Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Настає Новий рік за місячним календарем

Китайська влада оголосила про рішення тимчасово закрити кордони з Росією і іншими сусідніми країнами Китайська влада оголосила про рішення тимчасово закрити кордони з Росією і іншими сусідніми країнами. Дана міра пов'язана зі святкуванням Нового року за місячним календарем.

Пасажирський і вантажні пункти пропуску Благовєщенськ - Хейхе (КНР) не працюватимуть з другого по четверте, повідомив РІА Новини співробітник прес-служби уряду Амурської області. Дата настання Нового року і супутнього йому Свята весни непостійна, тому Народний уряд міста Хейхе, розташованого на кордоні з Росією, щорічно офіційно сповіщає про настання святкових днів, які в Китаї відзначають усі без винятку.

Для величезної кількості китайців Новий рік починається з вокзалу. Щоб за традицією зустріти головне свято в колі сім'ї, мільйони робітників і студентів займають чергу о шостій ранку, передає телеканал " вести ". За лічені дні залізниця повинна перевезти близько 200 мільйонів пасажирів.

Найцінніший подарунок - символ наступаючого року, заєць чи кролик. У китайській мові ці поняття не розрізняються - користується в народі особливою репутацією. Згідно з легендою, саме місячний заєць, відомий своїм мистецтвом лікування, врятував Піднебесну від епідемій. Втім, навіть йому в ці дні не під силу позбавити Китай від зайцеманіі. Заячі вуха напередодні свята в буквальному сенсі стирчать звідусіль.

Тим часом, пише Татар-інформ , В турфірмах Владивостока відзначили деяке зростання продажів турпутівок в Китай на найближчі дні. "Деякі наші клієнти поїдуть до Китаю відпочивати, оскільки впевнені, що китайський Новий рік - хороший час для того, щоб насолодитися відпочинком в цій країні", - розповіла менеджер однієї з туристичних компаній Світлана Ткачова.

Новости