Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подумайте. жителі яких країн зустрічають Новий рік першими, а яких - останніми

  1. свято приходить
  2. Зустрічають Новий рік завжди першими
  3. Де не зустрічають свято

Я завжди святкую Новий Рік з розмахом, обов'язково купую подарунки друзям. Є у мене подруга, яка живе в Ізраїлі, вона не приймає мої поздоровлення (просто не відповідає на смс). Виявляється, там не зустрічають 1 січня. Чому так відбувається, і де встигають вже випити келих ігристого, коли ми тільки готуємося до зустрічі Нового Року - про це далі. Я завжди святкую Новий Рік з розмахом, обов'язково купую подарунки друзям

свято приходить

У всіх жителів цієї планети всього 24 години, щоб втілити свої плани в життя. Тільки час біжить по-різному. Тому що поверхні Землі мають різні часові пояси. Всього їх 24 (від 0 і до 23). Наприклад, коли у нас 12 годин, в Лондоні тільки починається робочий день - на годиннику 9 годині ранку. Новий Рік ми святкуємо теж раніше. Але не найперші.

Зустрічають Новий рік завжди першими

Старий Рік залишається в минулому спочатку для жителів:

  • острова Кірітіматі;
  • острова Чатем;
  • Нової Зелендіі;
  • Камчатки;
  • Фіджі;
  • Науру;
  • Тувалу;
  • Австралії.

Найостаннішими зустрічають це радісне свято жителі Східної Європи. Це Греція, Румунія, Україна, Туреччина. Головне - дочекатися 12 годин і не заснути.

Головне - дочекатися 12 годин і не заснути

Де не зустрічають свято

Дивно, але веселе свято Новий Рік зустрічають не всі. Це пов'язано з релігією. Тільки не подумайте, що вони зовсім ігнорують свято, просто не відзначають його, як все. У них інші дати (які вираховують спеціально). Лягають спати 31 грудня, а 1 січня спокійно йдуть на роботу. А на головних вулицях і проспектах немає навіть натяку, що скоро прийде Новий Рік. При цьому, всі знають, що інші країни святкують цей день.

Чи не зустрічають новий рік 1 числа в Ізраїлі (зустрічають свято восени), Ірані, Індії, Саудівської Аравії. Деякі готельєри і співробітники сфери послуг вирішуються на хитрість. Відзначають Новий Рік (прикрашають номера) заради того, щоб туристи бронювали місця в готелі, обіцяють подарунки та знижки. Але, якщо турист вийде в місто, не побачить аксесуарів і натяку на свято в ТЦ і магазинах.

Навіть в іншій країні я б все одно відзначала своє улюблене свято. Навіщо зраджувати традиціям?

Навіщо зраджувати традиціям?

Новости