Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Білоруські Мальдіви - улюблене місце білорусів - Visit-Belarus

  1. Як утворилися Крейдяні кар'єри
  2. Де знаходяться Крейдяні кар'єри в Білорусі
  3. Безпека на Білоруських Мальдівах

Зовсім недавно в Білорусі виявилася нова   пам'ятка   , Який є крейдяні кар'єри, які також називають Білоруські Мальдіви

Зовсім недавно в Білорусі виявилася нова пам'ятка , Який є крейдяні кар'єри, які також називають "Білоруські Мальдіви". Дізнайтеся, як вони утворилися і як дістатися до "Білоруських Мальдів".

Як утворилися Крейдяні кар'єри

Кар'єри з'явилися в результаті видобутку крейди або вапняку, що зумовило бірюзовий колір води. Бірюзово-блакитна вода і білі круті береги роблять це місце привабливим в першу чергу своїм виглядом.

Хоча крейдяні кар'єри вважаються технологічної зоною, і доступ сюди обмежений, але все ж при настанні літнього сезону, до бірюзовою воді спрямовується велика кількість цікавих, щоб побачити цю красиву пам'ятка.

Важко встояти перед спокусою побачити «Білоруські Мальдіви» проїхавши всього пару сотень, або навіть десятків кілометрів і, можливо, переночувати з наметами поблизу такого чуда. Глибина біля берега невелика, але в центрі доходить до 15 метрів. Площа кар'єрів - величезна, а довжина - до 4 км.

Де знаходяться Крейдяні кар'єри в Білорусі

На території Білорусі таких є кілька: під Волковиськом, в селищі Красносельський, а також під Согігорском і Березою. Чотири кар'єра під Волковиськом є ​​найбільш популярними серед туристів і місцевих, їх і назвали "білоруськими Мальдивами".

Безпека на Білоруських Мальдівах

Через те, що така пам'ятка з'явилася зовсім недавно, добре облаштованій інфраструктури там ще немає. Але, дотримуючись обережності, вашому відпочинку і насолоди неймовірним видом "Білоруських Мальдів" нічого не загрожує.

Вам слід мати на увазі, що на даний момент доступ до крейдяних кар'єрів обмежений, оскільки йдуть роботи над поліпшенням інфраструктури навколо водойм, щоб зробити крейдяні кар'єри більш безпечними для відвідування. Але цілком можливо, що вже скоро знамениті "Білоруські Мальдіви" будуть доступні всім бажаючим.

Новости