Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вінсент Вайт (Олуво Фаталабі), про автора книг "Шлях ІФА. Таємниці африканського оракула традицій ІФА і Водун Вуду"

Перш ніж торкнутися книг Вінсента Вайта, хочу зробити відступ і трохи розповісти про самого автора

Перш ніж торкнутися книг Вінсента Вайта, хочу зробити відступ і трохи розповісти про самого автора. Вінсент вайт , Один з авторитетних джерел в Росії і Україні знає на практиці східноафриканські магічні культи народу йоруба такі як: Іфá (Предсказательная методи), Оріша (боги / сили природи), Егунгун (культ мертвих), Ійямі (відьмовству і чаклунство) і інших культів.

В іспанських колоній, на Карибські острови, перших африканців племені Й̆оруба завезли приблизно в 1517 році. На даний момент на ост. Куба утворилася традиція Сантерія або Оша-Іфá, на ост. Гаїті Воду (Вуду), а в Бразилії традиція Кандомле і багато інших відгалуження родом з Западной̆ Африки. Західна Африка є джерелом древніх релігійно-магічних традицій, таких як Іфá і Водун. Вінсент Вайт з 2006 року і щорічних поїздок аж до 2015 року вивчав і практикував різні магічні практики в таких селах і містах Західної Африці як: Оді Ремо, Ілобу, Бенін сіті і Ойо.

Особисто я знайомий з Вінсентом Вайт і безумовно, позиція моя доброзичлива і про хороші речі піде мова, але я хотів би бути об'єктивним. По-перше, мені так подобається, а по-друге, чесність - це мій спосіб проявити повагу до сильної особистості.

Бабалаво, а тим більше Олуво - це маг, чаклун і цілитель. З моральними принципами, але вільний у своїх виборах. Бабалаво - не священик, а шаман він нікому і нічого не винен, і, якщо він захоче і це схвалять Сили, він вам допоможе. Особисто я поважаю Вінсента Вайта за те, що не дивлячись на всю зайнятість, він не втратив легкості характеру і добродушності. Поруч з ним немає потреби нікого з себе будувати, театрально кланятися і зображати «велике повагу». Такі речі виявляються у вчинках. Тим не менш, багато езотерики підтримують навколо себе атмосферу сексуальної таємничості. Вінсент Вайт в цьому сенсі простий і самодостатній. Поруч з ним виникає відчуття контролю простору, спокій і захист.

В традиції Іфá є табу, загальні правила, ритуали і так далі. Але в колі учнів це не зведено в ранг релігійності. Повірте, я бачив людей, громади та групи, які постійно обговорюють містичні істини, філософські підходи, намагаються максимально дотримуватися культурний традиціоналізм, а за підсумком магічної сили нуль і суцільна еклектика і базікання. Так, Вінсент Вайт не буде Господь із вами носитися, сильно страхувати або проявляти піклування, і щоб дізнатися якісь серйозні методи, вам буде потрібно не один рік, але це шлях сили, а не танців в нігерійських одязі. Або Нью-Ейдж рух, де все умільці від Бога і мають безмежні можливості. Вінсент Вайт знає безліч секретів, і він їх мені показував поступово, рік за роком, і тим самим я досяг зараз прогресу в житті і роботі.

Інший важливий момент, що Вінсент Вайт російськомовний адекватний успішний практик, бізнесмен, людина з 20-річним практичним досвідом в традиції Іфá. У Західній Африці поняття прокляття, псування, привороту, рассоркі безумовно є (і методів цих багато), але що таке родове прокляття - вони вкрай рідко в курсі. На нашій території ця річ куди більш популярна, і важливо вміти адаптувати автентичні стародавні тексти передбачень, чаклунські практики під наші реалії.

Мені імпонує грань, яку Вінсент Вайт витримує між класикою традиції і гностицизмом. Це дійсно дуже важливий момент, розуміти де і які елементи ритуалів можна замінити або адаптувати під сучасність. В іншому випадку ви ризикуєте перетворитися в послідовника культу, а не живої традиції.

До того ж у Вінсента Вайта є величезний багаж практичних знань за всіма ключовими розділах Іфá, Оріша, культу мертвих і чаклунства. Я знаю деяких людей з VIP-клієнтів Вінсента Вайта, які отримали бажане завдяки його роботам. Я б не хотів вводити вас в ілюзію, мовляв, тут часто-молоко та пряники, вчитися у Вінсента Вайта - це значить бути наполегливим, іноді навіть приставучими, відповідальним і самодостатнім, розлучитися з ілюзією про Вчителя з фільмів про фентезі, але магія взагалі штука НЕ проста.

Іфá-Оріша - це світла традиція, де панує бездоганність, але не маразм, слабкість або лжехрістіанское потурання. Земні блага - хороша річ, і ними потрібно насолоджуватися. Чи йти далі - ваша справа, але ніхто в Іфá НЕ буде штовхати вас в спину. Зрештою, життя - це пригода.

Щодо книг Вінсента Вайта: відмінні фундаментальні книги Щодо книг Вінсента Вайта: відмінні фундаментальні книги. По суті, перші в Росії і Україні, які дозволяє зорієнтуватися в цій безперервній магічної традиції. Приємно відзначити відмінний стиль, наявність текстів-оригіналів, посилання на необхідні вірші і практичні поради. Я б рекомендував її всім практикуючим Іфá, Вуду, Сантерія, кандобле, Пало Майомбе і інші традиції. Книги Вінсента Вайта були написані в результаті вивчення автором африканської релігії, магії, чаклунства, оракулів, методів цілительства в Західній Африці (від Оді Ремо через Ілобу до Бенін протягом багатьох років щорічних подорожей і пошуку древніх містичних знань).

Книги «Шлях Іфá» і «Таємниці африканського оракула традицій Іфá і Водун Вуду» (видана в 2015 р, видавництво Велигор, м.Москва) - єдина спроба в російськомовному літературному світі заповнити вакуум в практичних знаннях про африканську традиції йоруба - Іфá / Оріша , аналогічної в основі своїй з Водун (Вуду). Африканська традиція Іфá відома на ост. Куба, а також в США, Венесуелі як Сантерія (лукум). Читач книг зможе ознайомитися з основами стародавньої африканської магії, космології, передбачення і взаємодія з Світом Духа. У книзі читач знайде інформацію про богів Оріша: Орунміла (Бог Мудрості і Долі), Ешу (Божественний Вісник Хранитель Порядку і Сили), Огун (Бог Війни), Ошосі (Бог Полювання), Олокун (Бог Океану), Йемоджа (прибережне божество) , Ойя (Берегиня Кладовища, богиня змін), Шігіді (Дух захищає від хвороб, втрат, смерті, так і їх викликає), Бабалуайе (Бог Інфекцій і Цілитель), Осаін (Бог Рослин), Обатала (Творець людей з глини), Шанго (Бог Грому, Блискавки і Дощу), Ошун (Богиня Любові і Достатку), Орі (Особистий бог, Доля), Ійямі Ошоронга (Мати Відьом і Ко Дунів). З книги ви дізнаєтеся, що таке Оду, або джерело всього існування. Читач ознайомиться з головними таємницями традиції використовуваної послідовниками як Іфá так і Водун (Вуду) - оракулами, серцем всієї практики взаємодії зі Світом Духа: оракул обі Абате, еріндінлогун (16 каурі) і давньою технікою передбачення Іфá (до сих пір російською мовою не було виразних праць), відомої не тільки жерцям Іфá (Бабалаво), але і жерцям Водун (Боконо). Чаклунські і магічні формули для різних цілей, інвокаціі Оріша, Іфá, Егунгун, посвяти, відміну жерців і чаклунів, а також метафізика і багато іншого.

З повагою до Майстру,
А. А. В. (Falona)

Читати далі

Новости