Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Гаваях прокинувся небезпечний вулкан

Пробудження вулкана.

Фото: pixabay

На Гаваях зняли на відео виверження знаменитого вулкана Кілауеа. Щоб подивитися на це видовище, на Великий острів 50-го штату США приїжджають сотні туристів. Кілауеа в перекладі з гавайського означає "вивергає".

Вулкан називають найактивнішим на Землі, адже він безперервно вивергається майже 35 років. Місцеві вважають його житлом богині вулканів - Пеле.

Підстава Кілауеа йде на дно океану, і завдяки вивержень Великий острів постійно збільшується в розмірах. Щорічно до його площі додається більше 17 гектарів.

раніше вчені показали діючий вулкан зсередини . За допомогою дослідних дронів, забезпечених необхідними чутливими сенсорами, вулканологи з Великобританії і Норвегії під керівництвом Джона Хауелла з Абердинського університету вперше побудували тривимірну теплову карту вулкана.

Провести дослідження виверження вулкана Стромболі, розташованого в Тірренському морі неподалік від Сицилії, вченим вдалося з використанням спеціально розробленої методики аналізу аерофотографій і теплових карт, отриманих дроном

Все про небезпечний вулкані Кусацу-Ширан в Японії, дивіться на відео нижче:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: ймовірно

Новости