Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Любителям Червоного. У перм'яків з'явився шанс зустріти Новий рік в «закритому» Єгипті

Перм'яки зможуть купити тур до Єгипту з вильотом з Єкатеринбурга. У туристичних агентствах обох міст говорять, що попит буде рости пропорційно зниженню цін на путівки.

На минулому тижні туроператор Pegas Touristik оголосив про продаж турів в закритий для туристів Шарм-Ель-Шейх. Вони доступні в тому числі для перм'яків, з вильотом з Єкатеринбурга. «Обійти закон» вдалося шляхом перельоту не безпосередньо в Єгипет, а в Ізраїльське місто Овда бортом авіакомпанії Nordwind Airlines. Звідти туристів автобусом відправлять в Шарм. Час в дорозі з Овди до готелю складе близько 5-6 годин. Перший виліт заплановано на 27 грудня.

Місяцем раніше щотижня літати на берег Червоного моря з Єкатеринбурга стало можливим ще й через Казахстан, але вже з авіапересадкой в ​​аеропорту міста Тараз. Рейси стали регулярними з кінця жовтня, а авіаперевізником виступила компанія SCAT. Стиковка при цьому становить всього 1 годину 20 хвилин, тривалість пропонованого відпочинку становить 7 або 14 днів, а ціна турів починається від 35-40 тис. Рублів на людину.

За словами менеджера з туризму турагентства «ТУРОН.РФ» Наталії Щепеліной, сьогодні жителі Прикам'я часто запитують тури в Єгипет, інтерес до цього напрямку був завжди. «Хто туди літав, хоча б 2 рази в рік, дуже чекають відновлення польотів. Запити приходять кілька разів на тиждень. А все тому що Єгипет раніше був найдоступнішим напрямом і коштував 40-45 тисяч на двох, та ще з системою «все включено». Така відпустка дозволити собі могли багато. Сьогодні альтернативою може служити лише Туреччина, але вона програє Єгипту через сезонність », - каже співрозмовниця. Але прогнозує, що відкрилися можливості польотів до Червоного моря навряд чи викличуть ажіотаж у перм'яків і жителів краю. Особливо через трансферу.

Наталя Щепеліна, менеджер по туризму агентства «ТУРОН.РФ»:

- Спочатку турист повинен дістатися до Єкатеринбурга, це близько 7-8 годин. Потім належить переліт до Ізраїлю і проходження формальних процедур в аеропорту. Потім переїзд кордону і транфер до Шарм-Ель-Шейха, який в підсумку займе, з урахуванням розвезення туристів по готелях, близько 6 годин. Дорога виходить довгої і виснажливої. Чи не кожен зважиться на таку подорож.

Незважаючи на важку дорогу, повноцінної альтернативи Єгипту сьогодні немає, кажуть експерти. «Якщо брати путівку з перельотом через Казахстан або Ізраїль, тиждень відпочинку буде коштувати мінімум 80-90 тис. Рублів на двох. Якщо розглядати інші напрямки, то з вильотом з Пермі можна за ті ж гроші взяти Таїланд, ОАЕ і навіть Індію. Але це буде вже система «тільки сніданки», а не «все включено». Єгипет тут, безумовно, у виграші », - зазначає Наталія Щепеліна.

За словами Наталії Захарової, керівника агентства «Літо-Тревел» в Єкатеринбурзі, менеджери хоч і почали продавати путівки через Казахстан, але поки що обережні. «Пропозиція дійсна привабливе: коротка стиковка в Таразі, нікуди ні їхати, ні йти не треба. Але туроператор казахський, що особисто мене насторожує, оскільки раніше ми з ним не працювали. Хоча турист, звичайно, застрахований », - додає співрозмовниця.

Що стосується турів через Ізраїль, то цей варіант, за її словами, більш цікавий. «Напрямок тільки відкрили, перший виліт перед Новим роком. Ціни більш ніж привабливі. Так, на 9 ночей по системі «все включено» путівка на двох обійдеться в 110 тис. Рублів. При цьому летіти недалекому, і дорогу до Шарм-Ель-Шейха цілком можна витримати. Якщо порівняти з Туреччиною, там з аеропорту Анталії до готелю теж їхати досить довго, близько 3 годин. Через Казахстан на ці дати путівка вийде дорожче, близько 140 тис. Рублів, але довше за часом відпочинку - 13 ночей. У перерахунку на дні виходить навіть дешевше, ніж через Ізраїль », - говорить г-жа Захарова.

Вона також додає, що при порівнянні новорічних турів, поїздка в ОАЕ на тиждень вийде від 105 тис. Рублів на двох, але путівка включає тільки сніданки, і пляж буде міським, а не при готелі.

Після новорічних свят полетіти в Єгипет можна буде вже набагато дешевше. «З вильотом з Єкатеринбурга 12 січня через Ізраїль на 9 ночей путівка на двох виходить вже 68 тис. Рублів. Через Казахстан з вильотом 14 січня на тиждень - 73 тис. Рублів на двох. Тури в ОАЕ на ці дати відповідні по грошах, на 7 ночей тур на двох за системою «все включено» коштуватиме від 72 тис. Рублів. Але, повторюся, відпочинок якісно буде різним. Якщо брати інші напрямки, вони виходять вже дорожче. Пхукет по системі «все включено» коштує від 123 тис. Рублів, але ті, хто літає в Таїланд, як правило, беруть «тільки сніданки». На мою думку, якщо вартість путівок до Єгипту в сезон буде конкурентоспроможна путівками до Туреччини, і пермяки, і жителі Єкатеринбурга туди однозначно полетять. За 4 роки Туреччина багатьом вже набридла, а за цими двома напрямками турист, як правило, один », - додає пані Захарова.

В цілому співрозмовники сходяться на думці, що поки не відкриються повноцінні чартерні льотні програми до Єгипту, напливу приміських туристів в Хургаду і Шарм-Ель-Шейх очікувати не варто. Узбережжя Червоного моря приваблювало їх перш за все ціною, а вона повинна бути співмірна тим цифрам, що були до закриття повітряного сполучення двох країн. «Зняття заборони, за нашими даними, станеться не раніше січня-лютого 2019 року. Але навіть тоді туроператорам буде потрібен час, щоб вивільнити літаки з інших напрямків і перекинути їх на чартерні програми в країну пірамід », - підсумовує пані Щепеліна.

НЕ пропустіть: Перм'яки зможуть купити тур до Єгипту з вильотом з Єкатеринбурга Coral Travel і Sunmar скасували новорічні тури з Пермі в ОАЕ

Новости