Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

4 салату на швидку руку без м'яса і майонезу

Валерія Блінова

Навіть в сезон, коли мало свіжих овочів, можна приготувати смачні і незвичайні салати. У них не використовується м'ясо і майонез, тому ці страви прекрасно доповнять меню тих, хто дотримується посту.

Не думайте, що смачний салат можна приготувати тільки з майонезній заправкою, а щось оригінальне - тільки в сезон свіжих овочів, коли доступні баклажани, помідори, болгарський перець, огірки. У досвідчених кулінарів є рецепти швидких в приготуванні, незвичайних, смачних і вітамінних салатів з простих і доступних взимку і на початку весни продуктів. Пропонуємо вашій увазі пікантний салат з буряка і горіхів, екзотичний - з пекінською капустою і мандаринами, ситний - зі смаженими печерицями, найніжніший в тарталетках - рибний.

Листковий салат з пекінською капустою, мандаринами і сухариками

Наріжте пекінську капусту широкими смужками, злегка пам'ятаєте капусту руками, викладіть її одним шаром на широке блюдо. На капусту викладіть 100 г моркви по-корейськи, зверху - нарізані смужками часточки 1 мандарина, зверху - сухарики. Полийте салат заправкою - сік одного мандарина змішайте з 2 ложками рослинного масла і 2 зубчиками подрібненого часнику. Якщо їх не стерегли строгий пост, присипте верхній шар салату тертим сиром (будь-яким).

Ситний салат зі смаженими печерицями та маринованими огірками

Ситний салат зі смаженими печерицями та маринованими огірками

Печериці (500 г) обсмажте з цибулею на олії, змішайте з трьома нарізаними соломкою вареними картоплина, додайте нарізані соломкою солоні або мариновані огірки, дрібно нарізану цибулю і часник.

Пікантний салат з буряка

Зваріть 2 буряки, потріть їх на тертці, додайте кілька зубчиків часнику, товчені горіхи (будь-які), сіль і перець за смаком, заправте рослинним маслом.

Ніжний салат з консервованої сайра (сардинами, тунцем) і кукурудзою в тарталетках
Рибну консерву в маслі добре розм'якшіть виделкою, змішайте з консервованою кукурудзою і кропом. Подавайте в тарталетках, присипавши салат нарізаною зеленою цибулею.

А ще обов'язково дізнайтеся рецепти 5 незвичайних соусів, які замінять майонез

Новости