Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рада прийняла за основу проект закону про заборону будь-яких огорож на пляжах річок і морів

Рада планує заборонити огороджувати пляжі / krymr.com

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 280 з 324 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Проект закону передбачає внесення змін до Водного кодексу України, Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закон «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закон «Про місцеві державні адміністрації».

У прикінцевих положеннях законопроекту міститься норма про те, що огорожі або інші конструкції, встановлені до набрання чинності закону і перешкоджають доступу громадян до узбережжя водних об'єктів, що підлягають демонтажу протягом двох місяців з дня набрання чинності закону.

Зокрема, зміни до Водного кодексу України передбачають доповнення ст. 47 становищем, що забороняє обмеження загального водокористування в зв'язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам.

Читайте також Кличко доручив прибрати з київських пляжів несанкціоновану торгівлю та звалища сміття У ст. 88 Водного кодексу та ст. 60 Земельного кодексу пропонується внести положення щодо гарантування громадянам безперешкодного і безоплатного доступу до узбережжя морів, морських заток, лиманів і островів у внутрішніх морських водах в межах пляжних зон, а також до узбережжя річок, водойм і островів для загального водокористування, а також про те, що перешкоджання такому доступу є підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг, якщо таке право надано юридичним або фізичним особам.

Крім того, ст. 61 і ст. 62 Земельного кодексу пропонується доповнити положеннями про те, що в прибережних захисних смугах не допускається влаштування огорожі або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до узбережжя водних об'єктів. Також додаток зазначених статей передбачають механізм демонтажу таких огорож або інших конструкцій за рахунок їх власників (осіб, які їх встановили). Очікується, що законодавче закріплення такого механізму забезпечить ефективність заборони на влаштування огорожі або інших конструкцій.

Зміни в ст. 110 Водного кодексу та ст. 60 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачають встановлення адміністративної відповідальності за неправомірне обмеження безперешкодного і безкоштовного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування

Зміни в ст. 33 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 21 Закону «Про місцеві державні адміністрації» передбачають надання виконавчим органам сільських, селищних, міських рад та місцевих державних адміністрацій повноважень щодо забезпечення безперешкодного і безкоштовного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости