Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

8 найкрасивіших діючих вулканів

  1. Гавайські вулкани
  2. Етна
  3. Ейяфьятлайокудль
  4. Котопахи
  5. Рінджані
  6. Пакая
  7. Поас
  8. Вильяррика

Вам, напевно, доводилося чути про тих сміливців, що смажать зефіркі над лавою або пірнають в жерло вулкана? Спробуємо вгадати вашу першу думка: «вони божевільні!» Але якщо ви заздрите їм і в таємниці бажаєте повторити ці божевільні вилазки, вас повинен порадувати той факт, що зараз в світі є щонайменше вісім діючих вулканів. Біля них можна абсолютно безпечно прогулятися, і про це ми сьогодні поговоримо.

Біля них можна абсолютно безпечно прогулятися, і про це ми сьогодні поговоримо

Гавайські вулкани

Хочете дізнатися, чому зобов'язане поява островів в Тихому океані? Відправляйтеся в національний парк в штаті Гаваї! Нехай він і не входить в число найбільш відвідуваних і, можливо, програє більшості заповідників з точки зору барвистості пейзажу, але на тлі місцевих визначних пам'яток знаменитий гейзер Старий служака з Вайомінгу здається звичайним міським фонтаном. Справа в тому, що головний герой вистави на Гаваях, вулкан Кілауеа, має досить неспокійною вдачею - іншими словами, в ньому без кінця вирує лава, а з кратера виривається стовп вулканічного газу. Словом, незвичайне видовище, яке ви можете спостерігати в безпосередній близькості до жерла.

Етна

Тільки уявіть собі: Сицилія, приблизно 500 000 років тому, тектонічні плити стикаються, і утворюється Етна. А тепер уявіть себе на цьому місці, на вершині найвищого і найактивнішого європейського вулкана. Захоплює подих? Звичайно! Тому, вирушаючи в Італію, не забудьте зазирнути на Етну. Для цього вам доведеться скористатися канатною дорогою, а після пересісти на позашляховик. В кінці подорожі ви будете винагороджені приголомшливим панорамним видом, який поширюється на Середземне море.

Ейяфьятлайокудль

Навіть в тому випадку, якщо ви ніколи не могли вимовити назву цього вулкана, ви повинні пам'ятати його як кошмар для всіх мандрівників 2010 року. Тоді Ейяфьятлайокудль серйозно лихоманило, і з його вини були відкладені рейси по всьому світу. Сьогодні ви можете відправитися в одне з найнеймовірніших подорожей у вашому житті, зробивши підйом до його вершині. Йдеться про виснажливу чотирьох годинний вилазці. Але всі труднощі тьмяніють на тлі того, що вам належить побачити на самому верху: сніжне узбережжі Ісландії з одного боку і буйство лави з іншого.

Котопахи

Мабуть, найвідоміший діючий вулкан Південної Америки розташований в Еквадорі. Котопахи має багату історію вивержень і одного разу навіть зруйнував кілька містечок поблизу. Заспокоївшись, він "заснув" майже на півтора століття, але в серпні 2015 роки знову взявся за своє. Вилазка в відносно безпечну зону поблизу кратера зажадає мінімум двох днів підйому, але, якщо вірити сміливцям, що відкривається вид того варто.


Рінджані

Подорож до вершини краще почати з індонезійського села Сембалун Лаванг. Звідси любителі гострих відчуттів можуть дістатися до північно-східної частини кратера. Якщо ви хочете надати моменту особливу цінність, висувайтеся в шлях з початкової точки о 2 годині ночі. Тривалий підйом закінчиться світанком на самому піку височини. Вам відкриється приголомшливий вид на тропічні ліси, залиті першими променями сонця.

Пакая

У минулому залишилися ті часи, коли будь-який бажаючий міг простояти поруч з лавовим покровом цього діючого вулкана в Гватемалі до тих пір, поки підошви його взуття в прямому сенсі не починали плавитися. Добре це чи не дуже, але сьогодні відвідувачам Національного парку залишається насолоджуватися видом на лаву здалеку. Але навіть заради абсолютно не екстремального споглядання люди готові долати 3-кілометровий підйом.

Поас

Якщо діючі вулкани можна було б оцінювати як гаджети, Поас безумовно стала б одним з лідерів з точки зору співвідношення "ціна / якість". Дістатися до нього мало не так само легко, як сходити в супермаркет - 10 хвилин підйому по асфальтованій дорозі в Національному парку Коста-Ріки. Такий похід навіть насилу тягне на пригода. На самому верху вас чекає оглядовий майданчик з одним з найбільш зачаровують видів на планеті - бірюзове озеро глибиною в 300 метрів в кальдері і ще один тропічний водойму в його кратері.

Вильяррика

Перепочили в Коста-Ріці? Тепер переміщаємося в Чилі до, мабуть, найскладнішого підйому. Тут в Андах вас чекає найнебезпечніший діючий вулкан, який підпускає до себе аж ніяк не кожного. Щоб підібратися до його вершині, слід або найняти досвідченого гіда, або бути відчайдушним альпіністом. Шлях належить нелегкий. Але, як ми часто відзначали в цій статті, побачене обов'язково вас потрясе до глибини душі. Вильяррика - один з п'яти вулканів в світі, що володіють справжнім лавовим озером. Повірте, уявити цей феномен неможливо - його потрібно побачити на власні очі!

Джерело: Thrillist Travel

Захоплює подих?

Новости