Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий «Шовковий шлях»: Європа - Чехія - Китай

Мілош Земан в Китаї, Фото: ЧТК   За словами чеського лідера, очолювана ним делегація привезла з собою розробки 38 проектів, і реалізація 22 з них повинна бути підтверджена ще в ході поїздки Мілош Земан в Китаї, Фото: ЧТК За словами чеського лідера, очолювана ним делегація привезла з собою розробки 38 проектів, і реалізація 22 з них повинна бути підтверджена ще в ході поїздки. Решта 16 проектів анонсованого пакету отримають «путівку в життя» в червні поточного року, під час чесько-китайського інвестиційного форуму. У подарунок Сі Цзіньпіну глава Чехії привіз чеський переклад його книги, передмову до якої написав Мілош Земан.

Як було заявлено директором зовнішньополітичного відділу Празького Граду Рудольфом Індраком, під час зустрічі з головою Китаю Мілош Земан намеривается торкнутися також тему розвитку зв'язків на соціальному рівні, наприклад, туризм. Потік китайських туристів до Чеської Республіки постійно зростає, і його новий підйом очікується і в поточному році.

На адресу Китаю часто звучить критика в зв'язку з порушеннями прав людини, і встановлення більш тісних контактів між комуністичною КНР і Чеською Республікою викликає невдоволення з боку багатьох громадських організацій і політиків.

Так, протестами супроводжувався минулорічний візит голови Китаю в Прагу, в ході яких відбулося також кілька зіткнень між прихильниками і противниками нового «китайського вектора» Чехії.

Неоднозначно було сприйнято також офіційну заяву представників правлячих політичних кіл країни, відмежувалися від приїзду в Чеську Республіку Далай-лами, з яким зустрівся чеський міністр культури.

Президент Мілош Земан є прихильником розширення торгівлі з Китаєм. Як аргумент на захист своєї політики в даній сфері він звертає увагу на те, що в цьому ж напрямку діє і ряд країн Європейського союзу.

Під час візиту Сі Цзіньпіна в Чеську Республіку було заявлено про намір довести обсяги китайських інвестицій в Чехії до 2020 року до обсягу 294 мільярдів крон (11,3 мільярда євро).

В даний час, однак, багато аналітиків звертають увагу на запізнювання реалізації частини проектів. Одночасно фахівці кажуть, що для Чехії набагато важливіше розвивати відносини з іншими країнами, перш за все в Європі.

Новости