Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах

  1. Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах ...
  2. Види закусок і їх класифікація
  3. Технологія приготування та секрети різних рецептів
  4. Як прикрасити (оформлення)?
  5. Підбиваючи підсумки…
  6. Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах
  7. Види закусок і їх класифікація
  8. Технологія приготування та секрети різних рецептів
  9. Як прикрасити (оформлення)?
  10. Підбиваючи підсумки…
  11. Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах
  12. Види закусок і їх класифікація
  13. Технологія приготування та секрети різних рецептів
  14. Як прикрасити (оформлення)?
  15. Підбиваючи підсумки…
  16. Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах
  17. Види закусок і їх класифікація
  18. Технологія приготування та секрети різних рецептів
  19. Як прикрасити (оформлення)?
  20. Підбиваючи підсумки…

Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах

Історія і загальна характеристика

Закуски - це легка їжа, яка передує основний трапези. Бувають вони найрізноманітнішими - на основі м'яса, риби, морепродуктів, ковбаси, сиру, грибів, овочів і фруктів. Таким чином, асортимент закусок дуже широкий і перерахувати всі страви, які стосуються закусок, просто неможливо.

Як правило, служать вони для збудження апетиту або є закускою до спиртних напоїв. Крім того закуска може стати перекусом між прийомами їжі.

Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина. Але це було меню простолюдинів, в той час, як у бояр закуски були куди як нескромно - смачні молочні поросята з хроном, ікра чорна і червона, домашні копчені ковбаси, простий холодець, холодець і різноманітне холодець - це все також подавалося саме перед основною стравою і було закусками, тобто легким перекусом.

Історія закусок в такому вигляді, якими ми їх бачимо зараз, почалася на Русі з 18-го століття. До цього часу закускою називали холодний сніданок, сервірований в домашніх умовах з їжі, що залишилася з вечері. Саме завдяки цьому багато холодні страви російської кухні, зокрема, всілякі смакоту і продукти копчення стали іменуватися закускою. Крім того закуска на увазі який-небудь продукт, який слід вживати в прикуску до чого-небудь.

Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку» Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку». Вважається, що саме так вперше і зародилися шведський стіл і закуски для фуршету, де оформлені ті ж інгредієнти, що і в основних блюдах - м'ясо, риба, коренеплоди, сири і фрукти - але в більш компактному варіанті або, як його ще називають, в фуршетном вигляді.

Найбільша різноманітність подібних блюд відзначається саме в російської кулінарії, хоча вони присутні в кулінарії багатьох інших країн. Так, наприклад, у Великій Британії закуску називають appetizer, у Франції - hors d'oeuvres, в Греції - meze, в Іспанії - tapas, в Італії - antipasto, в країнах арабського світу - mazza. Список країн, звичайно, на цьому не обмежується, він набагато ширше.

Цікавий факт з області історії закусок, стосується даного виду страви в Швеції, а вірніше його подачі. Так як закуску використовували хліб і все, що з ним поєднується. При цьому називалося подібна страва smörgåsbord, що дослівно означає бутербродний стіл. Отже, дану закуску сервірували в кімнаті, що передує їдальнею. Кожен, по шляху до їдальні, повинен був пригоститися смачним бутербродом і тільки потім приступати до основної трапези.

Подавали закуски, як правило, за 2-3 години до основного прийому їжі. Опис ж страв, які подавали в їх якості, заслуговує окремої самостійної статті. Надалі, час подачі закусок все більш і більш наближалося до основного прийому їжі, і, згодом, стало його невід'ємною частиною. Що до різноманітності страв, то воно ставало тільки багатшими. Тому в наші дні зовсім не дивно, що кілька різних закусок на столі стають повноцінним обідом або вечерею.

Детальніше характеристику закусок розглянемо в наступних розділах даної статті.

Види закусок і їх класифікація

Існують десятки видів закусок і з основними з них ми постараємося вас познайомити. Основний класифікаційний ознака для цієї страви - це його продукт основа. Таким чином, закуски можуть бути грибними, овочевими, фруктовими, м'ясними, ковбасними, сирними, рибними, а також складаються з морепродуктів, а також і деяких інших продуктів харчування. Така різноманітність зумовлює і спосіб кулінарної обробки вихідної сировини. Так в процесі приготування закуски можуть, як не наражатися, так і піддаватися термічній обробці (закусочні страви можуть бути вареними, смаженими, запеченими в духовці або в інших новомодних кухонних аксесуарах). Саме тому при подачі закуски можуть бути холодними, теплими або гарячими.

Поділяються закуски і по виду подачі Поділяються закуски і по виду подачі. Так, це можуть бути канапе (невеликі бутербродики насаджені на шпажки або зубочистки), оригінальні салати в невеликих тарталетках (кошиках), рулетики, шматочки наслідках тортів, крекери або шматочки хліба з намазуванням, закуски подані на ложках, закуски у вигляді кульок, всілякі нарізки (ковбасні, рибні, сирні, фруктові, овочеві) і багато інших.

Класифікація закусок залежить також від приводу відповідно, з якими їх готують. Так вони можуть бути буденними, приготованими в домашніх умовах в якості перекусу на роботу або в дорогу. Як правило, це всілякі бутерброди. Крім того виділяють святкові закуски. Їх готують до різних свят, таких як День народження (в т.ч. ювілей), Новий рік, 8 березня і до багатьох інших. До дня всіх закоханих готують особливі романтичні закуски, оформлені у вигляді сердечок. Вони можуть бути як солодкими, так і несолодкими. Втім, практично всі святкові закуски прикрашають особливим чином. Цікаві в цьому відношенні закуски до дитячого Дня народження або будь-яких інших дитячих свят. Для дітей їх оформляють у вигляді казкових і мультиплікаційних героїв, вони перетворюють святковий стіл в щось справді фантастичне. Особливий підвид святкових закусок - це закуски для компанії гостей на вечірку. Вони можуть бути найрізноманітнішими, але, як правило, досить прості в оформленні. До речі, найчастіше це страви, призначені в якості доповнення до будь-якого алкогольного напою. Розглянемо динний вид закусок більш докладно.

Закуски до міцних алкогольних напоїв:

  • до горілки - всілякі смакоту (мариновані або квашені огірочки і помідори, квашена капуста, консервовані кавуни і т.д.), м'ясні нарізки, в т.ч. сало, риба в будь-якому вигляді, але, в основному, солона;
  • до віскі - закуска відрізняється в залежності від сорту цього благородного напою, так, наприклад, до легкого фруктового віскі підійдуть м'які сири, копчений лосось, запечена качка або нейтральні за смаком суші і роли, до солодкого фруктового віскі можна подавати всілякі десерти, до пряного віскі слід подавати морепродукти, солонуватий віскі закушують ковбасами, шинкою, ролами і суші, а ось кращою закускою для найміцніших сортів віскі стануть копчені м'ясо і риба, блакитний сир;
  • до коньяку - в якості закуски підходять фруктові і сирні нарізки, паштети, телятина, морепродукти, а також деякі шоколадні десерти і безпосередньо сам шоколад.

Закуски до неміцним алкогольних напоїв:

  • до вина - червоне вино поєднується з яскравими за смаковими якостями закусками, особливо з червоним м'ясом і вишуканими твердими сирами, а ось тонкий смак білого вина найкраще оттенят риба і морепродукти, але в разі якщо червоне або біле вино є напівсолодких, то до нього можна подати десерт з ніжним солодким фруктовим смаком;
  • до коктейлів - чудовою, а можна навіть сказати ідеальної, закускою є канапе, якщо звичайно не йдеться про солодкі лонг дрінк, які взагалі можна не закушувати;
  • до мартіні - традиційно в якості закуски подають фрукти або ягоди, а також оливки і маслини, нанизані на шпажки, досить смачне поєднання виходить з солоними крекерами і сиром, крім того до мартіні можна подавати морські закуски (рибу і морепродукти);
  • до пива - подають, як правило, ситні і оригінальні за смаковими характеристиками закуски, це можуть бути, наприклад, гострі курячі крильця, крім того добре з цим напоєм поєднуються хрусткі сухарики (з добавками і без), а також сушені або в'ялені м'ясо, риба , морепродукти, крім того відмінна пивна закуска - асорті горішків;
  • до шампанського - традиційним варіантом закуски є фрукти, сири, канапе, вони повинні бути легкими, що володіють ніжним смаком, а ось виражені солодкі закуски до ігристому вину не підходять категорично.

Дозволити приготувати собі закуску може кожен, адже ця страва може бути і дорогим і досить бюджетним і скромним. Це саме та їжа, яка кардинально змінить будь-який стіл - буденний або святковий. Саме закуски дозволяють відкривати нові горизонти використання звичних, здавалося б, продуктів. Тому десяток інший рецептів обов'язково повинен бути в загашнику будь господині.

Технологія приготування та секрети різних рецептів

Технологія приготування закусок в домашніх, так і в інших, умовах не може бути зведена до якогось компактному списку рекомендацій, адже, як ми з'ясували раніше, існують десятки видів закусок. При цьому зробити закуску можна практично з будь-якого продукту. М'ясо, риба, гриби, овочі, фрукти - мають свої особливості обробки. Саме тому з особливостями приготування тієї чи іншої закуски ми пропонуємо вам познайомитися безпосередньо в обраному рецепті. Крім конкретного керівництва до дії, описаного текстом, в кожному рецепті присутні покрокові фото. Завдяки докладними фотографіям процесу готування, у вас не залишиться жодного питання без відповіді. Чи не втаїться жоден секрет того, як зробити ту чи іншу закуску воістину смачною!

Як прикрасити (оформлення)?

Прикрасити закуску - це, мабуть, найцікавіша частина процесу її приготування. Найцікавіша, але, тим не менш, не найпростіша. Однак ми допоможемо вам в питанні оформлення. На картинках, що слідують нижче, будуть приведені найцікавіші варіанти прикраси поширених закусок. Черпайте натхнення і доводите кулінарні рецепти приготування і оформлення закусок до досконалості!

Підбиваючи підсумки…

Який би не був привід приготування закуски, наші рецепти допоможуть вам в їх приготуванні. Текстові рекомендації рецепта, супроводжуються покроковими фото, а значить, жоден нюанс не вислизне від вас.

В даному розділі ви точно знайдете оригінальну і смачну закуску, яка зможете стати вашим коронною стравою!

Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах

Історія і загальна характеристика

Закуски - це легка їжа, яка передує основний трапези. Бувають вони найрізноманітнішими - на основі м'яса, риби, морепродуктів, ковбаси, сиру, грибів, овочів і фруктів. Таким чином, асортимент закусок дуже широкий і перерахувати всі страви, які стосуються закусок, просто неможливо.

Як правило, служать вони для збудження апетиту або є закускою до спиртних напоїв. Крім того закуска може стати перекусом між прийомами їжі.

Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина. Але це було меню простолюдинів, в той час, як у бояр закуски були куди як нескромно - смачні молочні поросята з хроном, ікра чорна і червона, домашні копчені ковбаси, простий холодець, холодець і різноманітне холодець - це все також подавалося саме перед основною стравою і було закусками, тобто легким перекусом.

Історія закусок в такому вигляді, якими ми їх бачимо зараз, почалася на Русі з 18-го століття. До цього часу закускою називали холодний сніданок, сервірований в домашніх умовах з їжі, що залишилася з вечері. Саме завдяки цьому багато холодні страви російської кухні, зокрема, всілякі смакоту і продукти копчення стали іменуватися закускою. Крім того закуска на увазі який-небудь продукт, який слід вживати в прикуску до чого-небудь.

Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку» Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку». Вважається, що саме так вперше і зародилися шведський стіл і закуски для фуршету, де оформлені ті ж інгредієнти, що і в основних блюдах - м'ясо, риба, коренеплоди, сири і фрукти - але в більш компактному варіанті або, як його ще називають, в фуршетном вигляді.

Найбільша різноманітність подібних блюд відзначається саме в російської кулінарії, хоча вони присутні в кулінарії багатьох інших країн. Так, наприклад, у Великій Британії закуску називають appetizer, у Франції - hors d'oeuvres, в Греції - meze, в Іспанії - tapas, в Італії - antipasto, в країнах арабського світу - mazza. Список країн, звичайно, на цьому не обмежується, він набагато ширше.

Цікавий факт з області історії закусок, стосується даного виду страви в Швеції, а вірніше його подачі. Так як закуску використовували хліб і все, що з ним поєднується. При цьому називалося подібна страва smörgåsbord, що дослівно означає бутербродний стіл. Отже, дану закуску сервірували в кімнаті, що передує їдальнею. Кожен, по шляху до їдальні, повинен був пригоститися смачним бутербродом і тільки потім приступати до основної трапези.

Подавали закуски, як правило, за 2-3 години до основного прийому їжі. Опис ж страв, які подавали в їх якості, заслуговує окремої самостійної статті. Надалі, час подачі закусок все більш і більш наближалося до основного прийому їжі, і, згодом, стало його невід'ємною частиною. Що до різноманітності страв, то воно ставало тільки багатшими. Тому в наші дні зовсім не дивно, що кілька різних закусок на столі стають повноцінним обідом або вечерею.

Детальніше характеристику закусок розглянемо в наступних розділах даної статті.

Види закусок і їх класифікація

Існують десятки видів закусок і з основними з них ми постараємося вас познайомити. Основний класифікаційний ознака для цієї страви - це його продукт основа. Таким чином, закуски можуть бути грибними, овочевими, фруктовими, м'ясними, ковбасними, сирними, рибними, а також складаються з морепродуктів, а також і деяких інших продуктів харчування. Така різноманітність зумовлює і спосіб кулінарної обробки вихідної сировини. Так в процесі приготування закуски можуть, як не наражатися, так і піддаватися термічній обробці (закусочні страви можуть бути вареними, смаженими, запеченими в духовці або в інших новомодних кухонних аксесуарах). Саме тому при подачі закуски можуть бути холодними, теплими або гарячими.

Поділяються закуски і по виду подачі Поділяються закуски і по виду подачі. Так, це можуть бути канапе (невеликі бутербродики насаджені на шпажки або зубочистки), оригінальні салати в невеликих тарталетках (кошиках), рулетики, шматочки наслідках тортів, крекери або шматочки хліба з намазуванням, закуски подані на ложках, закуски у вигляді кульок, всілякі нарізки (ковбасні, рибні, сирні, фруктові, овочеві) і багато інших.

Класифікація закусок залежить також від приводу відповідно, з якими їх готують. Так вони можуть бути буденними, приготованими в домашніх умовах в якості перекусу на роботу або в дорогу. Як правило, це всілякі бутерброди. Крім того виділяють святкові закуски. Їх готують до різних свят, таких як День народження (в т.ч. ювілей), Новий рік, 8 березня і до багатьох інших. До дня всіх закоханих готують особливі романтичні закуски, оформлені у вигляді сердечок. Вони можуть бути як солодкими, так і несолодкими. Втім, практично всі святкові закуски прикрашають особливим чином. Цікаві в цьому відношенні закуски до дитячого Дня народження або будь-яких інших дитячих свят. Для дітей їх оформляють у вигляді казкових і мультиплікаційних героїв, вони перетворюють святковий стіл в щось справді фантастичне. Особливий підвид святкових закусок - це закуски для компанії гостей на вечірку. Вони можуть бути найрізноманітнішими, але, як правило, досить прості в оформленні. До речі, найчастіше це страви, призначені в якості доповнення до будь-якого алкогольного напою. Розглянемо динний вид закусок більш докладно.

Закуски до міцних алкогольних напоїв:

  • до горілки - всілякі смакоту (мариновані або квашені огірочки і помідори, квашена капуста, консервовані кавуни і т.д.), м'ясні нарізки, в т.ч. сало, риба в будь-якому вигляді, але, в основному, солона;
  • до віскі - закуска відрізняється в залежності від сорту цього благородного напою, так, наприклад, до легкого фруктового віскі підійдуть м'які сири, копчений лосось, запечена качка або нейтральні за смаком суші і роли, до солодкого фруктового віскі можна подавати всілякі десерти, до пряного віскі слід подавати морепродукти, солонуватий віскі закушують ковбасами, шинкою, ролами і суші, а ось кращою закускою для найміцніших сортів віскі стануть копчені м'ясо і риба, блакитний сир;
  • до коньяку - в якості закуски підходять фруктові і сирні нарізки, паштети, телятина, морепродукти, а також деякі шоколадні десерти і безпосередньо сам шоколад.

Закуски до неміцним алкогольних напоїв:

  • до вина - червоне вино поєднується з яскравими за смаковими якостями закусками, особливо з червоним м'ясом і вишуканими твердими сирами, а ось тонкий смак білого вина найкраще оттенят риба і морепродукти, але в разі якщо червоне або біле вино є напівсолодких, то до нього можна подати десерт з ніжним солодким фруктовим смаком;
  • до коктейлів - чудовою, а можна навіть сказати ідеальної, закускою є канапе, якщо звичайно не йдеться про солодкі лонг дрінк, які взагалі можна не закушувати;
  • до мартіні - традиційно в якості закуски подають фрукти або ягоди, а також оливки і маслини, нанизані на шпажки, досить смачне поєднання виходить з солоними крекерами і сиром, крім того до мартіні можна подавати морські закуски (рибу і морепродукти);
  • до пива - подають, як правило, ситні і оригінальні за смаковими характеристиками закуски, це можуть бути, наприклад, гострі курячі крильця, крім того добре з цим напоєм поєднуються хрусткі сухарики (з добавками і без), а також сушені або в'ялені м'ясо, риба , морепродукти, крім того відмінна пивна закуска - асорті горішків;
  • до шампанського - традиційним варіантом закуски є фрукти, сири, канапе, вони повинні бути легкими, що володіють ніжним смаком, а ось виражені солодкі закуски до ігристому вину не підходять категорично.

Дозволити приготувати собі закуску може кожен, адже ця страва може бути і дорогим і досить бюджетним і скромним. Це саме та їжа, яка кардинально змінить будь-який стіл - буденний або святковий. Саме закуски дозволяють відкривати нові горизонти використання звичних, здавалося б, продуктів. Тому десяток інший рецептів обов'язково повинен бути в загашнику будь господині.

Технологія приготування та секрети різних рецептів

Технологія приготування закусок в домашніх, так і в інших, умовах не може бути зведена до якогось компактному списку рекомендацій, адже, як ми з'ясували раніше, існують десятки видів закусок. При цьому зробити закуску можна практично з будь-якого продукту. М'ясо, риба, гриби, овочі, фрукти - мають свої особливості обробки. Саме тому з особливостями приготування тієї чи іншої закуски ми пропонуємо вам познайомитися безпосередньо в обраному рецепті. Крім конкретного керівництва до дії, описаного текстом, в кожному рецепті присутні покрокові фото. Завдяки докладними фотографіям процесу готування, у вас не залишиться жодного питання без відповіді. Чи не втаїться жоден секрет того, як зробити ту чи іншу закуску воістину смачною!

Як прикрасити (оформлення)?

Прикрасити закуску - це, мабуть, найцікавіша частина процесу її приготування. Найцікавіша, але, тим не менш, не найпростіша. Однак ми допоможемо вам в питанні оформлення. На картинках, що слідують нижче, будуть приведені найцікавіші варіанти прикраси поширених закусок. Черпайте натхнення і доводите кулінарні рецепти приготування і оформлення закусок до досконалості!

Підбиваючи підсумки…

Який би не був привід приготування закуски, наші рецепти допоможуть вам в їх приготуванні. Текстові рекомендації рецепта, супроводжуються покроковими фото, а значить, жоден нюанс не вислизне від вас.

В даному розділі ви точно знайдете оригінальну і смачну закуску, яка зможете стати вашим коронною стравою!

Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах

Історія і загальна характеристика

Закуски - це легка їжа, яка передує основний трапези. Бувають вони найрізноманітнішими - на основі м'яса, риби, морепродуктів, ковбаси, сиру, грибів, овочів і фруктів. Таким чином, асортимент закусок дуже широкий і перерахувати всі страви, які стосуються закусок, просто неможливо.

Як правило, служать вони для збудження апетиту або є закускою до спиртних напоїв. Крім того закуска може стати перекусом між прийомами їжі.

Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина. Але це було меню простолюдинів, в той час, як у бояр закуски були куди як нескромно - смачні молочні поросята з хроном, ікра чорна і червона, домашні копчені ковбаси, простий холодець, холодець і різноманітне холодець - це все також подавалося саме перед основною стравою і було закусками, тобто легким перекусом.

Історія закусок в такому вигляді, якими ми їх бачимо зараз, почалася на Русі з 18-го століття. До цього часу закускою називали холодний сніданок, сервірований в домашніх умовах з їжі, що залишилася з вечері. Саме завдяки цьому багато холодні страви російської кухні, зокрема, всілякі смакоту і продукти копчення стали іменуватися закускою. Крім того закуска на увазі який-небудь продукт, який слід вживати в прикуску до чого-небудь.

Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку» Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку». Вважається, що саме так вперше і зародилися шведський стіл і закуски для фуршету, де оформлені ті ж інгредієнти, що і в основних блюдах - м'ясо, риба, коренеплоди, сири і фрукти - але в більш компактному варіанті або, як його ще називають, в фуршетном вигляді.

Найбільша різноманітність подібних блюд відзначається саме в російської кулінарії, хоча вони присутні в кулінарії багатьох інших країн. Так, наприклад, у Великій Британії закуску називають appetizer, у Франції - hors d'oeuvres, в Греції - meze, в Іспанії - tapas, в Італії - antipasto, в країнах арабського світу - mazza. Список країн, звичайно, на цьому не обмежується, він набагато ширше.

Цікавий факт з області історії закусок, стосується даного виду страви в Швеції, а вірніше його подачі. Так як закуску використовували хліб і все, що з ним поєднується. При цьому називалося подібна страва smörgåsbord, що дослівно означає бутербродний стіл. Отже, дану закуску сервірували в кімнаті, що передує їдальнею. Кожен, по шляху до їдальні, повинен був пригоститися смачним бутербродом і тільки потім приступати до основної трапези.

Подавали закуски, як правило, за 2-3 години до основного прийому їжі. Опис ж страв, які подавали в їх якості, заслуговує окремої самостійної статті. Надалі, час подачі закусок все більш і більш наближалося до основного прийому їжі, і, згодом, стало його невід'ємною частиною. Що до різноманітності страв, то воно ставало тільки багатшими. Тому в наші дні зовсім не дивно, що кілька різних закусок на столі стають повноцінним обідом або вечерею.

Детальніше характеристику закусок розглянемо в наступних розділах даної статті.

Види закусок і їх класифікація

Існують десятки видів закусок і з основними з них ми постараємося вас познайомити. Основний класифікаційний ознака для цієї страви - це його продукт основа. Таким чином, закуски можуть бути грибними, овочевими, фруктовими, м'ясними, ковбасними, сирними, рибними, а також складаються з морепродуктів, а також і деяких інших продуктів харчування. Така різноманітність зумовлює і спосіб кулінарної обробки вихідної сировини. Так в процесі приготування закуски можуть, як не наражатися, так і піддаватися термічній обробці (закусочні страви можуть бути вареними, смаженими, запеченими в духовці або в інших новомодних кухонних аксесуарах). Саме тому при подачі закуски можуть бути холодними, теплими або гарячими.

Поділяються закуски і по виду подачі Поділяються закуски і по виду подачі. Так, це можуть бути канапе (невеликі бутербродики насаджені на шпажки або зубочистки), оригінальні салати в невеликих тарталетках (кошиках), рулетики, шматочки наслідках тортів, крекери або шматочки хліба з намазуванням, закуски подані на ложках, закуски у вигляді кульок, всілякі нарізки (ковбасні, рибні, сирні, фруктові, овочеві) і багато інших.

Класифікація закусок залежить також від приводу відповідно, з якими їх готують. Так вони можуть бути буденними, приготованими в домашніх умовах в якості перекусу на роботу або в дорогу. Як правило, це всілякі бутерброди. Крім того виділяють святкові закуски. Їх готують до різних свят, таких як День народження (в т.ч. ювілей), Новий рік, 8 березня і до багатьох інших. До дня всіх закоханих готують особливі романтичні закуски, оформлені у вигляді сердечок. Вони можуть бути як солодкими, так і несолодкими. Втім, практично всі святкові закуски прикрашають особливим чином. Цікаві в цьому відношенні закуски до дитячого Дня народження або будь-яких інших дитячих свят. Для дітей їх оформляють у вигляді казкових і мультиплікаційних героїв, вони перетворюють святковий стіл в щось справді фантастичне. Особливий підвид святкових закусок - це закуски для компанії гостей на вечірку. Вони можуть бути найрізноманітнішими, але, як правило, досить прості в оформленні. До речі, найчастіше це страви, призначені в якості доповнення до будь-якого алкогольного напою. Розглянемо динний вид закусок більш докладно.

Закуски до міцних алкогольних напоїв:

  • до горілки - всілякі смакоту (мариновані або квашені огірочки і помідори, квашена капуста, консервовані кавуни і т.д.), м'ясні нарізки, в т.ч. сало, риба в будь-якому вигляді, але, в основному, солона;
  • до віскі - закуска відрізняється в залежності від сорту цього благородного напою, так, наприклад, до легкого фруктового віскі підійдуть м'які сири, копчений лосось, запечена качка або нейтральні за смаком суші і роли, до солодкого фруктового віскі можна подавати всілякі десерти, до пряного віскі слід подавати морепродукти, солонуватий віскі закушують ковбасами, шинкою, ролами і суші, а ось кращою закускою для найміцніших сортів віскі стануть копчені м'ясо і риба, блакитний сир;
  • до коньяку - в якості закуски підходять фруктові і сирні нарізки, паштети, телятина, морепродукти, а також деякі шоколадні десерти і безпосередньо сам шоколад.

Закуски до неміцним алкогольних напоїв:

  • до вина - червоне вино поєднується з яскравими за смаковими якостями закусками, особливо з червоним м'ясом і вишуканими твердими сирами, а ось тонкий смак білого вина найкраще оттенят риба і морепродукти, але в разі якщо червоне або біле вино є напівсолодких, то до нього можна подати десерт з ніжним солодким фруктовим смаком;
  • до коктейлів - чудовою, а можна навіть сказати ідеальної, закускою є канапе, якщо звичайно не йдеться про солодкі лонг дрінк, які взагалі можна не закушувати;
  • до мартіні - традиційно в якості закуски подають фрукти або ягоди, а також оливки і маслини, нанизані на шпажки, досить смачне поєднання виходить з солоними крекерами і сиром, крім того до мартіні можна подавати морські закуски (рибу і морепродукти);
  • до пива - подають, як правило, ситні і оригінальні за смаковими характеристиками закуски, це можуть бути, наприклад, гострі курячі крильця, крім того добре з цим напоєм поєднуються хрусткі сухарики (з добавками і без), а також сушені або в'ялені м'ясо, риба , морепродукти, крім того відмінна пивна закуска - асорті горішків;
  • до шампанського - традиційним варіантом закуски є фрукти, сири, канапе, вони повинні бути легкими, що володіють ніжним смаком, а ось виражені солодкі закуски до ігристому вину не підходять категорично.

Дозволити приготувати собі закуску може кожен, адже ця страва може бути і дорогим і досить бюджетним і скромним. Це саме та їжа, яка кардинально змінить будь-який стіл - буденний або святковий. Саме закуски дозволяють відкривати нові горизонти використання звичних, здавалося б, продуктів. Тому десяток інший рецептів обов'язково повинен бути в загашнику будь господині.

Технологія приготування та секрети різних рецептів

Технологія приготування закусок в домашніх, так і в інших, умовах не може бути зведена до якогось компактному списку рекомендацій, адже, як ми з'ясували раніше, існують десятки видів закусок. При цьому зробити закуску можна практично з будь-якого продукту. М'ясо, риба, гриби, овочі, фрукти - мають свої особливості обробки. Саме тому з особливостями приготування тієї чи іншої закуски ми пропонуємо вам познайомитися безпосередньо в обраному рецепті. Крім конкретного керівництва до дії, описаного текстом, в кожному рецепті присутні покрокові фото. Завдяки докладними фотографіям процесу готування, у вас не залишиться жодного питання без відповіді. Чи не втаїться жоден секрет того, як зробити ту чи іншу закуску воістину смачною!

Як прикрасити (оформлення)?

Прикрасити закуску - це, мабуть, найцікавіша частина процесу її приготування. Найцікавіша, але, тим не менш, не найпростіша. Однак ми допоможемо вам в питанні оформлення. На картинках, що слідують нижче, будуть приведені найцікавіші варіанти прикраси поширених закусок. Черпайте натхнення і доводите кулінарні рецепти приготування і оформлення закусок до досконалості!

Підбиваючи підсумки…

Який би не був привід приготування закуски, наші рецепти допоможуть вам в їх приготуванні. Текстові рекомендації рецепта, супроводжуються покроковими фото, а значить, жоден нюанс не вислизне від вас.

В даному розділі ви точно знайдете оригінальну і смачну закуску, яка зможете стати вашим коронною стравою!

Закуски смачні та оригінальні - прості рецепти приготування з покроковими фото в домашніх умовах

Історія і загальна характеристика

Закуски - це легка їжа, яка передує основний трапези. Бувають вони найрізноманітнішими - на основі м'яса, риби, морепродуктів, ковбаси, сиру, грибів, овочів і фруктів. Таким чином, асортимент закусок дуже широкий і перерахувати всі страви, які стосуються закусок, просто неможливо.

Як правило, служать вони для збудження апетиту або є закускою до спиртних напоїв. Крім того закуска може стати перекусом між прийомами їжі.

Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина Історія появи закусок пов'язана безпосередньо з російським столом, де в якості предосновного страви подавалися смакоту, квашені та мариновані овочі, журавлина, бруква і горобина. Але це було меню простолюдинів, в той час, як у бояр закуски були куди як нескромно - смачні молочні поросята з хроном, ікра чорна і червона, домашні копчені ковбаси, простий холодець, холодець і різноманітне холодець - це все також подавалося саме перед основною стравою і було закусками, тобто легким перекусом.

Історія закусок в такому вигляді, якими ми їх бачимо зараз, почалася на Русі з 18-го століття. До цього часу закускою називали холодний сніданок, сервірований в домашніх умовах з їжі, що залишилася з вечері. Саме завдяки цьому багато холодні страви російської кухні, зокрема, всілякі смакоту і продукти копчення стали іменуватися закускою. Крім того закуска на увазі який-небудь продукт, який слід вживати в прикуску до чого-небудь.

Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку» Закуски в більш звичному - менш ситний - для нас вигляді з'явилися на початку 18-го століття в Європі, де було дуже модним замінювати основні страви оригінальними закусочними, приготованими «на швидку руку». Вважається, що саме так вперше і зародилися шведський стіл і закуски для фуршету, де оформлені ті ж інгредієнти, що і в основних блюдах - м'ясо, риба, коренеплоди, сири і фрукти - але в більш компактному варіанті або, як його ще називають, в фуршетном вигляді.

Найбільша різноманітність подібних блюд відзначається саме в російської кулінарії, хоча вони присутні в кулінарії багатьох інших країн. Так, наприклад, у Великій Британії закуску називають appetizer, у Франції - hors d'oeuvres, в Греції - meze, в Іспанії - tapas, в Італії - antipasto, в країнах арабського світу - mazza. Список країн, звичайно, на цьому не обмежується, він набагато ширше.

Цікавий факт з області історії закусок, стосується даного виду страви в Швеції, а вірніше його подачі. Так як закуску використовували хліб і все, що з ним поєднується. При цьому називалося подібна страва smörgåsbord, що дослівно означає бутербродний стіл. Отже, дану закуску сервірували в кімнаті, що передує їдальнею. Кожен, по шляху до їдальні, повинен був пригоститися смачним бутербродом і тільки потім приступати до основної трапези.

Подавали закуски, як правило, за 2-3 години до основного прийому їжі. Опис ж страв, які подавали в їх якості, заслуговує окремої самостійної статті. Надалі, час подачі закусок все більш і більш наближалося до основного прийому їжі, і, згодом, стало його невід'ємною частиною. Що до різноманітності страв, то воно ставало тільки багатшими. Тому в наші дні зовсім не дивно, що кілька різних закусок на столі стають повноцінним обідом або вечерею.

Детальніше характеристику закусок розглянемо в наступних розділах даної статті.

Види закусок і їх класифікація

Існують десятки видів закусок і з основними з них ми постараємося вас познайомити. Основний класифікаційний ознака для цієї страви - це його продукт основа. Таким чином, закуски можуть бути грибними, овочевими, фруктовими, м'ясними, ковбасними, сирними, рибними, а також складаються з морепродуктів, а також і деяких інших продуктів харчування. Така різноманітність зумовлює і спосіб кулінарної обробки вихідної сировини. Так в процесі приготування закуски можуть, як не наражатися, так і піддаватися термічній обробці (закусочні страви можуть бути вареними, смаженими, запеченими в духовці або в інших новомодних кухонних аксесуарах). Саме тому при подачі закуски можуть бути холодними, теплими або гарячими.

Поділяються закуски і по виду подачі Поділяються закуски і по виду подачі. Так, це можуть бути канапе (невеликі бутербродики насаджені на шпажки або зубочистки), оригінальні салати в невеликих тарталетках (кошиках), рулетики, шматочки наслідках тортів, крекери або шматочки хліба з намазуванням, закуски подані на ложках, закуски у вигляді кульок, всілякі нарізки (ковбасні, рибні, сирні, фруктові, овочеві) і багато інших.

Класифікація закусок залежить також від приводу відповідно, з якими їх готують. Так вони можуть бути буденними, приготованими в домашніх умовах в якості перекусу на роботу або в дорогу. Як правило, це всілякі бутерброди. Крім того виділяють святкові закуски. Їх готують до різних свят, таких як День народження (в т.ч. ювілей), Новий рік, 8 березня і до багатьох інших. До дня всіх закоханих готують особливі романтичні закуски, оформлені у вигляді сердечок. Вони можуть бути як солодкими, так і несолодкими. Втім, практично всі святкові закуски прикрашають особливим чином. Цікаві в цьому відношенні закуски до дитячого Дня народження або будь-яких інших дитячих свят. Для дітей їх оформляють у вигляді казкових і мультиплікаційних героїв, вони перетворюють святковий стіл в щось справді фантастичне. Особливий підвид святкових закусок - це закуски для компанії гостей на вечірку. Вони можуть бути найрізноманітнішими, але, як правило, досить прості в оформленні. До речі, найчастіше це страви, призначені в якості доповнення до будь-якого алкогольного напою. Розглянемо динний вид закусок більш докладно.

Закуски до міцних алкогольних напоїв:

  • до горілки - всілякі смакоту (мариновані або квашені огірочки і помідори, квашена капуста, консервовані кавуни і т.д.), м'ясні нарізки, в т.ч. сало, риба в будь-якому вигляді, але, в основному, солона;
  • до віскі - закуска відрізняється в залежності від сорту цього благородного напою, так, наприклад, до легкого фруктового віскі підійдуть м'які сири, копчений лосось, запечена качка або нейтральні за смаком суші і роли, до солодкого фруктового віскі можна подавати всілякі десерти, до пряного віскі слід подавати морепродукти, солонуватий віскі закушують ковбасами, шинкою, ролами і суші, а ось кращою закускою для найміцніших сортів віскі стануть копчені м'ясо і риба, блакитний сир;
  • до коньяку - в якості закуски підходять фруктові і сирні нарізки, паштети, телятина, морепродукти, а також деякі шоколадні десерти і безпосередньо сам шоколад.

Закуски до неміцним алкогольних напоїв:

  • до вина - червоне вино поєднується з яскравими за смаковими якостями закусками, особливо з червоним м'ясом і вишуканими твердими сирами, а ось тонкий смак білого вина найкраще оттенят риба і морепродукти, але в разі якщо червоне або біле вино є напівсолодких, то до нього можна подати десерт з ніжним солодким фруктовим смаком;
  • до коктейлів - чудовою, а можна навіть сказати ідеальної, закускою є канапе, якщо звичайно не йдеться про солодкі лонг дрінк, які взагалі можна не закушувати;
  • до мартіні - традиційно в якості закуски подають фрукти або ягоди, а також оливки і маслини, нанизані на шпажки, досить смачне поєднання виходить з солоними крекерами і сиром, крім того до мартіні можна подавати морські закуски (рибу і морепродукти);
  • до пива - подають, як правило, ситні і оригінальні за смаковими характеристиками закуски, це можуть бути, наприклад, гострі курячі крильця, крім того добре з цим напоєм поєднуються хрусткі сухарики (з добавками і без), а також сушені або в'ялені м'ясо, риба , морепродукти, крім того відмінна пивна закуска - асорті горішків;
  • до шампанського - традиційним варіантом закуски є фрукти, сири, канапе, вони повинні бути легкими, що володіють ніжним смаком, а ось виражені солодкі закуски до ігристому вину не підходять категорично.

Дозволити приготувати собі закуску може кожен, адже ця страва може бути і дорогим і досить бюджетним і скромним. Це саме та їжа, яка кардинально змінить будь-який стіл - буденний або святковий. Саме закуски дозволяють відкривати нові горизонти використання звичних, здавалося б, продуктів. Тому десяток інший рецептів обов'язково повинен бути в загашнику будь господині.

Технологія приготування та секрети різних рецептів

Технологія приготування закусок в домашніх, так і в інших, умовах не може бути зведена до якогось компактному списку рекомендацій, адже, як ми з'ясували раніше, існують десятки видів закусок. При цьому зробити закуску можна практично з будь-якого продукту. М'ясо, риба, гриби, овочі, фрукти - мають свої особливості обробки. Саме тому з особливостями приготування тієї чи іншої закуски ми пропонуємо вам познайомитися безпосередньо в обраному рецепті. Крім конкретного керівництва до дії, описаного текстом, в кожному рецепті присутні покрокові фото. Завдяки докладними фотографіям процесу готування, у вас не залишиться жодного питання без відповіді. Чи не втаїться жоден секрет того, як зробити ту чи іншу закуску воістину смачною!

Як прикрасити (оформлення)?

Прикрасити закуску - це, мабуть, найцікавіша частина процесу її приготування. Найцікавіша, але, тим не менш, не найпростіша. Однак ми допоможемо вам в питанні оформлення. На картинках, що слідують нижче, будуть приведені найцікавіші варіанти прикраси поширених закусок. Черпайте натхнення і доводите кулінарні рецепти приготування і оформлення закусок до досконалості!

Підбиваючи підсумки…

Який би не був привід приготування закуски, наші рецепти допоможуть вам в їх приготуванні. Текстові рекомендації рецепта, супроводжуються покроковими фото, а значить, жоден нюанс не вислизне від вас.

В даному розділі ви точно знайдете оригінальну і смачну закуску, яка зможете стати вашим коронною стравою!

Як прикрасити (оформлення)?
Як прикрасити (оформлення)?
Як прикрасити (оформлення)?
Як прикрасити (оформлення)?

Новости