 доларів, а зняти одну невелику кімнату в близько 500 доларів. Так, коли ви знайдете роботу, все стане легше і вигідніше, але до цього моменту жити вам потрібно на накопичені на батьківщині гроші, тому краще про це думати заздалегідь, особливо, якщо ви їдете з родиною.

І, до речі, про роботу. Тут все залежить від вашої наполегливості і штату, який ви вибираєте. У великих містах конкуренції більше, але в маленьких - менше можливостей. Готуйтеся до того, що вам будуть багато відмовляти, особливо, якщо ви претендуєте на більш високі посади.

Досвід Руслана: Я живу в США вже більше місяця і кожен день розсилаю резюме, проте позитивного відгуку поки не отримав. Лякатися цього не варто, і чекати, що все вийде відразу теж. Я дав собі 200 спроб - тільки після отримання 200 відмов у роботі, почну турбуватися. З таким настроєм краще всього починати свою велику подорож в новій країні.

Після першої хвилі радості і заперечення дійсності, приходить наступне питання - що тепер?

Новости