Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 країн, де можна зустріти Новий рік максимально незвично

  1. 1. Панама Країна, все життя в якій крутиться навколо Панамського каналу, дуже своєрідно відзначає...
  2. 3. Куба
  3. 4. М'янма
  4. 5. Талька, Чилі
  5. 6. Албанія
  6. 7. Канада
  7. 8. Австралія
  8. 9. Естонія
  9. 10. Таїланд

1. Панама

Країна, все життя в якій крутиться навколо Панамського каналу, дуже своєрідно відзначає Новий рік. Місцеві жителі грунтовно готуються до цієї ночі, виготовляючи опудала політиків, спортсменів і зірок шоу-бізнесу. А потім спалюють їх. Зла нікому не бажають - просто опудала символізують всі нещастя, що минає, від яких треба позбутися.

У новорічну ніч Панама буквально палає - спалити опудало повинна кожна місцева родина. Що символічно, прихід Нового року відзначають дзвоном дзвонів і ринд пожежних вишок.

Що символічно, прихід Нового року відзначають дзвоном дзвонів і ринд пожежних вишок

2. Японія

В Японії, як і в Панамі, теж живуть любителі пошуміти. Прихід Нового року тут відзначають дзвоном дзвони, ударів - рівно 108. Така традиція пов'язана з людськими вадами - легковажністю, дурістю, жадібністю, злістю, заздрістю і нерішучістю. У кожного з них, вірять японці, є по 18 відтінків, так що 108 ударів - не що інше, як 6 вад, помножені на 18 відтінків.

До речі, на Різдво в Японії прийнято ходити в KFC. Вважається, що в переважно синтоїстській і буддистської Японії в 1974 році один з клієнтів цієї мережі закусочних спробував курку і вигукнув: «Це найкраще, що можна з'їсти в країні, в якій до різдвяного вечері не подають індичку!». З тих пір ходити в KFC на Різдво стало традицією.

З тих пір ходити в KFC на Різдво стало традицією

3. Куба

Любителям підняти келихи з шампанським в новорічну ніч на Кубу краще не їхати. Тут келихи прийнято наповнювати водою, а опівночі її і зовсім вихлюпують через вікна на вулицю. Таким чином кубинці проводжають старий рік і бажають, щоб новий був таким же чистим і ясним, як вода.

А ще кубинці відомі своєю любов'ю до відпочинку - в новорічну ніч в країні відпочивають навіть годинник. Куранти б'ють не 12 разів, а 11, опівночі - час спокою і тиші, навіть для них.

Куранти б'ють не 12 разів, а 11, опівночі - час спокою і тиші, навіть для них

4. М'янма

У Південно-Східній Азії і зокрема в М'янмі зима - час тепле, коли з неба часом тижнями не проливається ні дождинки. В таких умовах жителі країни рятуються від спеки народними засобами: на Новий рік вони влаштовують Фестиваль води. По всій країні, куди б ви не пішли, будьте готові бути облитим. Перевернуте на голову відро з водою - не що інше, як побажання щастя в наступаючому році.

5. Талька, Чилі

Любителям містики варто вирушити на Новий рік в Чилі. Жителі місцевого міста Талька (центру однойменної провінції) зустрічають свято на цвинтарі. Під час урочистих заходів, очолюваних мером, на цвинтарі горить приглушене світло, і грає класична музика.



Зроблено в Порівняй

6. Албанія

«Раз, два, три:" Ялинка, гори! "», - в Албанії слова цієї пісні сприймають буквально. Приблизно за тиждень до свята, як і росіяни, албанці приносять в будинок новорічне дерево, а в ніч на 1 січня спалюють - так з дому виганяють нещастя і інші неприємності і закликають благополуччя.

7. Канада

Тим, хто не може дочекатися Хрещення (19 січня), щоб скупатися в ополонці, на Новий рік можна відправитися в Канаду. Тут на це свято «купають білого ведмедя» - просто лізуть в ополонку, щоб наступний рік був здоровим. А ще напередодні торжества канадці їдять гороховий суп. Вважається, що він допомагає відлякати злих духів в святкову ніч.

8. Австралія

Австралія живе традиціями західного світу, але дуже сильна діаспорами. Так що в Новий рік тут без зусиль можна зустріти і Санта-Клауса, і Діда Мороза. Правда, велика ймовірність, що вони будуть прогулюватися з сёрфом по пляжу. Зате і ви зможете поніжитися під сонцем в очікуванні Нового року - нашої взимку, як відомо, в Австралії розпал літа.

https://www.sravni.ru/text/2017/10/17/posle-vim-avia-kakuju-aviakompaniju-vybrat/

9. Естонія

«Щороку 31 грудня ми з друзями ходимо в лазню», - можуть похвалитися багато естонців. В країні існує традиція зустрічати Новий рік в сауні під бій курантів. Вважається, що таке проведення часу допомагає увійти в наступний рік чистим і здоровим. Правда, звичаю дотримуються не всі жителі країни - багато хто воліє, як і ми, проводити ніч за святковим столом.

10. Таїланд

Тим, кому одного Нового року мало, варто відправитися в Таїланд, де його святкують тричі. Разом з європейцями в ніч з 31 грудня на 1 січня (так само, як і в М'янмі, тут обливаються водою), разом з китайцями в кінці січня - початку лютого і самостійно - 13 квітня в країні святкують таїландський Новий рік Сонгкран.

Автор:

Тимур Юсупов, фахівець зі зв'язків з громадськістю Туту.ру

Новости