Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

одноденне голодування

  1. Вихід з одноденного голодування
  2. Рекомендації до проведення одноденного голодування:

П рактіка голодування є прекрасним інструментом для самовдосконалення. Вона дозволяє розвиватися на рівні тіла, свідомості і душі. Звичайно, просто відмовитися від їжі і продовжувати вести соціальне життя недостатньо. Найголовніше в практиці - це усвідомленість. Ми повинні розуміти, для чого нам це потрібно, і необхідно намагатися тримати розум під контролем. Чимало було випадків, коли практика голодування закінчувалася не найкращими результатами. Тому, якщо ви зважилися очиститися на трьох рівнях і увійти на тривалий час в голодування , не поспішайте. Необхідно ознайомитися з відповідною літературою і дізнатися деякі нюанси. І одним дуже важливим моментом є те, що, перш ніж входити на тривалий час в цю практику, необхідно потренуватися на менш тривалих голодуваннях. Спершу - одноденне голодування, про яке мова і піде далі.

Одноденне голодування може бути 24- і 36-годинне. 24-годинне голодування виглядає приблизно так: ви відмовляєтеся від їжі від сніданку до сніданку, або від обіду до обіду, або від вечері до вечері. Все індивідуально і залежить від вашого розпорядку дня. 36-годинне одноденне голодування краще проводити за такою схемою: повечеряти; ніч, наступного дня і ніч не вживати їжу; на наступний день поснідати. В ідеалі останній прийом їжі необхідно пропустити, щоб 24 або 36 годин в шлунку нічого не було. Бажано день перед голодуванням їсти сиру рослинну їжу (Переважно фрукти, овочі). Якщо вам важко голодувати 36 годин, зголодніли 24. Якщо виникають труднощі при такому голодуванні, почніть з відмови від одного прийому їжі, потім від двох і т.д. Якщо вам важко голодувати тільки на воді, додайте у воду трохи свіжовичавленого соку або поголодуйте на соках. Або почніть з того, що ви один день будете їсти свіжі фрукти і овочі. Полегшите хоч як-небудь свій раціон. Це і буде першим кроком на шляху до одноденного голодування, а ваш організм буде невимовно радий і вдячний.

Голодувати краще на дистильованої води , Тому що вона абсолютно чиста і допоможе вивести максимум непотрібних речовин, що містяться в нашому організмі. Більш докладно познайомитися з цим можна в книзі Поля Брегга « Шокуюча правда про воду і солі ».

голодування, як голодувати, голодування на воді, техніка голодування

Деякі вважають відмову від їжі на жоден день не голодуванням, а розвантажувальним днем. І дійсно, традиційно харчується, в середньому витрачає близько 80% життєвої енергії на перетравлення їжі. Уявіть, якщо цю енергію вивільнити хоча б на один день! У нашого організму з'явиться можливість відпочити від важкої виснажливої ​​роботи і набратися сил. Навіть один день голодування є легкою чищенням вашого організму. А якщо ви раптом захворіли, перше, що потрібно зробити - це відмовитися від їжі хоча б на один день, і ви відчуєте значні поліпшення. Під час захворювання необхідно допомогти імунітету впоратися з проблемою. Звичайно ж, величезною допомогою буде вивільнити 80% енергії на боротьбу з недугою. Якщо це інфекція або застуда, в більшості випадків одного дня достатньо, щоб запустився процес самозцілення. Жодна тварина в природі не вживає їжу під час хвороби. А. Гіппократ казав так: «Краще, що ми можемо зробити для хворого - це відібрати у нього їжу».

Всім нам відомо, що наші тіла мають достатню кількість шлаків і токсинів. Звичайно ж, одноденні голодування не зможуть вирішити якісь глибокі проблеми, але легка чистка все ж буде відбуватися. А якщо практикувати одноденні голодування періодично, наприклад, 1 раз в тиждень, то можна очиститися набагато глибше. Щоб чистка була більш ефективною, необхідно між голодуваннями дотримуватися здорового способу життя .

голодування, як голодувати, голодування на воді, техніка голодування

Голодування - це єдиний спосіб очистити організм на клітинному рівні. Цього можна досягти тривалим голодуванням, але не всі підуть на це. Існує багато чинників, які необхідно враховувати при відмові від їжі на тривалий термін. Але одноденні голодування не вимагають від нас багато чого.

Вихід з одноденного голодування

Навіть вихід з такого голодування може початися звичним прийомом їжі. Звичайно, бажано щоб це були свіжі овочі або фрукти. Багато фахівців радять вживати салат зі свіжої капусти, моркви і яблука. Такий прийом їжі допоможе додатково очиститися вашому організму. А щоб за допомогою одноденних голодувань очистити організм на клітинному рівні, нехай у вашій свідомості буде установка: «Після кожного одноденного голодування моє харчування стає чистішим і корисним». Після кожного дня, проведеного без їжі, замінюйте хоча б один вид продукту на більш милостивий для вашого організму. Коли ваше харчування стане чистіше, одноденне голодування буде впливати на вас так само, як на традиційно харчується людини впливає 10-ти денний (все залежить від чистоти продуктів, які ви вживаєте в їжу).

Відмова на день від їжі поступово призведе до того, що на поверхневому рівні буде очищатися і ваша свідомість. Кров буде належним чином розподілятися по вашому організму. Їй не доведеться накопичуватися в області шлунково-кишкового тракту (3 рази в день по 3-4 години), щоб нейтралізувати ті отрути, які надійшли з їжею. Простіше кажучи, кровообіг в голові не буде порушено, а в тих місцях, де адекватне кровообіг, - запускається процес самозцілення. Наскільки чистка психіки буде глибокою при одноденному голодуванні, залежить від стану вашого розуму і тіла, а також чистоти харчування.

Навіть якщо ви на один день відмовитеся від їжі, ваша свідомість трохи проясниться. Можливо, з'являться думки про призначення, співчутті, сенс життя і інших цінностях. А якщо ви вже замислюєтеся про це, і у вашому житті присутній практика йоги або інші інструменти саморозвитку, то, відмовившись від їжі хоча б на один день, ви помітите, що результати вашої практики значно покращаться. Якщо говорити про фізичну підготовку, то тіло стає більш гнучким, вдається входити в асани глибше. Так як під час відмови від їжі розум прояснюється, і клітинам крові немає необхідності накопичуватися в області шлунково-кишкового тракту, вам будуть легше даватися медитативні практики. Концентрація стане більш тривалою, детальної. А саме на неї спирається усвідомленість і розширення свідомості.

Практика одноденного голодування може бути розвантажувальним днем ​​або прекрасним інструментом для плавної і безболісною трансформації тіла, свідомості і душі. Вибирати вам ...

голодування, як голодувати, голодування на воді, техніка голодування

Рекомендації до проведення одноденного голодування:

  1. Постарайтеся під час голодування не відвідувати громадські місця (ринки, торгові центри і т.п.). Це заощадить енергію, яка піде на оздоровлення організму.
  2. Проводьте більше часу на свіжому повітрі.
  3. Забезпечте собі рухову активність, позаймайтеся фізичними вправами, йогою і т.д.
  4. Відмовтеся по можливості від транспорту, хоча б в цей день ходіть пішки.
  5. Пийте більше води (2,5 - 3 л. В день, переважно дистильованою), маленькими ковтками.
  6. Нехай ваш останній прийом їжі перед голодуванням і перший після нього буде легким (свіжі фрукти або овочі).
  7. Перед одноденним голодуванням, за бажанням, очистіть кишечник, скориставшись кухлем Есмарха або випивши проносне.
  8. Постарайтеся побути наодинці з собою, з природою або в колі однодумців; запасіться літературою про саморозвиток.
  9. Зберігайте усвідомленість; стежте за своїм розумом; мислите позитивно; по можливості, думайте про високе.
  10. Проявляйте розсудливість! Прислухайтеся до своїх внутрішніх відчуттів. Якщо відчуваєте, що щось пішло не так, не будьте занадто наполегливі. Можливо, зробивши крок назад, виявиться можливість зробити два кроки вперед.
П рактіка голодування є прекрасним інструментом для самовдосконалення

Новости