Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ладозька ВОКЗАЛ У САНКТ-ПЕТЕРБУРЗІ: ЯК ЗНАЙТИ

  1. Послуги Ладозького вокзалу
  2. Розклад електропоїздів і поїздів далекого прямування
  3. З Ладозького вокзалу до аеропорту Пулково
  4. Як дістатися з Ладозького вокзалу до інших залізничних вокзалів Санкт-Петербурга
  5. Залізничні вокзали Санкт-Петербурга
  6. Готелі поруч з Ладозьким вокзалом
  7. Знайдіть квитки на поїзд з Ладозького вокзалу

Ладозький вокзал - п'ятий за рахунком і єдиний транзитний вокзал Санкт-Петербурга. Відкрито в 2003 році до 300-річного ювілею міста, і взяв на себе частину перевезень Фінляндського і Московського вокзалів.

За звичкою, вокзал іноді називають так само, як станцію, раніше знаходилася тут: Дача Долгорукова. Ладозький вокзал - наймолодший і самий технологічний серед пітерських вокзалів. Пристрій вокзалу - двоярусна. Нижній ярус обслуговує пасажирів приміських поїздів, верхній - пасажирів поїздів далекого прямування.

Звідси випливають поїзда в Гельсінкі і Мурманськ, Воркуту та Караганду, Тюмень і Челябінськ, Вологду і Архангельськ, а також в деякі міста південного напрямку. Від рівня наземного вестибюля станції метро до поїздів далекого прямування потрібно піднятися вгору по ескалатору.

Електрички відправляються з нижнього рівня вокзалу, спуститися до них можна по ескалаторах. Прохід до електричок здійснюється через турнікети. Звідси відправляються електрички до станцій Мга і Невдубстрой, Волховстрой і Будогощ, Кіриші.

Звідси відправляються електрички до станцій Мга і Невдубстрой, Волховстрой і Будогощ, Кіриші

Послуги Ладозького вокзалу

Ладозький вокзал в Санкт-Петербурзі надається широкий спектр послуг. Він зручний тим, що в єдиному комплексі тут поєднуються виходи до метро і автотранспорту, прохід до електричок і поїздів далекого прямування.

Величезний Світловий зал включає каси (квиткові і попереднього продажу), табло розкладів поїздів, камери схову, кімнати відпочинку, поштове відділення. На Ладозькому вокзалі всі пасажири без оплати можуть отримати доступ в Інтернет через Wi-Fi, зона покриття охоплює всю територію пасажирського терміналу.

Послуги для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Ладозький вокзал, будучи наймолодшим в Петербурзі, відповідно до загальноєвропейської нормою і останніми російськими тенденціями повністю пристосований для використання особами з обмеженими можливостями. На вході в вокзал і виході на платформи є зручні пандуси з невеликим ухилом, туалет обладнаний відповідним чином, двері достатньої ширини, для підйому на верхні поверхи до залів очікування, кімнатах відпочинку є ліфти.

Розклад електропоїздів і поїздів далекого прямування

Ладозький вокзал знаходиться за адресою: м Санкт-Петербург, Заневський пр-т, д. 73. Тел 8 (800) 775-00-00 (Єдина довідкова РЖД).

Зручне розташування дозволяє без особливих труднощів дістатися до вокзалу з будь-яких районів Санкт-Петербурга. Поруч з вокзалом знаходяться зупинки всіх видів транспорту і станція метро «Ладозька».

Оскільки в примикає до вокзалу будівлі розташовується станція метро «Ладозька», будівля вокзалу влаштовано таким чином, що пасажири метро можуть потрапити на вокзал, не виходячи на вулицю. Для цього варто лише піднятися з вестибюля метро по ескалатору, а потім, слідуючи вказівниками, пройти на верхній ярус вокзалу, призначений для прийому поїздів далекого прямування, або спуститися в його підземний комплекс, призначений для прийому приміських поїздів.

Поряд із залізничним вокзалом розташовуються зупинки наступних видів громадського транспорту:

  • Автобус № 429, 462, 531, 532, 533 - ост. «Метро Ладозька»
  • Тролейбус № 1, 22 - ост. «Ладозький вокзал»
  • Трамвай № 8, 10, 59, 64 - ост. «Метро Ладозька»
  • Маршрутне таксі № К5, К17, К21, К32, K37, К64, К77, К92, К95, К118, К123, К269A, К271, К322, К369, К397, К429 / K533, К531 - ост. «Метро Ладозька»

З Ладозького вокзалу до аеропорту Пулково

Дорога від залізничного вокзалу до аеропорту «Пулково» займає від 60 до 90 хвилин.

Найпростіший спосіб скористатися метро: в дорозі необхідно зробити дві пересадки. Якщо ваша поїздка починається від Ладозького вокзалу, спускайтеся в метро і прямуйте до ст. м. «Спаська» (5 зупинок), потім зробіть пересадку на ст. м. »Сінна площа» (синя лінія) і продовжуйте рух до ст. м. «Московська» 6 зупинок. Далі автобус № 39 або маршрутне таксі № К39. Час у дорозі від станції метро «Московська» складе 15-20 хвилин на маршрутному таксі і 30-35 хвилин на автобусі. Автобуси курсують з 5-30 до 01-30 з інтервалом в 12-20 хвилин, маршрутні таксі - з 7-00 до 23-30 з інтервалом в 5 хвилин.

Детально ознайомитися з варіантами як дістатися до аеропорту Пулково ви можете тут .

Як дістатися з Ладозького вокзалу до інших залізничних вокзалів Санкт-Петербурга

  • на Вітебський вокзал : На метро, від станції метро «Ладозька» (помаранчева лінія) до станції «Достоєвська» - 4 зупинки, далі перейти на станцію «Володимирська» (червона лінія) і проїхати 1 зупинку до станції «Пушкінська».
  • на Московський вокзал : На метро, від станції метро «Ладозька» (помаранчева лінія) до станції «Достоєвська» - 4 зупинки, далі перейти на станцію «Володимирська» (червона лінія) і проїхати 1 зупинку до станції «Площа повстання». Також можна скористатися послугами тролейбуса: № 1 або 22 - 9 зупинок до станції метро «Площа Повстання».
  • на Балтійський вокзал : На метро, від станції метро «Ладозька» (помаранчева лінія) до станції «Достоєвська» - 4 зупинки, далі перейти на станцію «Володимирська» (червона лінія) і проїхати 3 зупинки до станції «Балтійська».
  • на Фінляндський вокзал : На метро, від станції метро «Ладозька» (помаранчева лінія) до станції «Достоєвська» - 4 зупинки, далі перейти на станцію «Володимирська» (червона лінія) і проїхати 3 зупинки до станції «Площа Леніна». Також можна скористатися послугами маршрутних автобусів К37 - від станції метро «Ладозька» (Ладозький вокзал) до площі Леніна (кінцева). Час в дорозі до метро складе близько 15-20 хвилин, поїздка наземним транспортом до Фінляндського вокзалу складе від 30 до 60 хвилин.

Схему ліній Петербурзького метрополітену Ви можете подивитися або завантажити тут .

Залізничні вокзали Санкт-Петербурга

Трансфер з Ладозького вокзалу

Оптимальний варіант для тих, хто їде великою компанією або з об'ємним багажем, а також для тих, хто любить комфорт і хоче якомога швидше доїхати до місця призначення - це приватний трансфер . Ціна відома заздалегідь і фіксована з будь-якої точки в межах Санкт-Петербурга. Ви можете вибрати один з 11 класів авто: від седана до 19-місцевого автобуса або преміум-авто, а якщо подорожуєте з дітьми, то можете замовити дитячі крісла або бустери.

Готелі поруч з Ладозьким вокзалом


Booking.com

Знайдіть квитки на поїзд з Ладозького вокзалу

Якщо Ви ще не придбали квитки, то прямо зараз можете скористатися зручною формою пошуку. Все, що потрібно - це ввести місто відправлення і прибуття поїзда, передбачувану дату поїздки, кількість пасажирів і натиснути «Знайти квитки».

Новости