Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік: куди ще можна виїхати

Стамбул. Тури в місто на Босфорі ще продаються. Віза туди не потрібна, та й місць в літаках та готелях вистачає

Стара добра європейська традиція планувати відпускні та святкові подорожі за півроку у нас приживається повільно. З різних причин нерідко рішення приймається в останній момент. Тому досвідчені турменеджери знають, що в останній тиждень року потрібно чекати більше дзвінків від спраглих поїхати "куди-небудь". Для цієї категорії наших читачів редакція підготувала інструкція на тему "куди ще можна втекти з України перед самим Новим роком".

ШЛАГБАУМ ЩЕ піднято


Йорданія. На березі Мертвого моря. Хоча він виглядає суворо, тут працюють кілька розкішних

СПЕКОТНІ КРАЇНИ. Акули ніяк не вплинули на популярність єгипетських курортів. За словами Олени Шаповалової, в "Пан Укрейн" не було жодної відмови від поїздки. Так що Єгипет на Новий рік в незмінному фаворі - гарячих турів немає, на чартери місць мало, кращі по співвідношенню ціна-якість готелі вже розібрані. Але тури на Червоне море все одно продаються: готелів там багато, і місця вистачить усім. Якщо побоюєтеся їхати до Єгипту, але хочете побувати на Червоному морі, вирушайте до Йорданії. Нападів акул біля йорданського берега поки помічено не було, тури продаються, візу отримаєте після прильоту. Заодно можна зануритися в Мертве море і відвідати знамениту Петру - древнє місто, висічене в скелях.

ЄВРОПА І ТУРЕЧЧИНА. Тим, хто ще сподівається помилуватися новорічної Європою, не варто втрачати надію. Отримати шенгенську візу в ряд країн ще реально. За словами Юрія Михайленко, можна поїхати до Франції та країни Бенілюксу (Бельгія, Нідерланди, Люксембург). "Ті ж голландці відкривають візу за 3 дні, а автобусні тури зараз є в пропозиціях українських турфірм. Однак швидко можна отримати візу лише в тому випадку, якщо правильно підготувати пакет документів, а ваша особистість не викликає сумнівів у посольських клерків (є шенгенські візи в паспорті, постійне джерело доходу, місце роботи і т. д.). до речі, ще можна і в Скандинавію встигнути поїхати. Наприклад, в Норвегію можна швидко візу оформити ", - говорить експерт.


Голандія. Поїздка в кінці грудня - рідкісний шанс побачити млини в снігу і замерзлі канали

Для любителів гірських лиж відкритою залишається новорічна Румунія. "Посольство Румунії встигає оформити вам термінову візу, - каже Андрій Скорик, директор туроператора "Укрром". - А до Синаї або Пояни Брашов можна доїхати на автобусі, і з розміщенням там проблем немає ".

Незмінно доступною для українців (якщо не в фінансовому, то хоча б в плані візовому і транспортному) залишається Туреччина. Хіба що на гірськолижні курорти не потрапити, так як місць на чартери немає, а в Антальї залишилися поодинокі місця в готелях. У разі якщо не виходить потрапити на середземноморське узбережжя або в гори, то завжди можна зустріти Новий рік в Стамбулі.

РОСІЯ. Якщо бути зовсім об'єктивним, то слід згадати Домбай і Приельбруссі. Туди і віза не потрібна, і доїхати можна поїздом. Тільки радити Північний Кавказ як місце для новорічної подорожі варто тільки маніакальним фанатам відпочинку "a la Dragobrat". Тому що за щастя катання на диких, недоглянутих схилах потрібно платити проїздом в поїзді і древньої маршрутці і ночівлею в орендованій квартирі, що пам'ятає ще часи Висоцького і Візбора.

КУДИ ВЖЕ НЕ ВСТИГНУТИ

СПЕКОТНІ КРАЇНИ. На багато курортів вже просто не потрапиш. Олена Шаповалова, директор туроператора "Пан Укрейн", так коментує ситуацію: "На новорічні та різдвяні свята місць на популярних туристичних напрямках практично не залишилося. Наприклад, в Таїланд місця є тільки на 25 грудня і 5-8 січня - тобто найпопулярніші дати заповнені ".

За словами Аркадія Маслова, комерційного директора компанії TEZ TOUR UKRAINE, тури на далекі екзотичні курорти (Куба, Домінікана, Мальдіви) також вже розпродані.

Відсутність місць в літаках завадить відправитися на Новий рік в Емірати. За словами Олени Шаповалової, немає вже місць в літаках на Дубай і Абу-Дабі. Вільні крісла з'являються тільки з перших чисел січня. Що дуже прикро, адже візу в посольстві ОАЕ можна оформляти до 29 грудня включно.

Набирають популярність курорти Гоа і Шрі-Ланки на цьому тижні теж стають практично недоступні. За словами начальника відділу бронювання компанії "Ідріска-Тур" Юлії Горкун, залишилися поодинокі вільні крісла в літаках. Та й то головним чином в бізнес-класі.

Ізраїль на новорічні дати також закритий. Питання не в місцях на чартери, а в неможливості зробити візу. На Різдво можна ще поїхати. Одним словом, в разі Ізраїлю краще дочекатися запланованої на 9 лютого скасування віз.


Фінляндія. На Новий рік не встигнете оформити візу. Покататися на лайок зможете тільки на Різдво

ЄВРОПА. Невеликий вибір і серед новорічних турів до Європи. За словами Олени Шаповалової, посольство Австрії давно вже не приймає документи на оформлення віз. Колегу підтримує Юрій Михайленко, директор турагентства "Грін Холідейс": "Так, отримати візу в посольствах Австрії на цьому тижні вже нереально. Як і в посольствах Угорщини та Словаччини". Пізно вже відкривати і візу до Фінляндії, хіба що на Різдво можна встигнути. "Однак ті, у кого є мультивіза, можуть заощадити трохи, купивши новорічний тур прямо зараз. Як правило, останні місця в готелях продаються зі знижкою в 10-15%. Квитки на останні числа грудня ще є", - пояснює Юлія Шахназарова, заступник директора туроператора "Делфа".

Які залишилися на батьківщині


Водяники. Траси тут хоч і нескладні, зате широкі і підйомники нові - не ламаються

Втече ЗА МІСТО. Найпростіший спосіб - виїхати за місто на 2-3 дні в готельно-розважальний комплекс поруч зі столицею. Головне - підібрати те, що відповідає вашим прагненням. Це може бути просто кілька спокійних днів в санаторії, галаслива святкова вечірка з подальшим "курсом реабілітації" або більш-менш активним відпочинком. Наприклад, верховою їздою, квадроцикламі або пейнтболом. В середньому двомісний номер обійдеться в 800-900 грн. за добу, а святкова вечірка - 1000-1500 грн. Часто організатори пропонують пакет, який включає не тільки гулянку, а й добу проживання.

На лижних трасах. Любителі гірських лиж, які не виїхали за кордон і в Карпати, можуть заглушити снеготоксікоз в гірськолижних центрах недалеко від столиці. Крім Протасова Яру (в новорічну ніч там можна кататися до ранку і відсвяткувати Новий рік в кафе під феєрверк), інші варіанти новорічного катання - траси в Водяниках, що в Черкаській обл., Сорочин Яру і "Корчака" на Полтавщині. Якщо до кінця грудня протримається хоч якийсь мороз, то катання забезпечено: снігові гармати там є. Звичайно, ці траси непрестижні для снобів і нудні для асів, але як активний відпочинок для всієї сім'ї підійдуть.

Водяники виглядають найбільш привабливо через свою близькість до Києва. Крім того, тут відпрацьовані трансфери з Києва (120 грн. З людини). Автобус залишається на стоянці і лижники можуть залишити свої речі в салоні або перепочити в кріслі. У Водяниках буде катання і в ніч на 1 січня. Зупинитися можна не тільки в готелі комплексу, де на Новий рік номер обходиться в 1500-2000 грн., Але і в селах поруч. Там беруть 100-150 грн. за ніч в звичайному сільському будинку. У Сорочин Яру нічого не влаштовують в новорічну ніч. "31 грудня катання закінчиться о 21.00 та 1 січня розпочнеться о 10.00", - так пояснили по телефону. База "Корчак" також не збирається святкувати. Ситуація з поселенням в Сорочин Яру і "Корчака" виявилася не райдужна. Готель біля бази "Корчак" заповнена. Але зони катання розташовані не далі 20 км від Полтави, де завжди можна зупинитися в приватних готелях із вартістю номерів по 300-400 грн. за ніч.

АВТОБУСНИЙ ТУР. Тим, хто надумався поєднати святкування Нового року і пізнавальну подорож, можна порекомендувати автобусні тури. Наприклад, поїхати автобусом з Києва 30 грудня під Львів і повернутися назад 3 січня. Поїздка передбачає розміщення в готелі 3-4 *, день екскурсій і пару вільних днів. У вартість (1700 грн.) Включений проїзд Київ-Львів-Київ, 2 ночі в номері стандарт в готелі в центрі, два сніданки. Дорожче (1800-2000 грн.) Обійдуться поїздки в Закарпатті чи Карпати. Зазначені ціни не включають в себе ніяких торжеств в новорічну ніч. За них доведеться доплатити 400-600 грн. Врахуйте, що в останній тиждень року вам не вдасться знайти більше, ніж 2-3 місця на подібні екскурсії.

В КАРПАТИ ЕДЕМ електрички, А ДО КРИМУ ЛЕТИМО лоу-кост


Ялта. На пальми під снігом в Новий рік не розраховуйте. Швидше за все, буде тепло і сиро

Проїзд залишається головною проблемою для тих, хто вирушає на південь або захід України в останній тиждень року. З авіарейсами ситуація виглядає терпимо. 30 грудня можна полетіти до Сімферополя За 2500-3000 грн. рейсами звичайної авіакомпанії або за 1200 грн. - бюджетної. На західному напрямку доступні Чернівці за 1800 грн. і Ужгород за 2200-2300 грн. А ось до І.-Франківська (перевалочний пункт до Буковеля і Драгобрата) немає вільних крісел до 31 грудня.

У поїздах до Івано-Франківська і Ворохти на 30 грудня залишалися тільки місця "люкс" (430 грн.). Немає місць на 30 грудня в поїздах до Чернівців (перевалочний пункт до Мигово) і Ужгорода (гірськолижні курорти Славсько, Красія, район Міжгір'я). Також заповнені поїзди до Сімферополя на передноворічні дати. Але квитки на потяги, що йдуть до Києва на початку січня, у продажу є і вибирати є з чого.

Для невибагливих є альтернативний варіант поїзда до Славсько. Їдемо до Тернополя чи Рівне (Тільки вийти на ст. "Здолбунів"), звідти на електричці або маршрутці - до Львова. А там від ж / д вокзалу постійно ходять в Славсько маршрутки. Квиток на електричку на 29 грудня потрібно купувати вже зараз. Втім, тих, хто збирається на Буковину і Гуцульщину нема на лижах кататися, а провести час на природі, може виручити автобус Київ-Косів (130 грн.). Його маршрут пролягає через Чернівці і південну частину Гуцульщини. Та й квитки на передноворічні дати ще продаються. Нагадаємо, що автобусний рейс Київ-Ялта вже закритий на зимовий період.

Нехай на ПОСТОЙ. У Карпатах житло в радіусі 10-15 км від основних гірськолижних центрів зайнято на 95% аж до Різдва. Так, керівник проекту "Ізкі" Андрій Бойко розповів, що всі котеджі курорту на новорічні дати вже зайняті. У минулому році в цей же час нам вдалося знайти в Ізках вільний котедж на 4-5 осіб. Однак врахуємо, що 5% житла десь в Карпатах все ще пустує. Як правило, це якийсь нестандарт - або занадто дорогі котеджі, або розташовані в незручному місці, або скромні кімнатки. "Рік тому сусідка привела людей за кілька годин до Нового року, - розповідає офіціантка Оксана з Славсько. - Ми їм диван на кухні здали, так як інші кімнати були зайняті. А з батьками в спальні ночували. Це нормально. Якщо люди приїхали, хіба можна їх залишити на вулиці? За такий варіант багато грошей не візьмеш - максимум 100 грн. ".

Ціни на проживання в порівнянні з минулим роком не змінилися: місце в приватному секторі обійдеться в межах 60-100 грн. в залежності від умов проживання і віддаленості від підйомників. Для карпатської готельної "класики" (кімната з усіма зручностями в дерев'яному котеджі) розкид цін на святкові дати - 600-800 грн. на двох.

Якщо вам захочеться зустріти 2011 рік на ПБК, то з житлом проблем не виникне. Найдешевше знайти квартиру, приїхавши на місце. Гнити своє і не піддавайтеся на першу-ліпшу пропозицію. Адже в грудні порожніх квартир більше, ніж приїжджих. А ціни в порівнянні з минулим роком не змінилися - 1-кімн. квартира з ремонтом в 10-15 хвилинах від набережної обійдеться в 150-200 грн.

На ПБК традиційно немає місць тільки в "Ореанді". Всі інші засоби розміщення будуть тільки раді гостям і заманюють клієнтів акційними цінами на проживання та різними святковими заходами. Respect Hall Resort & SPA пропонує "Новорічний пакет" за 18 000 грн. (З 31.01.10 - 03.01.11) - проживання 4 осіб за ціною 2-х в просторих апартаментах. У вартість пакету входить: новорічний подарунок у номер (шампанське, фрукти), анімаційні програми і подарунки для дітей, новорічна програма і банкет. А SPA-готель "Сосновий гай" пропонує новорічний пакет "Happy New Life - Жити легко" (31.12 - 03.01). У вартість новорічного пакету (4200-6000 грн. З людини в залежності від номера) входить: проживання; новорічний банкет і шоу-програми на протязі всього перебування; харчування - повний пансіон; відвідування басейну; сауна; солярій; тренажерний зал; деякі лікувально-оздоровчі послуги.

Дешевше обійдеться святкування Нового року в готелі "Ялта-Інтурист". Вартість проживання 1 людини в 2-місному номері - 300-450 грн. / Добу. Новорічний банкет і шоу-програма - 1500-1800 грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Якщо люди приїхали, хіба можна їх залишити на вулиці?

Новости