Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як роблять французький коньяк

12.04.2017

Якщо вам цікаво, ніж коньяк відрізняється від арманьяка, читайте в спеціальній статті . Щоб купити справжній французький коньяк, загляньте в будь-який з наших магазинів або забронюйте потрібний товар через наш онлайн-каталог.

Cognac недарма став особливим регіоном, з яким асоціюють справжній коньяк. Французький коньяк вимагає спеціальної технології виробництва, особливих сортів винограду і дерева, які ростуть на неповторних просторах сонячного регіону Пуату.

Технологія виробництва французького коньяку строго регулюється Францією на державному рівні. В першу чергу це, звичайно, стосується регіону. Пуату і місто Коньяк на його території є ексклюзивними власниками права називати свій виноградний бренді коньяком.

Етапи виробництва також мають свої особливості, які і роблять коньяк коньяком: 1. Виноград. Найчастіше це сорт Угні Бланк, на його основі зроблено 98% коньяків. Але зустрічаються і більш екзотичні, рідкісні сорти: Фолля Бланш, Коломбард. Щоб лоза приймала більше сонячного світла, її садять рядами на відстані як мінімум трьох метрів один від одного. До того ж це дозволяє збирати виноград за допомогою спеціальних машин, кілька зменшуючи собівартість і без того недешевого напою. Прибирання винограду для коньяку починається в середині жовтня. 2. Вижимання соку. Зібраний виноград пресують таким чином, щоб вони виділяли лише трохи соку. Використовувати машини, цілком видавлюють сік, заборонено. 3. Бродіння. Сік бродить в спеціальних баках розміром від 50 до 200 гектолітрів. Виробники французького коньяку ніколи не додають туди цукор. Однак дозволено використовувати антисептики, хоча і в строго регламентованому кількості. 4. За законодавством (!) Франції процес дистиляції повинен бути завершений до 31 березня наступного за збором врожаю року. При цьому, для дистиляції можуть використовуватися тільки строго певні перегінні куби (аламбика) з міді. Процес повинен відбуватися в певній географічній зоні. Забродивший виноградний сік (фактично, невитримане вино) підігрівають і дистилюють в перший раз. З 10 літрів вина вийде близько 1 літра коньячного спирту. У підсумку виходить т.зв. «Бруй» міцністю від 27 до 32%. Шкідлива частина дистиляту відсікається (це початковий вихід, в якому концентрується найбільше неналежних летючих речовин) і знову вирушає на перегонку. У підсумку виходить виноградний спирт міцністю до 72%. Одна партія коньяку дистилюється приблизно добу. 5. Витяг. Найстаріші спирти, що зберігаються в підвалах Пуату, можуть досягати столітнього віку. Мінімальний стандарт витримки - 30 місяців. Процес проходить в особливих дубових бочках, які роблять з дерев віком не менше 150 років, а дошки для бочки п'ять років витримують на свіжому повітрі. Клей в цих бочках не використовується, так само як і металеві деталі. Така бочка сама по собі буде коштувати величезних грошей. Справа в тому, що з дерева в коньячний спирт потрапляють речовини, що формують унікальний аромат і колір коньяку. За кожен рік, який спирт буде витримуватися в бочці, з неї пропаде 0,5% від загальної кількості (та сама «частка ангелів»). Спирт, витриманий 50 років, знизить свою фортецю з 71 до 46%, стане темніше і придбає неповторний аромат. 6. Створення купажу (ассамбляжа). Власне, на цьому етапі і виходить той французький коньяк, до якого ми звикли. Спирти різних років змішують в унікальний для даної марки купаж. Деякі марки витримують в пляшці, а деякі відразу відправляються в продаж, після того, як ... 7. ... в них додадуть інші елементи. Це вода (регулює кінцеву міцність до звичних 40%), цукор (максимальний відсоток від загального обсягу - 3,5%), карамель і іноді дубову стружку для забарвлення.

Готово! А купити французький коньяк в Санкт-Петербурзі ви можете в магазинах мережі «Калейдоскоп напоїв світу». Приємних вам вражень!

Новости