Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

O. Хайнань - зіпсований Новий рік

13 листопада 2009 р 11:58 Хайнань - Китай Січень 2007

Усім привітик. Довго думала і все таки вирішила написати новий відгук, тепер уже про китайському тропічному острові Хайнань. Чому довго думала? Тому що відпочинок на даному острові залишив в основному негативні спогади про огидне сервісі. Усім привітик

Окремий разговор- це наш шлях на цей "східні Гаваї". Летіли ми з Хабаровська до Харбіна нашої "Дальавіа" на Ту-154, матуся, чого натерпілися, думала, що він розвалиться, як тільки стикнеться із землею. Там сиділи години 4 в аеропорту і до чого тільки завдяки моїй уважності в вручених нам приймаючою стороною квитках розгледіли, що на зворотному шляху у нас не посадка, а ПЕРЕСАДЖУВАННЯ! в Гуанчжоу Причому наша турфірма в Хабаровську про це навіть не знала. Це добре, по Китаю ми пересувалися на боїнгах, цікаво чому ці металеві пташки китайських авіаліній не вміють літати без дозаправки? Тому що після вильоту з Харбіна, ми ще раз сідали в якомусь китайському місті з дзвінким назвою. Загалом очі у нас були червоного кольору, када ми нарешті добралися до місця відпочинку а летіли назад-взагалі ночували в Харбіні в готелі Глорія, при чому ліжко у мого чоловіка була без однієї ніжки і спати йому доводилося трохи нахилившись на один бік.

Ну а тепер про самому готелі та відпочинок.

Люди, на острів Хайнань можна їхати тільки якщо ви до цього ніде не були і Вам нема з чим порівняти !! Тому що це Ви не Сінгапур з його бездоганним сервісом і первозданною чистотою, це Ви не Мальдіви і Маврикій з їх красивим морем, прозорою водою і тишею ... Хайнань-це щось !!!!

По-перше території у готелів просто малюсінькі-будівля самого готелю, парочка пальм, дитячий майданчик, басейн і все .... ні тобі красивих джунглів і зелені, ні обез'янок скачуть, ніякої загалом краси. Єдиний готель, який може бути вартий уваги російського туриста і в якому, я підозрюю, відпочинок стануть більш доступними це "Інтайм", у нього щось на зразок невеликого садка, доглянута територія. ТАк що якщо хтось збереться на енти "Східні Гаваї" в бухту Дадунхай, то вибирайте і вимагайте в турфірмі цей готель. А ми цю бухту вибрали, тому що чули були, та й начиталися, що вона швидше, ніж Ялунвань, мовляв там і життя нічна і дискотеки. Нічого подібного! Не вірте! Можливо, китайці, напилися пива в прибережній шашлички, після чого постали в ряд по кромці пляжу і писала дружно на песочек- це і є представники нічний хайнаньской життя, то вибачте, вибачте, такого, сподіваюся мені більше не доведеться побачити ніде

Хоча дана бухта знаходиться в межах Саньї, тому за розвагами мона з'їздити і туди.

У нас були включені сніданки, але на них після перших трьох днів ми не ходілі- огидно годують! Ніякого разнообрзія, офіціанти повільні, склалося враження, що китайці хотіли як краще - пристосувати кухню під нас російських, а вийшло як завжди-думаю ви зрозуміли.

Новорічна вечеря-це тема окрема. Ми ж як ніяк зустрічали рік Свині, однак китайцям, мабуть, все одно, що не бажано на столі новорічному мати страви з хрюшки, тому що практично всі м'ясні страви були з даного святкового тваринного птиці було менше! Спіртное- це їх китайське якась подоба шампанського, а скоріше наш лимонад і пиво! Це все, інше за окрему плату, при чому всі святкують були російськими, у всьому світі знають, як російські празники святкують. Потім на наступний день в холі готелю часто чула невдоволені вигуки туристок про те, що за 80 $ можна було на стіл і пляшку горілки поставити! Я, звичайно, горілки не п'ю на таке свято, але з ними була абсолютно згодна.

Харчувалися ми в основному в різних ресторанчиках на пляжі, єдине місце яке понравілочь дуже це ресторан морських делікатесів в сусідньому готелі-офіціантка від нас не відходила, і готують смачно, а у всіх інших - то ж неувага і рвацтво по відношенню до туристів. Дуже багато російських ресторанів і кафе, смачненьке і зовсім вже по-російськи готують в "Оазисі", але чекати доводиться довго.

Екскурсії-тема теж отдельная- всі ці гіди, за рідкісним винятком, по російськи тольком не говорять, точніше вони знають набір слів, але цього мало для екскурсії, треба ж піднести це, щоб було цікаво, а вийшло так, що всю дорогу на острів мавпи я намагалася зрозуміти, що гід хотів нам сказати При чому поїхала я з готелю о 12 годині, а повернулася тільки в 19 причому сама і на таксі. Тому що екскурсія наша разом з дорогою повинна була тривати 4 години, але наш гід за окрему плату від невеликої компанії туристів, потягнув нас ще й на гарячі джерело, де ми всі сиділи 1,5 години в автобусі, голодні і чекали, када ж він там проведе цих 4 туристів на джерелі, тому що народу було дуже багато (черга). У підсумку він так і залишився з ними тому вони йому пообіцяли ресторан і таксі назад. Я вже так втомилася, так зголодніла (при чому екскурсія передбачала можливість заїзду в морській ресторан, але када ми про це заїкнулися, гід сказав, що немає часу на це), що просто зловила таксі і сама поїхала в готель. Загалом висновок я винесла наступний, що там все поставленно на такий потік, не ти, так інший поїде і ніякого підходу не буде, не чекайте там хорошого сервісу. Після цього ми навіть на безкоштовну оглядову екскурсію по Саньє не поїхав, вирішили. що краще покататися на банані, на скутері, в загальному повалятися на пляжі, ніж дозволяти так знущатися над собою.

До речі там дуже багато різних водних видів спорту. Варто приблизно 50 $ півгодини. А ось дайвігом займаються там тільки китайці, я не бачила жодного іноземця, який би ризикнув одягнути на себе костюм для занурення після китайця. І ми теж не ризикнули

Сам готель чимось на турецький схожий, персонал нормальний, прибирали під час, але мене здивувало те, що в глечик нам налили воду з під крана (по запаху визначила, так як досвід у нас хабаровчан є). Тренажерний зал був безкоштовний, лежаки, рушники на пляжі, тож безкоштовні, якщо встигнеш зайняти.

Ось що сподобалося на Хайнані, то що там пальм багато, подобаються мені ці деревця А ще фрукти .... вони всі місцеві, бачила всі ці фруктові плантації по дорозі на острів мавпи. А взагалі все по тій же дорозі побачила всю цю убогість і бруд. і зробила знову ж висновок для себе, що наші російські деревні- це не найстрашніше, в Китаї все набагато страшніше і брудніше.

До речі, примудрилися навіть пошоппінговать бутиків зі світовим ім'ям там немає, але зате є непогана фабрична китайський одяг, яка у нас продається в дорогих бутиках і втрідорого. Але там проблеми з розмірами.

Надалі я вирішила бути умнее- і вже зараз в квітні планую новорічну відпустку, вибираю країну, щоб не прлететь як в минулому році-куди встигли, туди і полетіли, щоб так не плюватися після відпочинку. У світі багато красивих місць, куди варто злітати, а в Китай я більше ні ногою, нехай самі сплять на перекошених ліжках (читай вище) і п'ють Лінекс після походу в Рестран. Будуть питання пишіть, відповім Усім прекрасного відпочинку, попутного вітру, відмінного настрою.

© Анастасія. Матеріал розміщений з дозволу автора.

Чому довго думала?
Це добре, по Китаю ми пересувалися на боїнгах, цікаво чому ці металеві пташки китайських авіаліній не вміють літати без дозаправки?

Новости