Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 діючих вулканів, які варто відвідати

  1. 1. Вулкан Кілауеа
  2. 2. Вулкан Везувій
  3. 3. Вулкан Етна
  4. 4. Гора Св. Олени (Сент-Хеленс)
  5. 5. Гора Пинатубо
  6. 6. Вулкан Пакайя
  7. 7. Вулкан Стромболі

Вулкани грають величезну роль в створенні ландшафту нашої землі, і так як я дуже зачарована ними, мені приємно знати, що є діючі вулкани, які можна відвідати. Хвилюючі, захоплюючі і пригодницькі ... Що може бути краще сходження на діючий вулкан? Ось деякі з активних вулканів, розкиданих по всьому світу, які можна відвідати.

1. Вулкан Кілауеа

Вулкан Кілауеа

фото: smgeiger

З 1983 року вулкан Кілауеа постійно прокидався, і на сьогоднішній день - це один з найактивніших вулканів, які можна відвідати. Це наймолодший з 5 вулканів, що утворюють Гаваї, він знаходиться в Південній частині острова. Гавайское назва вулкана «Кілауеа» перекладається як «сильно розтікається». Назвали його так через постійне виверження. Тільки досвідчені люди можуть розраховувати на те, що їм вдасться піднятися туди, так як існують певні ризики, а вимоги до підготовки туристів високі. Можна взяти екскурсії на катері і вертольоті, щоб побачити вулканічну активність, особливо те, як лава тече в море.

2. Вулкан Везувій

Вулкан Везувій

фото: Carlo

У 79 році н.е. цей вулкан вивергаючи і знищив міста Помпею та Геркуланум. На сьогоднішній день туристам надається дуже популярна екскурсія по руїнах Помпеї. Вулкан вважається неактивним восени і навесні, тому це чудовий час для його відвідин. 1944 г. - останній раз, коли Везувій вибухнув. Але вулкан до сих пір ретельно контролюється, так як близько трьох мільйонів людей живуть досить близько і будуть порушені, якщо він прокинеться.

3. Вулкан Етна

Вулкан Етна

фото: gnuckx

Сицилійський вулкан Етна - найвищий діючий вулкан в Європі, заввишки близько 3350 м. Стародавні греки вірили, що глибоко всередині серцевини вулкана Циклоп кував блискавки для Зевса. Розташована в Регіональному парку Етни, гора Етна є одним з найбільш дивно мальовничих активних вулканів, які можна побачити. У зимовий період тут можна покататися на лижах, а влітку ви можете зібратися в похід на цю гору. Останнє велике виверження вулкана було в 2001 році, це досить популярний вулкан серед вулканологів.

4. Гора Св. Олени (Сент-Хеленс)

Олени (Сент-Хеленс)

фото: tbirdshockeyfan

У 1980 році відбулося катастрофічне виверження цього вулкана, яке тривало 9 годин. Це було найбільш руйнівний виверження в Сполучених Штатах. Нанесений збиток склав: 57 загиблих, 250 людей залишилися без даху над головою, було знищено 298 км доріг, 24 км рейок, знищено 47 мостів. Стабільна, на даний момент, Сент-Хеленс є одним з вулканів, які ви можете відвідати і подивитися на наслідки недавнього виверження. Ви можете піднятися на вершину гори і поглянути на збиток, нанесений лісам і ландшафту. Ландшафт, схожий на поверхню місяця, - це одна з причин, за якими варто відвідати цей діючий вулкан.

5. Гора Пинатубо

Гора Пинатубо

фото: Yabang

Розташована на Філіппінах, гора Пинатубо - це вулкан, висотою 1780 м. У 1991 році, після 600 років сплячки, відбулося виверження цього вулкана, який приніс катастрофічні результати. Протягом дев'яти годин виверження загинуло понад 800 осіб, а близько 100 000 залишилося без даху над головою. Це було друге за величиною виверження 20-го століття. В ході виверження в атмосферу було виплеснуті мільйони тонн діоксиду сірки, що в наступні роки вплинуло на світову температуру. Зараз в кратері вулкана знаходиться Озеро Пинатубо, і один з чудових турів по вулкану дозволяє побачити красу цього озера.

6. Вулкан Пакайя

Вулкан Пакайя

фото: Dany

Розташований в Гватемалі, цей вулкан регулярно спалахує з 1965 року. У ряді випадків в ході вивержень були потрібні евакуації численних сіл. Це один з вулканів, на які дуже люблять підійматися, але перш ніж туди піднятися, потрібно оплатити курси підготовки, так як через виверження вже загинуло кілька людей. Більш безпечний варіант - взяти екскурсію на цей активний вулкан. У Гватемалі ви можете знайти безліч туроператорів. У ясний день в Гватемала-Сіті ви можете насолодитися приголомшливим видом виверження вулкана.

7. Вулкан Стромболі

Вулкан Стромболі

фото: giopuo

Острів Стромболі, який є частиною Липарских островів, має найдовший у світі період активності, що охоплюють більше 2000 років. Через його частих вивержень вулкан Стромболі називають «Маяк Середземномор'я». Виверження викликаються невеликими газовими вибухами, які створюють «бульбашки» лави. Ці невеликі виверження можуть відбуватися кілька разів протягом кожної години. Якщо цей тип виверження відбувається в інших вулканічних ланцюгах, їх називають «стромболіческіе виверження». Існують постійні тури, які дозволяють поглянути на те, як відбуваються такі виверження.

Звичайно, відвідати діючі вулкани - це те ще пригода, але, звичайно ж, безпека повинна бути вашим головним завданням. Екскурсії з гідом - кращий вибір, тому що місцеві жителі, як правило, завжди знають, що відбувається з їх горою. А ви коли-небудь піднімалися на діючий вулкан?

Що може бути краще сходження на діючий вулкан?
А ви коли-небудь піднімалися на діючий вулкан?

Новости