Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Захист від сонця своїми руками

  1. Сонцезахисні креми в домашніх умовах: рецепти Блаженно ніжитися в променях сонця любимо ми всі. ...
  2. Готуємося до виходу в світ
  3. Освоюємо косметичну кулінарію

Сонцезахисні креми в домашніх умовах: рецепти

Блаженно ніжитися в променях сонця любимо ми всі. Адже здоровий рівний загар - найкраща літня прикраса. Вірний спосіб його дістати - дотримуватися елементарних правил безпеки і подбати про захист від сонця своїми руками.

Як не «згоріти» на відпочинку

Як не «згоріти» на відпочинку

Не має значення, відправляєтеся ви на пляж, в офіс або на прогулянку всією родиною, - влітку шкіра потребує захисту постійно. Мова, звичайно ж, про сонцезахисні засоби. Для звичайних днів підійдуть легкі креми з фільтром SPF 15-20. Якщо ж ви душею і тілом у відпустці, запасайтеся кремами з фільтром SPF 30-40, в ідеалі водостійкими. В іншому дотримуйтеся простого принципу: чим світліша шкіра, тим більш потужний захист їй потрібно. Це також стосується власниць щедрою розсипи родимок, веснянок і пігментних плям. Обзавестися повним комплектом захисних засобів можна в будь-якому косметичному магазині. А ще - використовуйте домашні рецепти сонцезахисних кремів, про які мова піде нижче.

Щоб не шокувати шкіру різкою зміною клімату і знизити ризик сонячних опіків, можна перед відпусткою навідатися в солярій. Опинившись на пляжі, не втрачайте голову і особливо пильно стежте за дітьми. Для пробного сеансу сонячних ванн обмежтеся 15-20 хвилинами, після чого відразу перебирайтеся в тінь. Розраховуйте правильний час для загоряння: з раннього ранку до 11 годин і з 16 годин до заходу. Пам'ятайте, першими обгорають особа, плечі, руки і спина. Так що, всмак похлюпатися в морі, одягайтеся в широкополі капелюхи і парео. І нехай похмура погода не вводить вас в оману. Влітку обгоріти можна і без палючої спеки. А ще не забувайте якомога частіше пити звичайну воду. Її недолік швидко позначається на шкірі і особливо згубний, якщо ви перегрілися на сонці.

Готуємося до виходу в світ

Готуємося до виходу в світ

Широко рекламовані сонцезахисні креми вражають уяву різноманітністю. Але вгадати, як вплине на шкіру той чи інший інгредієнт, неможливо. До того ж ціна такої косметики часто завищена через бренд і ексклюзивних, але абсолютно непотрібних ароматичних добавок. Між іншим сонцезахисні креми , Приготовані своїми руками, набагато доступніше. Та й в ефективності вони нітрохи не поступаються.

Почати можна з живильної маски, яка вбереже шкіру від обгорання і обвітрювання. Пропонуємо простий рецепт для нормальної і сухої шкіри. Збиваємо сирий жовток з 1 ч. Л. оливкового масла і 1 ч. л. лимонного соку. Наносимо маску на очищену шкіру, залишаємо до повного висихання і змиваємо теплою водою. Робити її рекомендується за півгодини до виходу на сонце.

Якщо у вас комбінований або жирний тип шкіри, вам допоможе настоянка з насіння огірка. Заливаємо їх горілкою в пропорції 1:10, витримуємо 2 тижні в сухому прохолодному місці і розбавляємо водою в тому ж співвідношенні. Втираємо лосьйон в шкіру вранці і ввечері, а також перед тим, як вийти на вулицю. Він захистить шкіру від сонця, освітлить веснянки і пігментні плями.

Дуже корисні різні масляні маски. Масла авокадо, кунжуту і насіння малини відображають сонячні промені. Каріте, жожоба і масло кокоса захищають шкіру на клітинному рівні і дарують рівний красивий загар. Масло мигдалю та лісового горіха оберігає глибокі шари епідермісу від старіння. Просто нанесіть відповідне масло на шкіру до повного всмоктування, а залишки видаліть вологим ватним диском.

Освоюємо косметичну кулінарію

Освоюємо косметичну кулінарію

Існує універсальний рецепт крему для засмаги в домашніх умовах. Він підходить для всіх типів шкіри, у тому числі для чутливої ​​і проблемної. В емальовану каструлю вливаємо чашку оливкової олії і підігріваємо на слабкому вогні. Акуратно викладаємо в нього 30 г бджолиного воску, розламали на шматочки. Віск помішувати безперервно, щоб він рівномірно розплавився і змішався з маслом. Далі додаємо в подогреваемую суміш 1-2 ст. л. діоксиду цинку. Цей порошок можна придбати в аптеці. І хоча він не токсичний, щоб дрібні частинки, бува, не потрапили в очі або дихальні шляхи, краще надягти захисну маску і рукавички. Не припиняючи помішувати масло, поступово всипаємо порошок - важливо не дати йому осісти на дно. Коли консистенція стане однорідною і крем охолоне, можна переливати його в скляну або керамічну банку з щільною кришкою.

Якщо ви довіряєте тільки натуральним інгредієнтам, приготуйте крем з ароматичних масел. Беремо 10 г масла кокоса, 25 г масла какао, 60 г масла ши і 5 г бджолиного воску - все в твердому вигляді. Розтоплюємо інгредієнти в емальованому посуді на водяній бані. Остужаем суміш до 40 ° C і, плавно помішуючи, вводимо 15-20 крапель ефірного масла моркви. Крем також слід зберігати в скляній банці з кришкою, можна навіть в холодильнику. І хоча там він затвердіє, при температурі 35-37 ° C швидко стане рідким. Врахуйте, що зберігаються такі креми всього 2-3 місяці, тому приклейте на банку етикетку з датою приготування.

Перед тим як використовувати сонцезахисні креми для обличчя, приготовлені своїми руками, випробуйте їх на окремій ділянці шкіри і переконайтеся, що вони не викликають алергії. Ласкавого сонця і приємного відпочинку вам і вашим близьким!

Новости