Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Табір для пенсіонерів - вирватися за рамки вікових стереотипів

  1. почати знову
  2. Сміх згуртовує і тут

Фото: Рудольф Лангер / Pixabay CC0   Ідея відкрити табір для пенсіонерів з'явилася чотири роки тому у Адель Маркової з товариства Bezva parta ( «Хороша компанія») Фото: Рудольф Лангер / Pixabay CC0 Ідея відкрити табір для пенсіонерів з'явилася чотири роки тому у Адель Маркової з товариства Bezva parta ( «Хороша компанія»). Вони призначені для тих, хто не може у виборі відпустки, так і тим, хто «цілими днями зайнятий, хоча толком нічого не робить».

- Я вже багато років організовую дитячі табори. І моя бабуся довгий час була вожатою літнього табору і брала мене з собою. Коли помер наш дідусь, мені прийшла в голову думка - чому б не влаштувати табір для одиноких пенсіонерів, які часто не знають, чим зайнятися, де вони могли б трохи розвіятися. Так і народилася ідея організувати перший такий табір відпочинку,

- розповіла спадкова вожата АделаМаркова «Радіо Прага»

почати знову

Фото: YouTube канал Адель Маркової   Ні ранкові, ні вечірні лінійки в літньому таборі для людей старшого віку, припускаю, не передбачені, як і проживання в наметовому таборі Фото: YouTube канал Адель Маркової Ні ранкові, ні вечірні лінійки в літньому таборі для людей старшого віку, припускаю, не передбачені, як і проживання в наметовому таборі?

- Ні, таке у нас не практикується, і ввечері люди не поспішають влягтися раніше. Деякі навіть подовгу засиджуються, ведуть бесіди за келихом вина. Ми також влаштовуємо вечорами різні конкурси та ігри. Oрганізатори літніх програм для пенсіонерів враховують, що фізичні можливості людей одного і того ж віку відрізняються з точки зору їх біологічного віку і швидкості старіння, не кажучи вже про те, що багато в старшому віці пережили не одну операцію.

Тому програма придумана так, щоб були задоволені запити різних груп - більш активної і пасивної. У перший рік проведення сеньорского табору найстаршою учасницею стала 82-річна Ева.

- Ми прагнемо йти назустріч всім учасникам таборів відпочинку. На практиці це означає, що якщо до нас приїде людина, якій не обійтися без ходунків, або клієнт з іншими фізичними обмеженнями, ми знайдемо, що йому запропонувати. Точно також ми здатні організувати дозвілля для активної людини, яка хоче вирушити з нами в похід. У розпорядженні учасників літніх таборів є самокати та велосипеди. Ми вбудовує програму гнучко, з урахуванням актуального стану здоров'я учасників, тому побоювання з приводу того, що тут може бути нудно, швидко розсіюються. як і побоювання, що фізичні обмеження є непереборною перешкодою для поїздки в табір.

Сміх згуртовує і тут

Найбільше клієнтам подобаються заходи, що дозволяють добре провести час і вдосталь посміятися, а також такі, які допомагають їм зблизитися.

- Яким чином можна дізнатися про такі таборах? Не багато і сьогодні чули про таку можливість.

Фото: YouTube канал Адель Маркової   - Так, правда така, що ми поки не приділяли великої уваги публікації інформації Фото: YouTube канал Адель Маркової - Так, правда така, що ми поки не приділяли великої уваги публікації інформації. Mаксімальное число учасників, які до сих пір збиралися в нашому таборі, не перевищувало двадцяти. Мені здається, що люди похилого віку спочатку завжди трохи побоюються зробити крок у невідомість. Вони, наприклад, бояться, що не впораються з розпорядком дня.

В даний час вартість путівки в літній табір становить 3600 крон (140 євро). У неї входять проживання, харчування, програма, в тому числі вилазки, походи і сувеніри на пам'ять.

- У нинішньому році ми вирушили в похід, пов'язаний із захоплюючою грою, прокотилися по Махову озеру, сходили і на мінігольф. Взагалі ми прагнемо залучити спонсорів до цієї ініціативи, а також шукаємо інші фінансові можливості, щоб пенсіонери змогли оплатити таку відпустку. До слова, товариство «Хороша компанія» влаштовує і табори для бабусь, куди вони можуть приїхати зі своїми онуками.

Яким чином можна дізнатися про такі таборах?

Новости