Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародні водійські права (МВУ)

  1. чи потрібні права міжнародного зразка для оренди автомобілів?
  2. Витратьте дві хвилини свого часу і дочитайте цю сторінку до кінця -
  3. Міжнародні водійські права - додаткова інформація
  4. Як і де отримати міжнародні водійські права і яка вартість

Ви збираєтеся за кордон і плануєте скористатися прокатом автомобіля? Відразу постає питання:

чи потрібні права міжнародного зразка для оренди автомобілів?

І чи треба витрачати на їх оформлення час, сили і гроші?

Витратьте дві хвилини свого часу і дочитайте цю сторінку до кінця -

і ви отримаєте відповіді на більшість питань.

Отже, якщо в двох словах - якщо є можливість оформити міжнародні водійські права (МВУ) - оформите, гірше не буде, це займає не так багато часу, інструкція і посилання на офіційний сайт ДПС наведена нижче.

Якщо такої можливості немає, наприклад, не встигаєте і т.д. - зробіть нотаріально завірений переклад російських прав (пластикова карта) на мову тієї країни, куди Ви їдете (німецька, французька, іспанська і т.д.).

Або їдьте просто без МВУ - особисто я, автор цієї статті виїжджаю кожні 2-3 місяці і завжди беру машину за звичайними прав - і насправді принципово не буду оформляти МВУ, 12 років по звичайних прав брав машини, значить і все життя буду брати.

Фактично, справа йде таким чином - прокатної конторі, яка буде надавати Вам автомобіль в оренду (будь-який, що Avis , що Sixt , що Europcar , що Hertz і т.д.) в принципі ВСЕ ОДНО, є у Вас міжнародні водійські права чи ні.

АЛЕ - даний факт може бути не байдужий ПОЛИЦИИ країн Європи.

Справа в тому, що якщо уважно подивитися на звичайні російські права (пластикова карта), можна легко переконатися в тому, що ніде нема переводу на французьку або будь-який інший мову, фрази про те, на які ВИДИ ТРАНСПОРТУ є право на управління.

Тобто, уявіть, де-небудь в іспанській або французькій глибинці зупиняє вас поліцейський, Ви віддаєте йому російські права, а він резонно запитує - а доведіть, будь ласка, що ці права дають право керування саме легковою машиною, а не мопедом або сноубордом ( образно).

Ось саме для таких випадків і потрібні водійські права міжнародного зразка, які, по суті, є просто перекладом на багато мов світу, завіреним державним органом Росії, тобто ДПС.

Але необхідно враховувати той факт, що дорожньої поліції в країнах Європи на порядок менше, ніж в Росії і ймовірність познайомитися з місцевим ДПС вкрай мала, але все-таки існує.

Тому для гарантованої відсутності зайвих питань, пов'язаних з орендою автомобіля - оформите МВУ. Ми не впевнені, що МВУ вам обов'язково стане в нагоді, але гірше точно не буде.

Насправді відмовити можуть тільки в тому випадку, якщо прокатник перепродасть машини (таке буває, особливо в "гарячий" сезон), у них не буде машини, які ви бронювали і щоб не визнавати свою провину, вони знайдуть формальний привід для відмови - відсутність МВУ.

Але на моїй пам'яті за останні років 5 таке траплялося тільки пару раз і завжди розрулювати ситуацію - знаходили машину в іншого прокатника або на інший странцу або, зовсім якщо край - на наступний день.

Міжнародні водійські права - додаткова інформація

Важливо - міжнародні права діють тільки в парі зі звичайними російськими (пластикова карта) Важливо - міжнародні права діють тільки в парі зі звичайними російськими (пластикова карта). Тобто, збираючись за кордон вам потрібно ОБОВ'ЯЗКОВО взяти і російські права і міжнародні, якщо вони у вас є.


Тільки разом - російські + міжнародні !!! ЦЕ ВАЖЛИВО!!!

Якщо Ви візьмете тільки міжнародні права, то ви не зможете отримати автомобіль в оренду в Європі , Та й у всіх інших частинах і країнах світу теж.

Як і де отримати міжнародні водійські права і яка вартість

Міжнародні водійські права видаються без складання іспитів на термін 3 роки, але не більше терміну дії російських водійських прав за місцем реєстрації громадян Міжнародні водійські права видаються без складання іспитів на термін 3 роки, але не більше терміну дії російських водійських прав за місцем реєстрації громадян.
Зразок посвідчення затверджений наказом МВС Росії від 28.09.1998 № 603 «Про міжнародне водійському посвідченні».

Бланк міжнародного водійського посвідчення є книжку формату А6 (148 х 105 мм). Вона має сіру обкладинку, що складається з трьох внутрішніх і трьох лицьових сторінок, а також восьми внутрішніх білих сторінок, прошитих ниткою по всій довжині першої лінії згину.

Внутрішні сторінки відповідають другий внутрішній сторінці обкладинки, видрукуваної на французькій мові, і є її перекладом на російську, англійську, іспанську, німецьку, португальську, арабська, японська та китайська мови відповідно.

Для отримання міжнародних прав водія необхідно подати в ДАІ за місцем реєстрації (прописки) або в одне з центральних відділень в Москві:

  1. Російське водійське посвідчення;
  2. Паспорт громадянина РФ;
  3. Закордонний паспорт;
  4. Медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами;
  5. Одну фотографію (3,5 х 4,5 см);
  6. Квитанцію про оплату мита через Ощадбанк - розмір держмита становить 1000 рублів.

Права видаються через півгодини після надання вищевказаних документів, черг немає (як правило) Права видаються через півгодини після надання вищевказаних документів, черг немає (як правило).

ВАЖЛИВО - в інтернеті є маса оголошень про продаж міжнародних прав за 1500, 2000 рублів і так далі, ці права видають якісь "організації" - все це просто дурниця, такі права нікому не потрібні.

Права повинні бути завірені ДЕРЖАВНИМ ОРГАНОМ, тобто ДПС (ДАІ, поліцією і т.д.), але ніяк не якоїсь незрозумілої організацією.

Чи не оформляйте такі права, не викидайте гроші на вітер!

Чи не оформляйте такі права, не викидайте гроші на вітер

Додаткова інформація:

И потрібні права міжнародного зразка для оренди автомобілів?
І чи треба витрачати на їх оформлення час, сили і гроші?

Новости