Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вставай на лижі: 7 гірськолижних курортів поруч з Монако

  1. Isola 2000
  2. Ороніми (Auron)
  3. Les 2 Alpes
  4. La Colmiane
  5. Вальберг (Valberg)
  6. Лимоні П'ємонті (Limone Piemonte)
  7. Там, де Альпи зустрічаються з морем
  8. Поради бувалих для початківців

Гірськолижний сезон відкрито, а це значить, що саме час вибрати відповідне місце для зимових канікул і підкорення нових лижних трас! Для тих, хто хоче змінити сонячне узбережжя на снігові схили, ми вибрали шість гірськолижних курортів регіону Прованс - Альпи - Лазурний берег. Всі вони знаходяться не більше ніж за півтори години їзди від князівства. І є ще одна маленька перлина, розташована настільки близько до побережжя, що з її вершини відкривається 360-градусна казкова панорама Середземномор'я.

Отже, поїхали!

Isola 2000

Isola 2000 знаходиться менш ніж в двох годинах їзди від Монако. Це один з найвідоміших гірськолижних курортів в Південних Альпах і традиційне місце проведення великих змагань - французького лижного Кубка і знаменитої велогонки Tour de France.

І сніг, і сонце забезпечені на цьому лижному курорті, який ось уже кілька років поспіль утримує французький рекорд за кількістю снігу, що випав. Через висотності (найвища точка перевищує 2500 метрів) велика частина курорту знаходиться над верхньою межею лісу на сонячних схилах.

Початківці лижники можуть практикуватися тут на відмінному плавному плато, яке тягнеться майже на п'ять кілометрів паралельно головному курортного комплексу. У Isola 2000 знайдуться траси для спортсмена будь підготовки: курорт включає 4 «чорні» траси, 11 «червоних», 21 «синю» та 7 «зелених» - всього 43 спуску. На території Isola 2000 знаходиться популярний сніжний парк, сноуборд-крос і хафпайп. Тут був створений перший у Франції сноуборд-клуб «Back to Back Club». Сноуборд-шоу, живі концерти, барбекю і вечірки організовуються в сніжному парку протягом усього сезону.

Курорт докладає значних зусиль для поліпшення бетонної архітектури, яка раніше не виглядала особливо привабливою Курорт докладає значних зусиль для поліпшення бетонної архітектури, яка раніше не виглядала особливо привабливою.

Крім лижних трас комплекс пропонує безліч інших, не менш захоплюючих, розваг. Любителям екстриму сподобається ідея лижного спуску з парапланом, а самим допитливим буде цікаво прогулятися по гірських хребтах - співробітники лижного комплексу проводять екскурсії по засніжених схилах Альп.

Тим, хто хоче розслабитися після спортивних навантажень, варто відвідати розташований неподалік аквацентр Aquavallée, де відвідувачів чекають басейн, штучний водоспад, тренажерні зали і SPA-центри з хаммамом, масажем і солярієм. Ідеальне завершення активного дня!

Isola 2000 офіційно відкриває гірськолижний сезон в грудні. Температура повітря на висоті 2000 м не опускається нижче -10 С °. Товщина снігового покриву становить 30 сантиметрів біля підніжжя гір.

Ороніми (Auron)

Ороніми - гірська село, розташоване неподалік від Isola 2000. Її вершина знаходиться нижче 2500 метрів, проте за кількістю трас ороніми не поступається високогірній станції. Ороніми пропонує відвідувачам 43 лижні траси, розділені на чотири зони, включаючи 9 «чорних», 15 «червоних», 16 «синіх» і 3 «зелених» схилу. Зазвичай сюди з'їжджаються на зимовий сезон монегаски, а росіян можна побачити вкрай рідко. Тут також відкрита школа для тих, хто поки ще не зовсім опанував навичками гірськолижного спорту, але прагне до цього. 120 інструкторів раді допомогти вам навчитися підкоряти снігові схили в групі або за індивідуальною програмою.

Ороніми - це не тільки лижний курорт, але і відмінне місце для вечірок, саме там розташований бар з промовистою назвою «Les Enfants Terribles».

Крім лижних трас відвідувачів чекає SPA-салон «Fleur d'Isis» c різноманітними розслаблюючими процедурами.

А тим, хто любить спуски по необладнаних трасах, дорогу з задоволенням покажуть досвідчені лижні інструктори.

Auron

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes - один з тих рідкісних курортів, що відкриті цілий рік. Оскільки льодовик знаходиться на висоті 3600 метрів, гірськолижний курорт Les 2 Alpes завжди гарантує справжній сніг. 96 схилів протяжністю 220 км включають 12 «чорних», 22 «червоних», 45 «синіх» і 17 «зелених» спусків.

Один з найбільш захоплюючих маршрутів починається з льодовика на висоті 3600 м і спускається на 2300 м в село Мон-де-Ланс, яка розташовується на висоті 1300 м. І при цьому лижникам жодного разу не доводиться використовувати підйомник!

Особливість цього курорту в тому, що траси для новачків розташовані вище, ніж складні спуски, так як початківцям лижникам простіше вчитися кататися на щільному сніжному покритті. До речі, на курорті є чудова лижна школа, особливо для дітей, і Снігова дитячий сад.

Досвідчені лижники зможуть скористатися знаменитим позашляховим спуском Vallon de la Grave / La Meige, розробленим для професіоналів, знайомих з ландшафтом. Тут вас чекає чарівне пригода, справжня сніжна казка! Лижна станція популярна і серед сноубордистів: кожен четвертий відпочивальник тут воліє дошку лиж.

Крім того, на території курорту вам запропонують випробувати Deval'Moon - захоплюючий спуск по сніговій терасі всередині надувного кулі. Розвага доступна як дорослим, так і дітям від 4 років. А для любителів швидкості відкритий картинг на льоду. Протягом всієї зими на курорті Les 2 Alpes організовуються численні заходи і розваги, які просто неможливо пропустити. Наприклад, фестиваль «Enjoy The Glacier», «Les 2 Alpes Night Snow Trail», «Junior Foliz», спуски з факелами, глінтвейн і феєрверки.

Наприклад, фестиваль «Enjoy The Glacier», «Les 2 Alpes Night Snow Trail», «Junior Foliz», спуски з факелами, глінтвейн і феєрверки

Les 2 Alpes

La Colmiane

La Colmiane - ще одна гірськолижна село, звідки не захочеться їхати навіть наймолодшим лижникам. Вона славиться відмінною лижної школою, що отримала міжнародне визнання. Не дивуйтеся, якщо через кілька днів навчання ви почнете підкорювати схили, про які навіть думати боялися. На висоті від 1500 м до 1800 м лижникам пропонується 20 трас загальною протяжністю 30 км. Для самих маленьких працює Сніговий дитячий сад, де проходить навчання зимових видів спорту.

Недалеко від курорту знаходиться SPA-центр Espace Eden Altitude, де вам запропонують високоякісний догляд за тілом, хаммам, відвідування сауни, джакузі, солярій і басейн. Прогулянка на кінської упряжі - ще один спосіб розслабитися і насолодитися мальовничим видом засніжених схилів. Обов'язково візьміть фотоапарат, щоб відобразити цю красу!

На висоті 1800 м температура не опускається нижче позначки -11 C °.

На висоті 1800 м температура не опускається нижче позначки -11 C °

La Colmiane

Вальберг (Valberg)

Цей гостинний і затишний курорт знаходиться в межах трохи більше години їзди від середземноморського узбережжя, по мальовничій дорозі через ущелини Сіан або Кіл'ав. Завдяки приголомшливому природному ландшафту Вальберг став одним з найпопулярніших курортів в Південних Альпах. Він буквально купається в постійному сонячному світлі прилеглої Рів'єри.

Сьогодні курорт має в своєму розпорядженні 54 трасами різної складності, які знаходяться на висоті до 2066 м - 6 «чорних», 25 «червоних», 13 «синіх» і 11 «зелених» спусків.

Курорт вдало розташований поруч з Національним парком Меркантур, тому багатогодинні прогулянки на свіжому повітрі вам забезпечені. До того ж в парку часто влаштовують дитячі заходи. Варто сказати, що лижний комплекс вважається самим сімейним. Крім прогулянок на природі тут можна зробити сімейний похід в кіно, а в місцевій бібліотеці знайти більше 20 000 книг, журналів, ігор, CD і DVD-дисків.

На території комплексу відкритий Le Centre 1700 - затишний SPA-центр, оформлений в східному стилі. Тут ви зможете розслабитися в сауні, хаммамі, а також продегустувати ароматний східний чай.

Valberg

Лимоні П'ємонті (Limone Piemonte)

Ще один гірськолижний комплекс, розташований в Італії всього в 95 кілометрах від Монако, заслуговує на окрему увагу. Адже крім інфраструктури для лижників він пропонує чудову італійську кухню з характерними місцевими стравами. Лимоні П'ємонті - найкрасивіше місце, альпійське містечко з церквою XII століття. Лижна зона розташовується на висоті 2400 м, дуже близько до французькому кордоні, всього лише за півтори години їзди від узбережжя.

Це один з найстаріших курортів Італії, який входить в зону «Білий заповідник» (Reserva Bianca). Його траси можуть легко змагатися зі знаменитими Val d'Isere.

Сьогодні курорт включає більше 40 трас, загальна протяжність яких становить 80 км - 7 «чорних», 23 «червоних» і 10 «синіх / зелених». Більшість з них підійдуть для лижників будь підготовки, так як в силу ширини представляють середню складність. Для професіоналів тут також знайдуться «чорні» траси, що використовуються в якості тренувальної платформи для французької та італійської національних команд.

У Лимон П'ємонті є можливості і для дитячого відпочинку. В самому серці курорту, на висоті 1400 м, знаходиться дитячий парк Kinderpark. Тут на радість маленьких гірськолижників є надувні гірки різної величини і інші забави.

Варто зазначити, що в грудні 2007 року в Лимон П'ємонті пройшов Кубок світу зі сноуборду, завдяки якому курорт набув популярності і серед сноубордистів. Спеціально для любителів цього виду спорту тут був побудований Snowpark. Він підійде як для професіоналів, так і для новачків.

Він підійде як для професіоналів, так і для новачків

Limone Piemonte

Там, де Альпи зустрічаються з морем

Греольєр ле Неж (Gréolières les Neiges) - маленький оазис, що ідеально підходить для сімейного відпочинку.

«Приморські Альпи» ( «Гори і море») - так, це там, де самим неймовірним і унікальним чином зустрічаються Альпи і море. А Греольєр ле Неж знаходиться трохи більше ніж в 20 кілометрах від узбережжя. Звідси рукою подати до моря. Це найближчий до моря гірськолижний курорт на Лазурному Березі і, ймовірно, у всій Європі!

Греольєр ле Неж - невеликий курорт, орієнтований на сімейний відпочинок і ідеально підходить для одноденних поїздок з дітьми. Він знаходиться на висоті 1400-1800 м і простягається на 30 км. Тут переважно «червоні траси», але також є як спуск для початківців, так і дві дуже серйозні «чорні» траси, на яких вам доведеться показати всі свої вміння.

12 підйомників і одна крісельна канатна дорога доставлять вас до 28 схилах, а снігові гармати забезпечать гарне катання. Нижня сторона курорту працює в режимі короткого сезону (січень - березень). Крім того, тут проводяться лижні кроси, можна покататися на санях і походити в снігоступах.

Ну і приголомшлива панорама на 360 градусів! З найвищої лижної траси відкривається вид на Середземне море і не тільки. Звідси можна побачити Верхні Альпи на півночі і Італію на сході. У ясний день, особливо з ранку, оглядається навіть блискуча на горизонті Корсика. Дійсно вражає!

У вихідні, особливо під час французьких зимових канікул, курорт може бути досить завантаженим. Але на тижні це свого роду оазис, як якщо б ви приїхали покататися з друзями на свій власний гірськолижний курорт. Якщо пощастить, сонце сяятиме весь день безперервно. А простий, але смачний обід в одному з нечисленних місцевих ресторанів буде коштувати досить недорого.

Іноді тут відкрито маленький каток і є можливість покататися на санях в собачій упряжці.

Іноді тут відкрито маленький каток і є можливість покататися на санях в собачій упряжці

Gréolières les Neiges

Поради бувалих для початківців

1) Зима - це короткий і ненадійний сезон для багатьох лижних курортів Середземномор'я, особливо для тих, що розташовані нижче 2000 м над рівнем моря, тому стежте за прогнозами синоптиків, чекайте снігу і вперед! Сонячний день з хорошим снігом, відмінною їжею і компанією - це багато чого варте! А сонячних і снігових днів буде чимало.

2) Катайтеся на лижах по вівторках, середах і четвергах (поза шкільних канікул). На невеликих лижних базах ви відчуєте себе олігархом на власному курорті.

На великих курортах черзі на підйомники будуть менше, часу на катання - більше, обслуговування в ресторанах - краще, а персонал - дружелюбнее.

3) Ідіть проти основного потоку: зайва година з ранку може багато чого змінити. Якщо ви потрапите в натовп, то черги на спусках будуть неприємними, обід в ресторані - довгим, оренда спорядження - стомлюючої ...

Перед тим як планувати поїздку, обов'язково подивіться прогнози синоптиків! Відстежити погодні умови в режимі онлайн можна за посиланням нижче:

Isola 2000 , Auron , Les 2 Alpes , La Colmiane , Valberg , Greolieres , Limone Piemonte тут і тут .

Ми хотіли б дізнатися вашу точку зору про лижних курортах поруч з Монако. Безсумнівно, існує дуже багато цікавих думок. Ми наводимо одне з них. Ви цілком можете вступити в полеміку з Саймоном з Монте-Карло на нашому сайті. Отже, думка бувалого лижника Саймона:

- Після Les 2 Alpes кращий з навколишніх гірськолижних курортів Середземномор'я - Isola 2000. Може бути, він не такий гарний (про архітектуру курорту висловлюються не дуже добре), зате такі лижники, як я, з великим ентузіазмом катаються на його схилах.

- Вальберг - дуже красивий курорт, тут хороші, нехай і більш короткі, траси. При цьому Вальберг надзвичайно популярний - і не випадково! Чудова атмосфера і прекрасні спуски - запорука чудового відпочинку.

- У хороший сніговий день кращого курорту, ніж ороніми, годі й шукати. Тут дуже красиво і відмінні лижні спуски. Обов'язково побувайте в Ороном!

- Якщо ви прагнете до спокійного сімейного відпочинку в невимушеній атмосфері, без агресивних черг, вибирайте курорт поменше - La Colmiane. Він залишить у вас почуття розслабленості і злиття (а не штовханини) з оточуючими.

Бажаємо вам веселих лижних канікул!

Фото: Snowplaza.fr/Valberg/laquotidienne.fr/Les 2 Aples / Le Foulon

Новости