Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Готель "Вінтаж готель Новий світ", п. Новий Світ. Східний Крим. Готелі Нового Світу. Туроператор "Кандагар".

Рекомендовані екскурсійні маршрути:

Пам'ятки селища Новий світ тісно пов'язані з ім'ям князя Льва Голіцина, засновника кримського виноробства. У Новому світі туристам пропонують прекрасний екскурсійний маршрут по вузькій Голіцинськой стежці уздовж бухт Зелена, Синя і Блакитна, через мис Капчик. Минаючи ялівцевий гай, вони подорожують по чудовому по красі кримському куточку заповідника Караул-Оба. На шляху зупинка в Гроті Шаляпіна, де знаменитий співак свого часу розспівувався, а князь Голіцин витримував в спеціальних нішах чудові вина.

У Новому світі залишилися руїни печерного монастиря 8 століття з вирубаними в скелі хрестами. У селищі є діючий храм святого Луки.

Пам'ятки селища Новий Світ:

Грот Шаляпіна. Дивовижний грот з багатовіковою історією зветься зараз гротом Шаляпіна. Назва грота пов'язано з візитом знаменитого співака. Він любив бувати в гостях у свого друга графа, і звичайно, не міг обійти увагою грот разом з його вмістом. Кажуть, що в гроті Шаляпін давав концерти. Для концертів була обладнана площадка, стояли столики для глядачів. І красива легенда свідчить, що саме в цьому гроті показав свою силу шаляпінський голос - відбившись від стін, потужні звуки розбили келих дорогоцінного Новосветовського шампанського в руці співака.

Голіцинська стежка. Одна з головних визначних пам'яток Нового світу. Стежка бере свій початок на південно-західному березі Зеленої бухти і проходить повз дивовижних природних гротів. Під склепінням грота крізь товщу морської води видно величезну впала брила - камінь "Черепаха", під яким розташовується підводний наскрізний тунель. Прохолодна раковина грота залишається позаду, а стежка веде туристів на західний напрямок, під південні обриви Хоба-Каї. У цій частині Голіцинськой стежки можна побачити скам'янілі залишки коралів, водоростей, морських їжаків - мешканців теплого юрського океану (їм близько 150 мільйонів років).

Мис Капчик, є найбільше запам'ятався елементом ландшафту Нового Світу. Позаду нього видно гострий пік гори Хоба-Кая, відокремленої від Капчіка Синьої бухтою. З Нового Світу по стежці можна дійти до кам'янистого схилу мису Капчик. Мис Капчик, химерно зігнутий і вдається на кілька сот метрів в море.

Урочище Караул-Оба. Гора Караул-Оба охороняє із заходу бухти і ялівцеві гаї Нового Світу. Піднявшись на її вершину і озирнувшись навколо, Ви зрозумієте, чому гора так називається: з вершини видно все узбережжя від мису Меганом до гори Аю-Даг. Мис Караул-Оба названий одним з семи геологічних чудес світу.

Завод шампанських вин "Новий світ". Завод шампанських вин "Новий світ" закладений в 1878 році князем Л. С. Голіциним - основоположником російського промислового виноробства. Хоча ігристі вина за типом шампанського проводилися в Криму задовго до Голіцина, це було всього лише наслідуванням французьких вин. А ось він не просто домігся якості (причому стабільного), але і отримав міжнародне визнання на найвищому рівні. Сьогодні новосвітське колекційне шампанське вважається кращим в Україні. Воно не раз удостоювався найвищих нагород на міжнародних конкурсах і виставках вин. Це вино продається в 78 країнах світу. Всього на заводі "Новий світ" проводиться 10 видів ігристих вин, як білих, так і червоних.


Винний льох в гроті Шаляпіна

Винний льох в гроті Шаляпіна

Голіцинська стежка

Голіцинська стежка

Голіцинська стежка

Голіцинська стежка

Грот Шаляпіна

Грот Шаляпіна

Будинок-музей шампанських вин

Будинок-музей шампанських вин

Будинок-музей Голіцина

Будинок-музей Голіцина

мис Капчик

мис Капчик

Урочище Караул-Оба

Новости