Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кінцеві фрези ET з плоским торцем

Серед всіх видів кінцевих фрез із циліндричною і конічною ріжучою частиною - фрези з плоским торцем найбільш часто використовуються виробничниками і любителями. Це пояснюється їх величезним технологічним потенціалом. Адже цей інструмент підходить для обробки самих різних матеріалів: від міцних заготовок зі сталі всіх марок до піддатливих пластмас і воску. Навіть загартовані метали можуть обробляти ці кінцеві фрези ET з плоским торцем. Але особливою популярністю цей вид фрез користується у професіоналів і любителів, які працюють на настільних фрезерних верстатах з ЧПУ.

кінцеві фрези ET з плоским торцем

Цей вид верстатного обладнання не потребує високої кваліфікації оператора і значного ручної праці. Верстат сам буде встановлювати і підтримувати оптимальні режими різання, якщо в нього закласти потрібну програму управління. І при цьому можна виготовляти деталі з дуже складним профілем, забезпечуючи високу якість оброблюваних поверхонь. Кінцеві фрези ET з плоским торцем зазвичай по виду обробки діляться на два види:

  • для чорнового / напівчистового фрезерування;
  • для чистового фрезерування.

Тому найчастіше заготовки такими фрезами обробляються в два етапи.

Потрібно розуміти, що ці фрези можуть виконувати два види робіт. Основна операція - це зняття припуску матеріалу за допомогою бічних робочих граней і поздовжньої подачі. Причому обсяг чорнової обробки може бути досить великим. Але, одночасно, може виконуватися і попутні операції. До таких можна віднести: зачистку дна пазів, канавок за допомогою робочих граней, розташованих на торцевій частині. Таким чином, не тільки економиться час на обробку, але і забезпечується висока якість відфрезерованих поверхонь.

Таким чином, не тільки економиться час на обробку, але і забезпечується висока якість відфрезерованих поверхонь

Кінцеві фрези ET з плоским торцем і конічної робочою частиною можуть використовуватися, крім чорнової і чистової обробки, і для розкрою листів металу, ПВХ, ДСП, ДВП та інших. Але фрези - це найслабша ланка в технологічному ланцюжку з обробки матеріалів. На термін їх служби великий вплив мають не тільки правильно підібрані режими різання, але і умови їх затиску в шпинделі фрезерного верстата. Чим жорсткіше конструкція шпиндель-цанга-фреза, тим точніше буде клас обробки деталі, тим довше прослужить фреза.

Кінцеві фрези ET з плоским торцем - вдалий вибір для обробки твердих матеріалів. Покриті зносостійкого плівкою AlTiN вони можуть застосовуватися для фрезерування найміцніших марок сталі (в тому числі інструментальних, легованих, загартованих) і інших твердих матеріалів. За рахунок своєї стійкості до високих температур ідеально підходять для високошвидкісної обробки і глибокого фрезерування боковин заготовки. Відносяться до ріжучого інструменту, який з упевненістю можна назвати універсальним, з точки зору обробки різних матеріалів. Однієї і тієї ж фрезою можна обробляти деревину, камінь і метали.


Новости